SI

Zavod za turizem Šaleške doline kmalu pripravlja martinovanje

4. 11. 2019

Zavod za turizem Šaleške doline bo v sodelovanju z malo gostilnico Mio Bianca, ki se nahaja v pritličju Vile Biance, v petek, 8. novembra, med 14. in 21. uro pred Vilo Bianco organiziral martinovanje z degustacijo vin slovenskih vinarjev.
 
V čudovitem ambientu dvorišča Vile Biance se bo s svojimi vini predstavilo več vinarjev iz različnih vinorodnih okolišev Slovenije. Poleg degustacije vin, bo poskrbljeno tudi za pokušino jesenskih dobrot in za zabavno-glasbeni program.

Martinovo v vseh vinorodnih okoljih predstavlja pomemben čas, ko se po starih šegah mošt s krstom spremeni v vino. To je simboličen zaključek vinogradnikovega truda v vinogradu in je namenjeno predstavitvi vinogradnikov, vinarjev ter njihovega mošta in mladih vin. Za vse, ki živijo izključno od grozdja in vina, je to največji praznik v letu. Obeležujemo ga vsako leto 11. novembra, na god sv. Martina.

Naj bo tudi martinovanje zeleno. Obiskovalce naprošamo, da na dogodek pridejo peš, s kolesom ali z brezplačnim mestnim avtobusnim prevozom. Opozarjamo na skrbno ločevanje odpadkov in spodbujamo uporabo povratne ter biorazgradljive embalaže.
 

 

Deli s prijatelji