Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 10. september 2022

September 2022
PoToSrČePeSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
       
Oktober 2022
PoToSrČePeSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Potepanje papirnatega zmaja

Pikin festival 2022 - Pikin kino

7 kratkih animiranih filmov za najmlajše/2021/34 min/brez dialogov/4+

Kakovosten program sporočilno in likovno raznolikih kratkih animiranih filmov je nastal z mislijo na najmlajše gledalce. V njem so zbrana sodobna avtorska dela iz srednje in vzhodne Evrope. Filme sta skrbno izbrala Martina Peštaj, medijska psihologinja in urednica oddaj v Otroškem in mladinskem programu Televizije Slovenije, in Igor Prassel, direktor Mednarodnega festivala animiranega filma Animateka. 

  Kino Velenje (velika dvorana)
  brezplačno
Preberi več »

Lutkovno gledališče Velenje: O majhni Anici

Pikin festival - lutkovno-igrana predstava

Izredno domiselna, igriva knjiga “Lilla Anna” švedskega para Inger in Lasseja Sandbergov iz leta 1972 je namenjena malčkom do 4. leta. starosti. Pripoveduje o deklici Anici, ki ima na svet - ker je sama še majhen otrok - zelo poseben, radoveden pogled. Nekega dne izgubi svojo najljubšo igračo, rumeno žogico. Poda se v svet, da bi jo našla, in med iskanjem z začudenjem ugotovi, čemu vsemu je njena žoga podobna. Svet je tako zabaven!

Predstava Lutkovnega gledališča Velenje je lutkovno-igrana, raznobarvno-gibalna, zabavno-interaktivna, skratka igriva.

  Park pred Gimnazijo Velenje (Fickov oder)
  vstop prost
Preberi več »

Začutite utrip Šaleške doline v družbi lokalnega vodnika

Si želite drugačne izkušnje in bi si Šaleško dolino ogledali na poseben način? Vodeni ogledi mesta so lahko doživetja, ki v vas zbudijo občutke zanimanja, sproščenosti in zadovoljstva. K temu največ pripomore strokoven in izkušen lokalni vodnik, ki storitev izvaja na zanimiv, zabaven in odgovoren način.

Na Zavodu za turizem Šaleške doline se trudimo, da bi zagotavljali najboljše storitve turističnega vodenja. Nudimo vodene oglede Velenja, Šoštanja in bližnje okolice v naslednjih jezikih: ANG, NEM, HR/SRB, RUS, UKR, IT, ESP. Poleg klasičnih ogledov vam lahko ponudimo tudi izvirne in avtentične doživljajske oglede, ki jih izvajamo za posameznike, manjše ali večje skupine, šolske skupine in ostale izletniške skupine.

Za vse informacije in rezervacije, smo na voljo na tel. št. 03 896 17 15, vsak dan med 9. in 17. uro ali nam pišite na turizem@velenje.si. Obvezne so predhodne rezervacije, vsaj dva dni pred želenim terminom vodenega ogleda.

  po dogovoru
Preberi več »

33. Pikin festival

Pikina sobota

V soboto dopoldne bo Pika s svojim prihodom v mesto na široko odprla vrata in okna vseh prizorišč Narobe sveta 33. Pikinega festivala. V igrivem vrvežu glasbe in zabave bo zaživel Titov trg z okolico, park pred Gimnazijo Velenje, Rdeča dvorana in Pikino otroško igrišče. Festival izziva kreativnost, spodbuja igrivost in ponuja pisano paleto glasbenih in gledaliških predstav, ustvarjalnih in gibalnih delavnic, Pikinih razstav in umetniških četrti. Letos bo Pika v središču mesta postavila celo svoj kamp!

Pokukajte na spletno stran www.pikinfestival.si in poglejte, kaj vse vam pripravlja Pika. 

  Velenje - različne lokacije
  Prost vstop
Preberi več »

Prihod Pike

Prihod Pike in odprtje 33. Pikinega festivala
Prihod Pike v mesto je pravi mali praznik. Glasno jo bomo klicali in pričakali na Titovem trgu. Svoj prihod si vsako leto zamisli po svoje, naročila pa je, naj jo spremljajo glasni tolkalci Glasbene šole Velenje.
Prihodu in pozdravu sledita nastopa uličnih umetnikov Teatro Pavana, ki se bodo predstavili z Žirafami, in rajanje z Romano Krajnčan.


  Titov trg (Alfredov oder)
  Prost vstop
Preberi več »

Mateja Fi: Kovčketa na obisku

Pikin festival - interaktivna glasbena predstava

"Kaj vse se skriva v kovčkih, ki jih je s sabo prinesla ta gospa?

Poglej jo: gosenica leze ven, sliši se pesem in tam pri kraju se kaže nenavadno živo modro glasbilo, ki je bilo nekoč, tako pravi gospa, plinska jeklenka. Kovček zdaj čisto odpre in iz njega na plano skoči velika šatulja z izbranimi pesmimi! Ene so ljudske, druge si je izmislila ta gospa. Pravi, da je prišla danes od daleč in da je dolgo na kup nabirala pesmi in zgodbe, lep čas iskala glasbila in vse te zanimive predmete, na katere bomo skupaj zaigrali."

  Park pred Gimnazijo Velenje (Fickov oder)
  Prost vstop
Preberi več »

Karton banda

Pikin festival - koncert
Glasbena zasedba KARTON BANDA je nastala iz čistega navdušenja, nostalgije in ljubezni do risank. Člane zasedbe družijo junaki, kot so Bacek Jon, Pink Panter, Čebelica Maja, Adams Family, A je to in še mnogi drugi animirani liki. In ker so po duši pravi rokerji, so se odločili izvajati skladbe iz risank 'vaše in naše mladosti' tudi na tak način – torej malo bolj rokersko, malo bolj glasno in malo bolj divje.
  Titov trg (Alfredov oder)
  Prost vstop
Preberi več »

Lutkovno gledališče Velenje: Princeska na zrnu graha

Pikin festival - lutkovno-igrana predstava
Esmeralda, lastnica potujoče komedijantske skupine, ima polne roke dela s šolanjem novih pomočnikov – Antonija in Serafine. Hoja po vrvi in žongliranje je v njuni izvedbi popolna polomija ... Kaj naj z njima?! Po njunem mnenju bi rešilna bilka lahko bila to, da znata igrati lutke. Menda sta naštudirala „Princeso na zrnu praha“. Pardon – graha! Pa poglejmo pravljico o princu, ki mora poiskati ta pravo nevesto … Predstava je nastala po motivih istoimenske pravljice Hansa Christiana Andersena in pripoveduje o tem, da je vredno čakati na tisto, kar si srčno želimo, in da ne smemo pristajati na manj. Poetika predstave izhaja iz podobe več kot 100 let starega potovalnega kovčka in gledalcem predstavlja način pripovedovanja pravljic na sejmih in tržnicah iz tistega časa ... 

Predstava traja 40 minut in je primerna za otroke, starejše od treh let.


    
  Park pred Gimnazijo Velenje (Fickov oder)
  Prost vstop
Preberi več »

Adi Smolar

Pikin festival - koncert

Koroški kantavtor Adi Smolar se je svojimi številnimi glasbenimi uspešnicami in iskrivimi besedili usidral v srca mnogih. Izdal je pesniško zbirko z naslovom Naš svet se pa vrti, lotil pa se je tudi literarnega ustvarjanja za otroke. V Velenju smo ga z veseljem gostili že večkrat, tokrat pa lahko preverite, kako dobro mu bo dela družba igrive Pike.


  Titov trg (Alfredov oder)
  Prost vstop
Preberi več »

Zveza gluhih in naglušnih Slovenije: Pika Nogavička v znakovnem jeziku

Pikin festival - igrana predstava s simultanim prevodom v govorjeni jezik

Gledališka skupina Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije »Tihe stopinje«
Nastopali bodo: Špela Rotar (v vlogi Pike Nogavička), Tina Strel, Lucia Ramallo, Petra Šiler, Marta Vavpetič, Zlatka Petrač, Boštjan Hren, Barbara Čarman
Scenografija: Jelena Bolšedonova
Režija: Lada Orešnik

Znana literarna zgodba o Piki Nogavički bo tokrat v gledališki obliki, kjer bodo gluhi igralci iz Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije predstavili zgodbo v slovenskem znakovnem jeziku in tolmači bodo simultano prevajali v govorjeni jezik. Predstava je opremljen z odlično scenografijo in namenjena otrokom vseh starosti.

  Dom kulture Velenje (Mala dvorana)
  Prost vstop
Preberi več »