SI
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Nova premiera Plesnega teatra Velenje

15. 10. 2009


Plesni teater Velenje, ki deluje v okviru Festivala Velenje, je pripravil novo premiero. Tokrat namenjeno najmlajšim. Na odru bo v pisani plesni pravljici PIKA PRAZNUJE ROJSTNI DAN oživela Pika Nogavička s svojimi prijatelji.

Zgodbo o Piki Nogavički poznajo otroci po vsem svetu tako majhni kot veliki. Je zgodba o vsakem otroku in o otroku, ki se vedno skriva v nas in ga lahko povabimo na plan, če le želimo. Pika je živahna deklica, ki je vedno pripravljena na nove dogodivščine. Je radovedna, navihana in nikoli ni pri miru. Njeno življenje je ena sama pustolovščina, ki smo jo tokrat ujeli v ples.

Koreografijo za plesno predstavo je pripravila Nina Mavec Krenker, scenarij (po predlogi zgodb Astrid Lindgren) Marjan Marinšek, plešejo pa Pika Lucija Boruta, Ficko Esmeralda Jukan, Anica Tina Benko, Tomaž Mihaela Štiglic, Alfred Jerca Jerič in Polona Boruta.
Izbor glasbe je pripravila Nina Mavec Krenker, kostumografijo Irena Žibert, luči pa je oblikoval Davorin Štorgelj.

Predstavo so podprli Mestna občina Velenje, Javni sklad RS za kulturne dejavnosti in Zveza kulturnih društev Šaleške doline.

Premiera bo v soboto, 17. oktobra 2009, ob 17. uri, v Domu kulture Velenje, z njo pa se v Velenju pričenja tudi nova sezona Pikinega abonmaja.

Več informacij:
Nina Mavec Krenker: 031 393 563

Deli s prijatelji