SI

Velenje Underground

13. 5. 2019

V četrtek, 9. maja 2019, je v Muzeju premogovništva Slovenije potekal edinstven kulinarični dogodek VELENJE UNDERGROUND. Gostje so se 160 metrov pod zemljo spustili z najstarejšim delujočim dvigalom v Sloveniji in v skrivnostnem podzemlju so jih pričakale svečano pripravljene mize za edinstveno doživetje.

Gostje so bili deležni 4-hodnega menija, ki ga je pripravil chef Primož Gorišek, postregla pa ga je ekipa Vile Herberstein in Gorenja Gostinstva. Vsak hod je spremljalo vrhunsko vino iz Vinske kleti Goriška brda. Goste je uvodoma nagovoril direktor Zavoda za turizem Šaleške doline Franci Lenart in se jim zahvalil za obisk ter povabil na druženje tudi v prihodnje. Dogodek je s svojim vrhunskim nastopom popestrila mezzosopranistka Gordana Hleb. Da je bilo doživetje popolno, so večer sklenili z vožnjo z vlakcem, ob izhodu pa je goste pričakalo še sladko darilce kmetije Potočnik Poprask.

Z udeležbo na dogodku so organizatorje počastili predstavniki in-coming agencij Luxery Slovenia in Slovenia Explorer, ki so Velenje Underground prepoznali kot zanimiv, edinstven in hkrati avtentičen turističen produkt. Gostili pa so tudi novinarja srbske revije in marketinške agencije Usta Nova ter dva »scouta«, ki jih je napotil Radio Si. Z omenjenim produktom Zavod za turizem Šaleške doline namreč sodeluje v projektu HIDDEN GEMS 2019, v okviru katerega je to doživetje uvrščeno med TOP 12 turističnih produktov v Sloveniji. Gre za projekt Radia Si, s katerim promovirajo odlične integralne turistične produkte, ki ponujajo najboljše kar premorejo raznolike slovenske pokrajine.

Dogodek Velenje Underground je tudi kandidat za 5-zvezdično doživetje z znamko kakovosti Slovenia Unique Experiences! Slovenska turistična organizacija je v začetku leta objavila poziv za 5-zvezdična doživetja in med top tri doživetja uvrstila prav Velenje Underground. Gre za spodbujanje razvoja in inovativnosti, krepitev produktov z dodano vrednostjo ter identificiranje presežkov in s tem uspešnejše pozicioniranje in trženje slovenske turistične ponudbe na tujih trgih.

Za vas pripravljamo še več tovrstnih doživetij. Spremljajte nas preko spletne strani www.velenje-tourism.si, Facebook in Instagram profila Discover Velenje.

SR(E)ČNO!

Deli s prijatelji