Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 30. junij 2022

Junij 2022
PoToSrČePeSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       
Julij 2022
PoToSrČePeSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

Lego robotika

Prvi teden letošnjih poletnih počitnic vabimo na počitniško ustvarjalno lego delavnico za otroke. Primerna je za otroke od 6 do 16 let. Obvezne prijave na mzpm.velenje@vilarozle.si. Cena delavnice je 10 EUR.

  Vila Rožle
  Obvezne prijave! na e-pošto: mzpm,velenje@vilarozle,si ali po tel,: 03 897 75 40; 10EUR/otroka
Preberi več »

Leteče lutke: O psičku in muci

Leteče lutke 2022

Leteče lutke bodo tradicionalno v letošnjem poletju s pomočjo domačih lutkarjev obiskale različne mestne in primestne skupnosti. Tokrat bo zaživelo prizorišče trg v Starem Velenju s predstavo O psičku in muci. Glavna junaka zgodbe sta psiček in muca, ki skupaj lepo gospodarita v hiški. Čeprav sta si različna, se imata zelo rada. Ker bosta praznovala rojstni dan, se odločita pospraviti hiško, se urediti in speči torto. Zveni enostavno, kajne? A pri kosmatincih, ki imajo namesto rokic šapice s krempeljčki, se lahko marsikaj zaplete...

V primeru slabega vremena "Leteče lutke" odpadejo.

  Starotrško jedro v Starem Velenju
  vstop prost
Preberi več »

Tadej Toš v prostem slogu

Poletne kulturne prireditve 2022

Prvo komično dejanje Poletnega kulturnega abonmaja

Tadej Toš je mojster stand-up komedije. Zakaj? Ker je po naravi pozitivno in humorno naravnan. Ker kritično spremlja družbo in okolico ter jo na svojevrsten, njemu lasten način interpretira. Ker je šolan igralec. Čeprav je zaradi tega, ker je dramski igralec dovolj glasen in ve kako je z živim govorom na odru, si pomaga tudi z mikrofonom. Predvsem zato, ker je v publiki vedno veliko smeha, ki se kar noče potihniti. Uporablja seveda preverjen svoj, dober nemški mikrofon – tisti oglati (Sennheiser). Ker je Štajerc in nam je blizu, pa čeprav govori v svojem naglasu, veliko in hitro. Njegov dolg jezik ne prizanaša nikomur in vedno pove kaj misli. Vemo, da je vedno uglajeno opravljen, s skoraj obvezno kravato, obleko, spoštljivo tudi do publike. Takšen bo tudi tokrat. Tadej Toš prihaja v letošnje Poletne kulturne prireditve in tudi v Poletni kulturni abonma. In komaj čaka, da se sreča z vami.

V primeru slabega vremena bo predstava v Domu kulture Velenje.

Vstopnice: 12 evrov
Poletni kulturni abonma: 58 evrov (vsi dogodki); 35 evrov (brez koncerta Iztoka Mlakarja)

  Vila Herberstein (park)
  Vstopnina: 12 €
Preberi več »

Prva berila

Stalna razstava iz zbirke Prvih beril zbiratelja in kulturnika Marjana Marinška.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Kajuhovo leto v Vrtcu Šoštanj

Na otroškem oddelku bo na ogled razstava otroških likovnih del o pesniku Karlu Destovniku – Kajuhu, kot ga vidijo otroške oči. Razstavljali bodo otroci Vrtca Šoštanj, enote Biba. 
  Knjižnica Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »

Če se smejem, vse razgrejem

Tako kot sončni žarki grejejo svet okoli nas, lahko ogreje tudi smeh otrok, ki radovedno svet šele odkrivajo. Otroci Vrtca Velenje vedo, da je smeh "pol zdravja" in da podarjen nasmeh lahko razsvetli vsak, še tako žalosten obraz. In ravno na to nas želijo otroci spomniti z razstavo svojih umetniških del, ki so jih ustvarjali pod mentorstvom strokovnih delavcev v različnih tehnikah in formatih. 
  Knjižnica Velenje (otroški oddelek)
  Prost vstop
Preberi več »

Ivo Stropnik

Preko plakatov in v vitrinah razstavljenega gradiva bo predstavljen domačin, pesnik, pisatelj in urednik Ivo Stropnik. Avtorici razstave sta Metka Pivk Srdič in Brina Zabukovnik Jerič.
  Knjižnica Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »

Čebelji bralni paketi

Od septembra 2021 do oktobra 2022 Knjižnica Šmartno ob Paki sodeluje v projektu Čebela BERE med. Z namenom prenesti pomen čebel med otroke in njihove starše, smo v knjižnici pripravili čebelje bralne pakete, v katerih lahko najdete različno literaturo o čebelah in njihovem pomenu. Vabljeni, da si jih izposodite tako majhni kot veliki bralci, saj bralni paketi vsebujejo različno gradivo - od slikanic, pravljic do strokovnih knjig in filmov. 
Dogodek je nastal s finančno pomočjo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Za vsebino informacij je odgovorna Knjižnica Velenje. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
  Knjižnica Šmartno ob Paki
  Prost vstop
Preberi več »

Univerza za tretje življenjsko obdobje Velenje se predstavi

Andragoško društvo Univerza za tretje življenjsko obdobje Velenje je bila kot druga univerza za tretje življenjsko obdobje v Sloveniji ustanovljena 1. oktobra 1986, dve leti za ljubljansko. V obdobju od 1986 so univerzo za tretje življenjsko obdobje Velenje vodile predsednice Nena Žohar Mijoč, Slavka Mijoč, Valči Žohar, Erika Veršec, Marija Vrtačnik in Zdenka Uršnik. Od leta 2022 je predsednik Rajmund Valcl. V lanskem letu je praznovala 35 let delovanja in v počastitev jubileja so pripravili pregledno razstavo.

  Knjižnica Velenje (osrednje razstavišče)
  Prost vstop
Preberi več »

Franc Šivic - Čebele

Franc Šivic, po izobrazbi univ. dipl. inž. gozdarstva, sicer pa velik ljubitelj narave in čebel, je strasten čebelar, ki zna čebele ujeti tudi v fotografski objektiv. Na razstavi bo predstavil svoje fotografije iz čebelarskega življenja in prelepe slovenske narave.

Razstava je del projekta Zelena knjižnica za zeleno pismenost.
  Knjižnica Velenje (sončna stena)
  Prost vstop
Preberi več »