Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 15. oktober 2022

Oktober 2022
PoToSrČePeSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
November 2022
PoToSrČePeSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
       

Začutite utrip Šaleške doline v družbi lokalnega vodnika

Si želite drugačne izkušnje in bi si Šaleško dolino ogledali na poseben način? Vodeni ogledi mesta so lahko doživetja, ki v vas zbudijo občutke zanimanja, sproščenosti in zadovoljstva. K temu največ pripomore strokoven in izkušen lokalni vodnik, ki storitev izvaja na zanimiv, zabaven in odgovoren način.

Na Zavodu za turizem Šaleške doline se trudimo, da bi zagotavljali najboljše storitve turističnega vodenja. Nudimo vodene oglede Velenja, Šoštanja in bližnje okolice v naslednjih jezikih: ANG, NEM, HR/SRB, RUS, UKR, IT, ESP. Poleg klasičnih ogledov vam lahko ponudimo tudi izvirne in avtentične doživljajske oglede, ki jih izvajamo za posameznike, manjše ali večje skupine, šolske skupine in ostale izletniške skupine.

Za vse informacije smo na voljo na tel. št. 03 896 17 15, vsak dan med 9. in 17. uro ali nam pišite na turizem@velenje.si. Obvezne so predhodne rezervacije, vsaj dva dni pred želenim terminom vodenega ogleda.

  po dogovoru
Preberi več »

Erasmus dnevi 2022: Muzejski odmevi: Muzejska Erasmus+ potovanja

Na oktobrskih muzejskih odmevih bodo sodelavci Muzeja Velenje predstavili izkušnje sodelovanja na projektih Erasmus+ mobilnosti, ki so jih nabrali v okviru dveh že zaključenih projektov med letoma 2018 in 2022. Tokratni muzejski podkast je del programa Erasmus dnevov 2022.
  Spletne platforme Muzeja Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Kreativna delavnica šivanja

Na delavnici boste spoznali osnovne pojme šivalnega stroja in tehnik. Popravljali bomo oblačila, ki jih boste prinesli na delavnico. Prikazan bo postopek izdelave torbice. 
  Arnače 18c, Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Turistično vodenje: Po poteh Kajuha – pesnika prihodnosti in človekoljuba

Letos mineva sto let od rojstva Karla Destovnika Kajuha, zato bomo vsako tretjo soboto v mesecu posvetili našemu pesniku prihodnosti in človekoljubu in izvedli vodene oglede v družbi lokalnega turističnega vodnika Šaleške doline.

Zbor je pri Kajuhovemu parku. Veselimo se vašega obiska. Pridite in z nami odkrijte, kje in kako je živel naš narodni heroj.

Za vse informacije smo na voljo na tel. št. 03 896 17 15, vsak dan med 9. in 17. uro ali nam pišite na turizem@velenje.si. Obvezne so predhodne rezervacije, vsaj dva dni pred vodenim ogledom.

  po dogovoru
Preberi več »

Žabji kralj - RAZPRODANO

Mini Pikin abonma in izven

Lutkovna predstava Mini teatra Ljubljana

Po bratih Grimm priredil Vesselin Boidev
Režija: Robert Waltl
Igra: Tadej Pišek

Predstava traja 40 min. 3 +

  Dom kulture Velenje (mala dvorana)
  za Mini Pikin abonma in izven (6 EUR)
Preberi več »

Jesenko druženje krajanov Stare vasi

  Dom krajanov Stara vas
  Prost vstop
Preberi več »

Jaz sem Zlatan

Redna filmska predstava (Jag är Zlatan)

Športna biografska drama, 100 min (ŠVE)
Režija: Jens Sjögren
Igrajo: Granit Rushiti, Dominic Andersson Bajraktati, Čedomir Glišović, Hĺkan Bengtsson, Linda Haziri

  Kino Velenje (velika dvorana)
  5 EUR
Preberi več »

Divjaki

Redna filmska predstava (Divjaci)

Akcijska komedija, 94 min (Hrvaška)
Režija: Dario Lonjak
Igrajo: Alen Liverič, Branko Jankovič, Norko Perič

  Kino Velenje (mala dvorana)
  5 EUR
Preberi več »

Koncert Policijskega orkestra

1. abonmajski koncert, koncertna sezona 2022-2023
Vrhunski glasbeni sestav ter uradni protokolarni orkester Republike Slovenije, ki poustvarja najrazličnejše glasbene zvrsti na najvišji ravni, bo v prihodnjem letu obeležil 75 let delovanja. Vsestranskost orkestra je slišna tako na ceremonialnih nastopih, protokolarnih dogodkih ali koncertih, pri koračnicah, zabavni glasbi, jazzu, originalnih skladbah, najtežjih klasičnih ali sodobnih mojstrovinah. Tokratni program po izboru umetniškega vodje Policijskega orkestra Nejca Bečana predstavlja obsežna simfonična pesnitev Berta Appermonta – THEIA, boginja ki v grški mitologiji predstavlja nebeško luč ali mesečino. Na koncertu bo primerno zaigrana tudi skladba mladega slovenskega avtorja Tilna Slakana – Rudarska fantazija.
  Glasbena šola Velenje (Marinova dvorana)
  10 €
Preberi več »

Koncert ob 15. letnici Mozaik bara

BLAŽ VRBIČ IN BIG BAND GROSUPLJE - TRIBUTE TO FRANK SINATRA
Pevec Blaž Vrbič in Big band Grosuplje predstavljata “Tribute to Frank Sinatra“, eleganten celovečerni koncertni poklon legendarnemu ameriškemu pevcu in brezčasni ikoni svetovnega šovbiznisa.
Vstopnice za dogodek lahko prevzamete v Mozaik baru.

Poklon Sinatri je divja in na trenutke prijetno ležerna vožnja prek največjih uspešnic in raritet prvega pop idola v zgodovini, zaznamovanega z vzdevki kot so “The Voice”, “Chairman of the Board” in “Ol’ Blue Eyes”, ki se je rodil italijansko-ameriškim staršem leta 1915 v Hoboknu v zvezni državi New Jersey. Repertoar projekta obsega blizu petdeset naslovov, izbor pesmi za posamezen koncert pa se stalno spreminja v želji po ohranjanju svežine za poslušalce in izvajalce. V številnih koncertnih ponovitvah Blaž Vrbič in Big band Grosuplje še nikoli niso odigrali istega repertoarja, vedno pa najdejo prostor za uspešnice kot so Fly Me To The Moon, (Theme from) New York New York, I’ve Got You Under My Skin ali My Way, ki jih dopolnijo z redko slišanimi izvedbami sodelovanja med Frankom in orkestrom Counta Basieja ali orkestrom Duka Ellingtona (npr. Yellow Days). “Tribute to Frank Sinatra“ ni zgolj nostalgično potovanje v glasbeno preteklost, čeprav od nostalgije ne beži. S spontano in svežo vokalno izvedbo, zaznamovano z Blaževo nagnjenostjo k intuitivnemu fraziranju “iz trenutka” in temeljitim poznavanjem Frankove glasbe ter vročimi aranžmaji za džezovski orkester pod vodstvom Rudija Javornika, postavi najlepše zgodbe klasičnih uspešnic vsakič v nov, sodoben okvir. 

  Dom kulture Velenje
  Prost vstop
Preberi več »