Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 15. september 2022

September 2022
PoToSrČePeSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
       
Oktober 2022
PoToSrČePeSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Pikado (Dnevi medgeneracijskega sožitja)

  Pod kozolcem v Šmartnem ob Paki
  Prost vstop
Preberi več »

Telovadba za starejše krajane

  dvorana Krajevne skupnosti Paka
  Prost vstop
Preberi več »

Predstavitev Karate kluba Velenje

Predstavitev Karate kluba Velenje
Karate klub Velenje vabi vse športne navdušence na predstavitev te tradicionalne borilne veščine in aktivnosti, ki jiih izvajajo v klubu. Vabljeni!
  Telovadnica CVIU Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Šaleški razgledi v živo: Slovensko-nemško razmerje v šaleški dolini v luči nove države

Aleksandra Gačić Belej je  zgodovinarka, lektorica in prevajalka. Svoje raziskave usmerja v osvetljevanje življenja in dela prezrtih zgodovinskih osebnosti 20. stoletja, pri čemer se pogosto opira na lokalno okolje ter diplomatsko zgodovino. Na četrtem večeru Šaleški razgledi v živo bo predavala o dogajanju na predvečer Koroškega plebiscita in osvetlila okoliščine, ki so vplivale na zaton boja za prevlado nemštva v tukajšnjem nemškutarskem območju. To je sprožilo ustanovitev Države SHS, ki je razklenila nemške okove, vendar nemškega vpliva med prebivalstvom ni bilo preprosto izbrisati. 
  Knjižnica Velenje (preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Prva berila

Stalna razstava iz zbirke Prvih beril zbiratelja in kulturnika Marjana Marinška.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Čebelji bralni paketi

Od septembra 2021 do oktobra 2022 Knjižnica Šmartno ob Paki sodeluje v projektu Čebela BERE med. Z namenom prenesti pomen čebel med otroke in njihove starše, smo v knjižnici pripravili čebelje bralne pakete, v katerih lahko najdete različno literaturo o čebelah in njihovem pomenu. Vabljeni, da si jih izposodite tako majhni kot veliki bralci, saj bralni paketi vsebujejo različno gradivo - od slikanic, pravljic do strokovnih knjig in filmov. 
Dogodek je nastal s finančno pomočjo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Za vsebino informacij je odgovorna Knjižnica Velenje. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
  Knjižnica Šmartno ob Paki
  Prost vstop
Preberi več »

Knjižnica na plaži

Za vse, ki jim je poležavanje na velenjski plaži premalo, smo pripravili kotiček s knjigami in revijami, da bo poletje polno dobrih zgodb.
  Velenjska plaža
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Nekoč je bilo turistično jezero

Frenk Špiler, strasten zbiratelj in ljubitelj Velenja ter njegove zgodovine, ima v svoji zbirki razglednic tudi nekaj dragocenih razglednic Velenjskega jezera od nastanka do danes ter starih zloženk Velenja, iz katerih vam predstavlja nekaj utrinkov. Razstavo si boste lahko ogledali ob obisku Velenjskega jezera skozi 
  Velenjska plaža
  Prost vstop
Preberi več »

25. FMKK: Razstava: Mimogunda, ko teče druga runda

Festival mladih kultur Kunigunda

méme -ja in mém -a [méme]; [mém] m (ẹ̑)

sporočilo, ideja, zlasti v obliki slike z napisom, posnetka, ki se tako prenaša v elektronski komunikaciji

Petindvajsetletnica Festivala mladih kultur Kunigunda je odlična priložnost za zabavno panoramsko vožnjo po spominih! Kako? Ob pregledu fotografij iz prejšnjih let. In kaj je še boljše? Če fotografije postanejo meme. Kaj pa sploh so memi? Pridite jih pogledat in se nasmejat, stavimo, da boste postali vsaj malo nostalgični. Več na: https://kunigunda.si/


  Podhod Pošta
  Prost vstop
Preberi več »

Tovarna usnja Franz Woschnagg in sinovi

Usnjarstvo je bilo nekoč ena izmed pomembnejših gospodarskih panog. Ob koncu 1. svetovne vojne je na Slovenskem delovalo 15 tovarn usnja. Največja in najsodobnejša med njimi je bila Woschnaggova tovarna usnja v Šoštanju, ki jo je ustanovil Josip Woschnagg leta 1788. Razstavo je pripravila Andreja Jurkovnik. 
  Knjižnica Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »