Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 11. maj 2022

Maj 2022
PoToSrČePeSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Junij 2022
PoToSrČePeSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Polepšajmo si dan s pogovorom

Pogovor s psihologom Bojanom Krevhom
"Ni vsak dan lep, a v vsakem dnevu je nekaj lepega." Naj vam pogovorna delavnica ponudi kanček lepega, ter vas navda z veseljem, zadovoljstvom ali srečo. Vljudno vabljeni.
  AZ Ljudska univerza Velenje (Planet generacij Večgeneracijski center)
  Prost vstop
Preberi več »

TELOVADIMO Z LUCIJO

Razgibajmo svoje telo
Aktivnost se izvaja v okviru prireditev TVU 2022. Telovadba poteka na travniku pred Ljudsko univerzo Velenje, vodi jo Lucija Maglica. Je srednje intenzivnosti, namenjena vsem osebam, ki si želijo izboljšati kakovost življenja skozi vaje za celo telo. Izvajajo se vaje za krepitev mišic, elastičnost, ravnotežje in vzdržljivost, kar vpliva na dvig energije in naše boljše počutje. Na telovadbi boste dobili koristne informacije in nasvete za ostale aktivnosti ki jih počnete čez dan, da zmanjšate morebitne težave in bolečine. Vljudno vabljeni. Dodatne informacije na 031 781 142 ali planet.generacij@lu-velenje.si.

.

  AZ Ljudska univerza Velenje (Planet generacij Večgeneracijski center)
  Delavnica je brezplačna
Preberi več »

Rudarska cesta za mlade z mladimi

Odprta ulica
Z mladimi in mladimi po srcu o bodoči prenovi Rudarske in javnem prostoru v Velenju na sploh. Mladi se po Velenju največkrat premikajo peš, s kolesom, rolko, skirojem. Na kaj moramo biti pozorni pri prenovi Rudarske, da bo ta (tudi) mladim prijazna? 

Delavnico bo izvedel Mladinski center Velenje.
  Rudarska cesta
  Prost vstop
Preberi več »

Pravljična meditacija za otroke z Janjo in medvedkom Tapkom

Sproščanje s pravljično meditacijo in tapkanje, pri katerem se bodo otroci »polnili« s pozitivno in ustvarjalno energijo.Meditacija in tapkanje jim bosta pomagala k boljšemu zdravju, boljšim medsebojnim odnosom in uresničevanju njihovih potencialov. Otroci se zelo hitro odzovejo na tapkanje, kadar pri tapkanju uporabimo medvedka ali kako drugo igračko. Na ta način otroci prenesejo vse svoje težave na igračko in se lažje znebijo težav, ki jih imajo. Namenjeno otrokom, starejšim od treh let. Izvajala bo Janja Rednjak.
  Knjižnica Velenje (pravljična soba)
  Prost vstop
Preberi več »

Avdicija za vlogo Pikine pomočnice

 Festival Velenje, glavni organizator Pikinega festivala, bo v sredo, 11. maja 2022ob 17. uri v Domu kulture Velenje pripravil avdicijo za vlogo Pikine pomočnice. Izbrana kandidatka bo na letošnjem festivalu, ki bo potekal med 10. in 15. septembrom, nastopila v vlogi Pike pomočnice, naslednje leto pa bo morda prevzela vlogo uradne Pike.

K prijavi vabimo vsa dekleta, ki jih zanimajo oder, gledališče, nastopanje in bi jim bila vloga Pike pisana na kožo ter bi otrokom znale posredovati vse tisto, kar lik navihane Pike predstavlja. Starostna omejitev je od 14 do 20 let. Po izboru bodo kandidatke opravile kratek uvajalni program, kjer se bodo srečale z različnimi mentorji in pridobile znanja s področja odrskih umetnosti, moderiranja prireditev, javnega nastopanja, igre, improvizacije in retorike.

Pisne prijave s fotografijo pošljite do 26. aprila 2022 na naslov: Festival Velenje, Pikin festival (za avdicijo), Titov trg 4, 3320 Velenje oziroma po elektronski pošti na naslov: pika@velenje.si.

Več o razpisnih pogojih in prijavnico najdete v priponki! Za vsa dodatna vprašanja pa smo vam na voljo na pika@velenje.si.

  Dom kulture Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Predstavitev knjige Nataše Konc Lorenzutti »Beseda, ki je nimam«

Pogovor s pisateljico Natašo Konc Lorenzutti, ki bo predstavila svojo knjigo z naslovom Beseda, ki je nimam. Pogovor bo vodila kustosinja Muzeja Velenje Alma Javornik.
  Velenjski grad
  Prost vstop
Preberi več »

Pravljični večer za odrasle

V sodelovanju z Mariborsko knjižnico se bo v prostorih Knjižnice Velenje zbralo šest izjemnih pripovedovalcev iz različnih koncev Slovenije, ki pripravljajo vsak svojo posebno zgodbo, s katero bodo skušali ogreti naša srca in razburkati domišljijo. Za glasbeno spremljavo bosta poskrbeli komorni zasedbi Glasbene šole Velenje.
  Knjižnica Velenje (preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Predmaturitetni koncert - Fran Vjeko Parać (klavir) in Svit Krumpačnik (saksofon)

Nastop dijakov 4. letnika Umetniške gimnazije Velenje.
  Glasbena šola Velenje (Velika dvorana)
  Prost vstop
Preberi več »

Prva berila

Stalna razstava iz zbirke Prvih beril zbiratelja in kulturnika Marjana Marinška.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Tovarna usnja Franz Woschnagg in sinovi

Usnjarstvo je bilo nekoč ena izmed pomembnejših gospodarskih panog. Ob koncu 1. svetovne vojne je na Slovenskem delovalo 15 tovarn usnja. Največja in najsodobnejša med njimi je bila Woschnaggova tovarna usnja v Šoštanju, ki jo je ustanovil Josip Woschnagg leta 1788. Razstavo je pripravila Andreja Jurkovnik
  Knjižnica Velenje (domoznansko razstavišče)
  Prost vstop
Preberi več »