Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 16. marec 2022

Marec 2022
PoToSrČePeSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       
April 2022
PoToSrČePeSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
       

VOLILNA SKUPŠČINA DRUŠTVA UPOKOJENCEV VELENJE

  PROSTORI DRUŠTVA UPOKOJENCEV VELENJE
  Prost vstop
Preberi več »

Izdelovanje izdelkov iz Hama perlic

Vabimo osnovnošolske otroke, ki obiskujejo 1.-4. razred, na ustvarjalno delavnico z naslovom Izdelovanje izdelkov iz Hama perlic. Skupaj bomo ustvarili čudovite izdelke, ki bodo krasili otroške sobe, hkrati pa bomo trenirali našo natančnost in potrpežljivost.

Obvezne so predhodne prijave na mail: sabina.lebar@drustvo-novus.com ali na številko 064 244 804.
  FARMIN, Trg mladosti 6, 3320 Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Pravljična joga

Pravljična joga je zanimiva kombinacija pripovedovanja in telovadbe. Spodbuja gibčnost in domišljijo, hkrati pa omogoča otroku, da je, kar želi biti. Je ena redkih dejavnosti, kjer ni tekmovalnosti in ki jo vsakdo zmore. Pravljična joga je namenjena otrokom, starejšim od treh let. 

Z vami bosta Metka Pivk Srdič in Nina Časl.

  Knjižnica Velenje (pravljična soba)
  Prost vstop
Preberi več »

Pliš

Koncert

Nadomestni termin - za koncert bodo veljale tudi vstopnice kupljene za prvotni datum (14. 2. 2022).

Skupina Pliš nima rada žanrskih opredelitev, pa tudi tematike si zelo svobodno izbira. Rada poudari humorno noto tako v glasbi in besedilih.

Zasedba je bila sprva duet, vokalistka Aleksandra Ilijevski in Marko Gregorič na kitari in kontrabasu. A kar sta iskala unikatnega in dobrega v glasbi, sta kaj kmalu udejanjila z razširitvijo zasedbe. Že nekaj let tako skupinob ob njiju sestavljata še Murat kot beatboxer in Tomaž Gajšt na trobenti in klaviaturah. V letu 2012 je Pliš takoj postal prepoznaven s hitom in prvim singlom Metulji, ki je bila tudi najbolj predvajana skladba v tistem letu. Danes se glasbeniki brez obremenitev sprehajajo med lahkotnim jazzom, simpatično pop senzibilnostjo, spevno plesnostjo ter intimnimi baladami, kar je idealno za »plišast« valentinov koncert.


  Dom kulture Velenje (velika dvorana)
  5 €, 7 € v dvoje
Preberi več »

Prva berila

Stalna razstava iz zbirke Prvih beril zbiratelja in kulturnika Marjana Marinška.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava SREČA JE...

Ali sreča potrka na vrata ali jo prinese dimnikar? Se jo da kupiti ali narediti? Ali lahko srečo poiščemo ali nas najde sama? Da je sreča v nas samih in se jo čuti v srcu, v toplem družinskem objemu in iskrenem pogledu, vedo povedati otroci Vrtca Velenje, ki so svojo srečo poustvarili v likovnih delih z uporabo različnih likovnih tehnik. V želji, da tudi vam pomagajo pri iskanju pristne sreče, so svoja dela postavili na ogled v razstavi z naslovom SREČA JE ...
  Knjižnica Velenje (Otroški oddelek)
  Prost vstop
Preberi več »

V iskanju figure

Likovna dela predstavljajo učenci Osnovne šole  Gorica Velenje (od 4. do 9. razreda), ki so ustvarjali v različnih likovnih tehnikah upodabljanja človeške figure pod mentorstvom likovne pedagoginje Saše Šižgorič.

Razstava bo na ogled v februarju in marcu 2022.
  Knjižnica Velenje (Mladinska soba)
  Prost vstop
Preberi več »

KAJUH 100 LET - Priložnostna grafična podoba

V Mestni knjižnici Šoštanj ob obletnici smrti Karla Destovnika - Kajuha razstavljamo predstavitev idejne zasnove in osnovnih elementov priložnostne grafične podobe KAJUH 100 LET, ki je skozi sodoben likovni pristop vizualno opremila 100. obletnico rojstva pesnika prihodnosti in človekoljuba Karla Destovnika-Kajuha. Podobo so v sodelovanju z Zavodom za kulturo Šoštanj in občino Šoštanj zasnovali v kreativni platformi Opa!celica.

Priložnostna grafična podoba vključuje elemente, ki izražajo optimizem, se spogledujejo z digitalnim svetom in pripovedujejo zgodbe skozi ilustrativne kompozicije. Obenem pa ob podpori barvite svežine ter prepletu retro-modernih črkovnih tipografij poezija ikoničnega Kajuha sproščeno vstopa v svet mlajših generacij.

  Knjižnica Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »

Galerija Vile Bianca - razstava Dizajn

Dizajn, oblikovanje, nas ne sme pustiti ravnodušne na različnih področjih življenja. Estetika in lepota oblikovanja oblačil, je prevzela ustvarjalke likovnega krožka, ki so na svojstven likovni način, z različnimi materiali in tehnikami upodobile detajle oblačil, obutve in modnih dodatkov. Tudi tokrat njihova ustvarjalna kreativnost ni zatajila. Ustvarile so nekaj zanimivih del, ki bodo bogatila razstavo in po ogledu tudi vaše duše. 

Vabljeni na ogled razstave vsak dan med 9. in 17. uro. 

  Prost vstop
Preberi več »

»Jaz sem droben, droben list«

Kaligrafinje Univerze za tretje življenjsko obdobje Velenje bodo ob Kajuhovem letu na ogled postavile odlomke njegovih pesmi, napisane v različnih kaligrafskih pisavah in v prevodih v tuje jezike. Kaligrafija ali lepopisje je posebna veščina, ki jo obvladajo redki posamezniki, saj zahteva veliko mero strpnosti, volje in vztrajnosti. Zato želijo Kajuhovo zapuščino oplemenititi še z zapisi v pisavah gotica, copperplate, unciala, karolinška minuskula in italika. 
  Knjižnica Velenje (osrednje razstavišče)
  Prost vstop
Preberi več »