Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 24. maj 2022

Maj 2022
PoToSrČePeSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Junij 2022
PoToSrČePeSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Kako izdelati domače energijske ploščice

Zdrav način življenja
Delavnica se izvaja v okviru prireditev TVU 2022. Kdaj kupite energijske ploščice v trgovini? Ko vam primanjkuje energije? A verjetno veste, da vam ne bodo dvignile samo energije, ampak tudi raven krvnega sladkorja. Zato vam bo mag. Alenka Zapušek v praktični delavnici prikazala, kako z zdravimi sestavinami sami izdelate energijske ploščice, ki bodo pozitivno vplivale na vaše počutje. Sestavine in recepte dobite na delavnici. Delavnica je brezplačna. Vljudno vabljeni. Dodatne informacije in prijave na 031 781 142 ali planet.generacij@lu-velenje.si.  AZ Ljudska univerza Velenje (Planet generacij Večgeneracijski center)
  Brezplačno
Preberi več »

Odprtje stalne razstave kiparja Antona Hermana

Velenje je bogatejše za kiparsko zbirko Antona Hermana, ki bo stalno na ogled v Kreativnem centru Čuk.

Anton Herman (1943, Galicija pri Celju) je končal Akademijo za likovno umetnost v Ljubljani, kjer je leta 1975 diplomiral iz kiparstva pri prof. Dragu Tršarju. Med letoma 1978 in 1979 se je študijsko izpopolnjeval v Rimu pri Giacomu Manzuju in v Milanu na Breri pri Giancarlu Marchezeju. Je avtor več javnih plastik v Velenju, Topolšici, Ljubljani in Šoštanju.

  Kreativni center Čuk (Staro Velenje)
  Prost vstop
Preberi več »

Pogovorna skupina Šmartnice

Na druženju kramljamo o našem otroštvu, mladosti, skratka o vsem, kamor nas popeljejo spomini. Vabljeni, da se nam pridružite in s seboj prinesete dobro voljo ter ideje za pogovor.

Pogovor vodi Jožica Šmon.
  Knjižnica Šmartno ob Paki
  Prost vstop
Preberi več »

Torkova peta, ustvarjalnica za otroke in starše

Sončen dan

Bližamo se poletju in sonce nas že močno greje. Na ustvarjalnici bomo izdelali sončen mobile, ki bo v naše domove prinesel še več svetlobe in barv.

  Vila Rožle
  Prost vstop
Preberi več »

Letni koncert pianistov Glasbene šole Velenje

Nastop učencev klavirja Glasbene šole Velenje.
  Glasbena šola Velenje (Velika dvorana)
  Prost vstop
Preberi več »

30. DMK: PUB CRAWL V MARIBORU

Šaleški študenti si v času študija - poleg Velenja - širimo akademska obzorja v vseh treh univerzitetnih mestih. Čez leto smo razporejeni po celi Sloveniji, v času DMK-ja pa se povezujemo na dogodkih na več lokacijah. Zato Šaleški Študentski Klub letos ponovno organizira Pub Crawl v Mariboru in Ljubljani. Poleg šaleških študentov pa so vabljeni seveda tudi vsi tisti, ki uživajo v družbi le-teh. Dobimo se ob 19:00 na avtobusni postaji Mlinska in se odpravimo na dogodivščino. Obiskali bomo: Papagayo Wetrinsky in Štuk. CENA: 5€ člani, 7€ ostali.
*vključuje pijačo na vsaki destinaciji in vsaki postojanki na poti ter zagotovljen vstop na dogodek na ŠTUKu.
  Maribor
  Prost vstop
Preberi več »

Manca Izmajlova: Vdihni življenje s polnimi pljuči

Manca Izmajlova, slovenska pevka mezzosopranistka, igralka in voditeljica je izdala knjigo, kjer opisuje dvajset let izkušenj in znanja, pridobljenega od vrhunskih zdravnikov, strokovnjakov in pedagogov iz različnih držav. Predstavlja tudi unikatno rusko dihalno telovadbo, ki ji je pred nekaj leti izboljšala kvaliteto življenja in rešila kariero. Knjiga Vdihni življenje s polnimi pljuči vsebuje veliko uporabnih nasvetov glede prehrane in superživil, odnosa do gibanja, hitrih ukrepov pri virozah, lepotne skrivnosti in življenjsko filozofijo. Pogovor, ki bo začinjen s praktičnimi vajami in krajšim glasbenim nastopom, bo vodila Brina Zabukovnik Jerič. 
  Knjižnica Velenje (preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Prva berila

Stalna razstava iz zbirke Prvih beril zbiratelja in kulturnika Marjana Marinška.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Tovarna usnja Franz Woschnagg in sinovi

Usnjarstvo je bilo nekoč ena izmed pomembnejših gospodarskih panog. Ob koncu 1. svetovne vojne je na Slovenskem delovalo 15 tovarn usnja. Največja in najsodobnejša med njimi je bila Woschnaggova tovarna usnja v Šoštanju, ki jo je ustanovil Josip Woschnagg leta 1788. Razstavo je pripravila Andreja Jurkovnik
  Knjižnica Velenje (domoznansko razstavišče)
  Prost vstop
Preberi več »

Privoščite si čas za knjigo

Čas se ustavi v družbi dobre knjige, zato se pustite presenetiti in si postrezite s paketom treh romanov po izboru vaše knjižničarke ali knjižničarja. Verjamemo, da vam bo ta način olajšal varno izposojo knjig in vas prebudil v pomladne dni.
Pakete si lahko izposodite v knjižnici Velenje, Šoštanj ali Šmartno ob Paki.
  Knjižnica Velenje (oddelek za odrasle)
  Prost vstop
Preberi več »