Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 25. oktober 2022

Oktober 2022
PoToSrČePeSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
November 2022
PoToSrČePeSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
       

Torkova peta, ustvarjalnica za otroke in starše

Buče, bučke, bučkice

Prihaja čas oranžnih, zelenih in pisanih buč. Tokrat bomo na poseben način izdelali zabavne, strašljive in posmehljive buče, ki bodo v temnih nočeh krasile naše okenske police.

  Vila Rožle
  Prost vstop
Preberi več »

Pobarvane buče

delavnica za otroke in mladino

Jesen nas s svojo pestro paleto barv ves čas vabi k ustvarjanju z naravnimi materiali. Vabljeni na zabavno ustvarjanje z bučami, ki jih lahko domiselno postavite pred prag svoje hiše ali iz njih izdelate okrasek.

Prijave na: info@galerijavelenje.si, število mest je omejeno.

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

oPOJ PRVE NOTE

Koncert

Vokalna skupina Prima Nota, ki jo sestavljajo učitelji OŠ Šalek, deluje že tretje leto. Tokrat se bo s samostojnim koncertom prvič predstavila ljubiteljem vokalne glasbe. Pripravljajo pester program ljudskih pesmi, zimzelenih melodij in dalmatinskega melosa. Vokalno skupino vodi Barbara Čevnik, profesorica glasbene umetnosti v OŠ Šalek.

  Vila Bianca
  Prost vstop
Preberi več »

Otroška igrišča

Spomin na otroško igro je eden tistih, ki v nas prebudi tople občutke. Otroci se morajo igrati, saj je igra otrokovo delo, ki pomembno oblikuje njihove osebnosti. Igrajo se tudi, če nimajo otroškega igrišča. A je lepo, če ga imajo. Centralno otroško igrišče v Velenju ima dolgo zgodovino in je pomembno oblikovalo generacije otrok. Na to nas je (spet) opozorila razstava, ki je bila v času Pikinega festivala v Knjižnici Velenje. Kaj je bilo, je in kaj bi lahko bilo otroško igrišče … o tem in še čem se bo z avtorjema razstave Otroštvo v naših srcih, Stanko Ledinek in Frenkom Špilerjem ter drugimi gosti pogovarjala krajinska arhitektka Saša Piano. 
  Knjižnica Velenje (preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Prva berila

Stalna razstava iz zbirke Prvih beril zbiratelja in kulturnika Marjana Marinška.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Tovarna usnja Franz Woschnagg in sinovi

Usnjarstvo je bilo nekoč ena izmed pomembnejših gospodarskih panog. Ob koncu 1. svetovne vojne je na Slovenskem delovalo 15 tovarn usnja. Največja in najsodobnejša med njimi je bila Woschnaggova tovarna usnja v Šoštanju, ki jo je ustanovil Josip Woschnagg leta 1788. Razstavo je pripravila Andreja Jurkovnik. 
  Knjižnica Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »

Kajuhovo leto v Vrtcu Šoštanj

Na otroškem oddelku bo na ogled razstava otroških likovnih del o pesniku Karlu Destovniku – Kajuhu, kot ga vidijo otroške oči. Razstavljali bodo otroci Vrtca Šoštanj, enote Biba. 
  Knjižnica Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »

Privoščite si čas za knjigo v Knjižnici Velenje, Šoštanj ali Šmartno ob Paki

Čas se ustavi v družbi dobre knjige, zato se pustite presenetiti in si postrezite s paketom treh romanov po izboru vaše knjižničarke ali knjižničarja.

Verjamemo, da vam bo ta način olajšal varno izposojo knjig in vas zazibal v pisane jesenske dni.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Ustvari cvet, en češnjev cvet

Pikina razstava v Vili Rožle

8. februarja, na slovenski kulturni praznik, je Medobčinska zveza prijateljev mladine (MZPM) Velenje objavila ustvarjalni natečaj, s katerim bodo v Kajuhovem letu počastili spomin na pesnika, ki je simbol slovenskega upora in pokončne volje do življenja, rojaka Karla Destovnika, s partizanskim imenom Kajuh. Kljub temu, da je dočakal le 21 pomladi, je za seboj pustil bogato ustvarjalno dediščino. Na MZPM Velenje že 55 let njegovo ime in spomin ohranjajo tudi s Kajuhovo bralno značko, ki je zaznamovala otroštvo in mladost številnih Šalečanov. Ker na MZPM Velenje vedo, da mladi po letih in mladi po srcu radi ustvarjajo, so ob 100-letnici Kajuhovega rojstva pripravili ustvarjalni natečaj. Izmed okoli sto petdeset nežnih in odločnih pesmi, ki izžarevajo čas, v katerem jih je Kajuh ustvaril, so za navdih izbrali eno njegovih najlepših pesmi - Samo en cvet, en češnjev cvet. Likovno – ustvarjalni natečaj se je končal sredi poletja, na Pikini razstavi v Vili Rožle pa bodo na ogled izvirna dela udeležencev, ki so se na različne umetniške načine poigrali s češnjevimi cvetovi. 

  Prost vstop
Preberi več »

Ko v Pikini glavi se svet narobe postavi

Vedno zabaven in nagajiv Pikin svet je tokrat postavljen na glavo! Otroci Vrtca Velenje so se z igrivo lahkotnostjo vživeli v Piko Nogavičko in se znašli v njenem narobe svetu, kjer domujeta veselje in zabava. Svoja domišljijska doživetja so podoživeli v umetniških delih, ki so jih ustvarjali v različnih likovnih in kiparskih tehnikah in ob tem ugotavljali, da je tudi narobe lahko prav ali pa vsaj zabavno.
  Knjižnica Velenje (otroški oddelek)
  Prost vstop
Preberi več »