SI
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

23. oktobra v Velenju simpozij 3. razvojna os

14. 10. 2009

Konec oktobra v Velenju 3. simpozij o 3. razvojni osi


Mestna občina Velenje skupaj z Društvom za ceste Severovzhodne Slovenije, s Fakulteto za gradbeništvo Univerze v Mariboru in Družbo za raziskave v cestni in prometni stroki Slovenije v petek, 23. oktobra 2009, v Velenju pripravlja 3. simpozij o 3. razvojni osi z naslovom Od ideje do realizacije.

Simpozij se bo ob 9.30 začel v velenjskem Hotelu Paka, zaključek pa je predviden okrog 17.30. Častni pokrovitelji simpozija so Ministrstvo Republike Slovenije za promet, Ministrstvo Republike Slovenije za okolje in prostor ter Ministrstvo Republike Slovenije za gospodarstvo.

Simpozij bo potekal v dveh delih. V prvem delu bodo predstavljeni vizija nadaljnjega razvoja izgradnje avtoceste v Sloveniji, financiranje cestne infrastrukture v času gospodarske krize, vključevanje javnosti v postopke priprave državnega prostorskega načrta (DPN), splošen pregled nad postopki priprave DPN in možne poti nadaljevanja do čim boljših rešitev.

Ob 12.30 bomo pripravili novinarsko konferenco, na kateri bo simpozij podrobneje predstavljen novinarjem.

V popoldanskem delu bodo predstavljeni srednji in južni del 3. razvojne osi kot sestavni del Operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture 2007-2013, možnosti in pogoji črpanja sredstev iz Evropskih skladov, strokovne podlage srednjega dela trase bodoče hitre ceste A1 Šentilj-Koper, razvoj prometa v Sloveniji na ključnih smereh, strokovne podlage južnega dela 3. razvojne osi

Deli s prijatelji