Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 2. december 2022

December 2022
PoToSrČePeSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
       
Januar 2023
PoToSrČePeSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Športajmo in berimo

V okviru projekta #športajmoinberimonacionalni medresorski program za spodbujanje branja med mladimi športniki in športnicami, vabimo v sodelovanju z Gimnazijo Velenje na okroglo mizo z znanimi športniki. Pogovor bo vodil Peter Poles.  
Program je oblikovan v sodelovanju med Ministrstvom za kulturo RS, Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport RS, Zavodom RS za šolstvo, Centrom za spodbujane bralne pismenosti v Mariborski knjižnici, Javno agencijo za knjigo RS in Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez.
  Knjižnica Velenje (preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Ujemi nasmeh – motivacijska in kreativna delavnica

Kreativna delavnica, ki je del projekta Teden pisanja z roko, je sestavljena iz dveh delov. Prvi, motivacijski del, poteka izkustveno skozi pogovor, v drugem delu pa bodo udeleženci izdelali leseno tablico z izbranimi besedami. Tablica lahko služi kot dekor ali darilo. Delavnico bo vodila Bojana Jug. Število mest je omejeno na 10, prijave na vesna.gp@knjiznica-velenje.si.
  Knjižnica Velenje (študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Prva berila

Stalna razstava iz zbirke Prvih beril zbiratelja in kulturnika Marjana Marinška.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Privoščite si čas za knjigo v Knjižnici Velenje, Šoštanj ali Šmartno ob Paki

Čas se ustavi v družbi dobre knjige, zato se pustite presenetiti in si postrezite s paketom treh romanov po izboru vaše knjižničarke ali knjižničarja.

Verjamemo, da vam bo ta način olajšal varno izposojo knjig in vas zazibal v pisane jesenske dni.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Korespondenca in fotografije iz zbirke Cirile Ježovnik iz Starega Velenja med prvo svetovno vojno

V oktobru bodo na domoznanskem razstavišču na ogled fotografije iz zbirke Janeza Osetiča; gre za fotografije in razglednice iz zapuščine velenjskega župana in poslanca Vincenca Ježovnika.
  Knjižnica Velenje (domoznansko razstavišče)
  Prost vstop
Preberi več »

Bralec meseca: Andrej Šifrer

Bralec meseca novembra je slovenski pevec, kantavtor in skladatelj zabavne glasbe, Andrej Šifrer. Malokdo ne pozna njegovih, že ponarodelih skladb, kot so: Vse manj je dobrih gostiln, Moj oče, Bil sem mlad, Martinov lulček, Za prijatelje … Katere pa so knjige, ki so se mu zapisale v srce? To skrivnost vam bosta razkrila naša Steklena dvojčka. Razstavo je pripravila Stanka Ledinek.
  Knjižnica Velenje (Steklena dvojčka)
  Prost vstop
Preberi več »

Bralnospodbujevalna akcija ob 100. obletnici rojstva Ele Peroci

V Knjižnici Velenje smo pripravili bralnospodbujevalno akcijo, saj so knjige Ele Peroci še danes aktualne, zelo poznane in tudi brane. Ker pa si v knjižnici želimo sodelovanja, smo zasnovali tudi likovni in literarni natečaj za predšolske otroke in vse učence osnovnih šol.

Likovna in literarna dela pošljite ali prinesite v knjižnico najpozneje do 18. 11. 2022, na naslov: Knjižnica Velenje, Šaleška cesta 21, 3320 Velenje, z oznako "NATEČAJ" ali e-naslov: info@vel.sik.si
  Knjižnica Velenje (otroški oddelek)
  Prost vstop
Preberi več »

Preplet sodobnosti s preteklostjo

Učenci OŠ Mihe Pintarja Toleda so skozi likovno izražanje upodobili preplet sodobnosti in preteklosti. S kombinirano likovno tehniko so upodobili že pozabljene predmete iz preteklosti in jih umestili v sodobni čas. Z izdelki je izražen hiter napredek sodobne tehnologije.

Razstava so pripravili učenci 7. in 9. razredov  pod mentorstvom Klaudije Vidak.
  Knjižnica Velenje (mladinska soba)
  Prost vstop
Preberi več »

Andrej Šifrer

Znani slovenski avtor in pevec zabavne glasbe Andrej Šifrer praznuje 70 let. Glasbenik, ki je zapisal in zapel kopico pesmi, ki so ponarodele, nanizal je več kot pet tisoč nastopov in prodal več kot pol milijona plošč, zgoščenk in kaset.  Razstava je čudovit vpogled v njegovo izjemno glasbeno ustvarjanje.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

konS ≡ modul: Line Rider, VR igra Boštjan Čadež – FŠK: razstava in Reading lips Špela Petrič: institut za nezaznavne jezike: branje ustnic

Prva predstavlja zgodbo spletne igre Line Rider, s katero je Boštjan Čadež - Fšk ustvaril globalni fenomen; pri drugi z naslovom Reading lips, avtorice Špele Petrič, gre za sodelovanje Instituta za nezaznavne jezike: branje ustnic.

V sodelovanju z Mladinskim centrom Velenje.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »