SI

Doživetje treh dolin - program Zavoda za turizem Šaleške doline - vabi

11. 4. 2019

Doživetje treh dolin je atraktiven turistični program, ki celovito povezuje turistične ponudnike treh regij: Savinjske, Šaleške in Koroške. Turistični program smo plasirali na trg kot priložnost za pridobivanje novih gostov in vzpodbudo za tesnejše povezovanje sosednjih regij.

Program izleta najprej vključuje obisk EKO MUZEJA Hmeljarstva in pivovarstva Slovenije in nadaljuje s hmeljarsko zgodbo v inovativni FONTANI PIV Zeleno zlato v Žalcu.
V središču hmeljarstva Slovenije, se gostje spoznajo z zgodbo hmelja v »Dolini Zelenega zlata« in podoživijo razburljive čase slavnega žalskega pivovarja, poznanega tudi kot Očeta laškega piva. Edinstveno pivo Simona Kukca se je pilo vse do Egipta in Indije. Da bo doživetje še slastnejše, se gostje prepustijo okusom slovenskega craft piva, na svetovno poznani Fontani piv Zeleno zlato.  
Iz Žalca se gostje odpeljejo v najmlajše slovensko mesto - VELENJE, na doživetje pol pretekle zgodovine in zabavno obujanje spominov na otroštvo in življenje v času tovarištva.
Pionirka popelje goste na interaktivni sprehod skozi mestno središče, ki bo zaposlila njihove smejalne mišice in poskrbel za slikovit skok v čas socializma. Iz mesta se odpravijo na ogled Velenjskega jezera in priljubljene Velenjske plaže.
Pot se nadaljuje v Muto, do dobrovoljnih KOROŠKIH SPLAVARJEV, ki pričakajo goste s harmoniko v rokah in nasmehom na ustih.

Kot je bilo včasih v navadi, goste postrežejo s šilcem žganja, z rženim kruhom in soljo. Splavarski humorist Miha pa na  šaljiv način ponazori, kako so splavarili nekoč. Flosarske frajlice na splavarski rajži pogostijo goste s krepko malico (s flosarskim golažem, žganci zabeljenimi z grumpi in s koroškim rženim kruhom). Na vsaki rajži flosarji v svoj ceh sprejmejo tudi novopečenega flosarja. Le-ta bo moral dokazati, da je dovolj zrel in nabrit, da postane pravi flosar. Flosarski župnik ga bo očistil grehov in sprejel v flosarski ceh. Ob koncu sledi zabava s flosarskimi frajlami in muzikanti.

Doživite našo zgodbo, ne bo vam žal!

Deli s prijatelji