Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 14. junij 2022

Junij 2022
PoToSrČePeSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       
Julij 2022
PoToSrČePeSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

30 let Varstveno delovnega centra SAŠA, OE Ježek Velenje

Varstveno delovni center SAŠA, OE Ježek Velenje v letošnjem letu praznuje 30 let delovanja. Ob tem imajo načrtovanih nekaj aktivnosti, prva med njimi bo 14. 06. 2022 ob 10. uri pred Kulturnim domom. Organizirali bodo MODNO REVIJO njihovih uporabnikov z njihovimi izdelki nakita in oblačil v različnih materialih. Zelo bodo veseli obiska.

  Pred Kulturnim domom Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Torkova peta, ustvarjalnica za otroke in starše

Garfieldov dan

Vsi poznamo lenega, oranžnega mačkona Garfielda, ki obožuje mesno lazanjo. V prihodnjih dneh praznuje svoj rojstni dan. Izdelali bomo namizno stojalo za barvice in svinčnike.

  Vila Rožle
  Prost vstop
Preberi več »

Miniatura v gvašu

Ob stalni postavitvi slovensko-srbske slikarke Majde Kurnik na Velenjskem gradu si bomo pod vodstvom lik. pedagoginje Nine Cvirn ogledali posebni del njenega ustvarjalnega opusa - miniaturne gvaše, ki jih je umetnica ustvarjala na vsakem koraku in v njih združila vizualne zapise dnevnega dogajanja tako v naravi kot v mestu. Tudi sami se bomo preizkusili v likovni tehniki gvaša in ustvarili ekspresivne miniaturne podobe.

Delavnica bo potekala na Velenjskem gradu.

Št. udeležencev: 10

Prijave:info@galerijavelenje.si

  Velenjski grad
  Prost vstop
Preberi več »

Večeri v amfiteatru: Pihalni orkester Zarja Šoštanj

Večeri v amfiteatru

Pihalni orkester Zarja Šoštanj je bil ustanovljen leta 1925 na pobudo vodstva Tovarne usnja Šoštanj. Orkester združuje glasbenike vseh generacij in spada med večje in dobro organizirane orkestre v Sloveniji. Veliko pozornost posvečajo mladim, vsako leto organizirajo tudi tedenski poletni tabor. Orkester sodi v najzahtevnejšo koncertno skupino in dosega odlične rezultate na tekmovanjih v domovini in tujini. V sklopu orkestra delujeta tudi Oktet in Kvintet Zarja. V času epidemije je orkester vseskozi deloval na poseben način. Vsak član je doma vadil se posnel, glasbeniki in informatiki, ki jih je v orkestru veliko, pa so vse posnetke združili v celoto in tako so preko spleta predvajali novoletni in spomladanski koncert.

Dirigent: Miran Šumečnik


  Velenjska promenada (Amfiteater)
  vstop prost
Preberi več »

Majda Petan: Snaha

Majda Petan je slovenska pevka zabavne glasbe. Tokrat se predstavlja kot pisateljica knjižnega prvenca Snaha. Knjiga je karizmatično očiščenje Majdine duše, njenih bolečih čustev in občutkov krivičnosti. Je izpolnjena obljuba po smrti ljubeče mame. Hkrati je knjiga priročnik življenja, ki z iskrenim odstiranjem zgodb odprto pokaže na medosebne odnose. Z avtorico se bo pogovarjala Kata Laštro.

  Knjižnica Velenje (preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Prva berila

Stalna razstava iz zbirke Prvih beril zbiratelja in kulturnika Marjana Marinška.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Kajuhovo leto v Vrtcu Šoštanj

Na otroškem oddelku bo na ogled razstava otroških likovnih del o pesniku Karlu Destovniku – Kajuhu, kot ga vidijo otroške oči. Razstavljali bodo otroci Vrtca Šoštanj, enote Biba. 
  Knjižnica Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »

Če se smejem, vse razgrejem

Tako kot sončni žarki grejejo svet okoli nas, lahko ogreje tudi smeh otrok, ki radovedno svet šele odkrivajo. Otroci Vrtca Velenje vedo, da je smeh "pol zdravja" in da podarjen nasmeh lahko razsvetli vsak, še tako žalosten obraz. In ravno na to nas želijo otroci spomniti z razstavo svojih umetniških del, ki so jih ustvarjali pod mentorstvom strokovnih delavcev v različnih tehnikah in formatih. 
  Knjižnica Velenje (otroški oddelek)
  Prost vstop
Preberi več »

Ivo Stropnik

Preko plakatov in v vitrinah razstavljenega gradiva bo predstavljen domačin, pesnik, pisatelj in urednik Ivo Stropnik. Avtorici razstave sta Metka Pivk Srdič in Brina Zabukovnik Jerič.
  Knjižnica Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »

Čebelji bralni paketi

Od septembra 2021 do oktobra 2022 Knjižnica Šmartno ob Paki sodeluje v projektu Čebela BERE med. Z namenom prenesti pomen čebel med otroke in njihove starše, smo v knjižnici pripravili čebelje bralne pakete, v katerih lahko najdete različno literaturo o čebelah in njihovem pomenu. Vabljeni, da si jih izposodite tako majhni kot veliki bralci, saj bralni paketi vsebujejo različno gradivo - od slikanic, pravljic do strokovnih knjig in filmov. 
Dogodek je nastal s finančno pomočjo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Za vsebino informacij je odgovorna Knjižnica Velenje. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
  Knjižnica Šmartno ob Paki
  Prost vstop
Preberi več »