Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 24. februar 2022

Februar 2022
PoToSrČePeSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28      
       
Marec 2022
PoToSrČePeSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
       

Sočutna info točka za žalujoče - pokopališče Podkraj

Slovensko društvo Hospic si prizadeva z različnimi pristopi spreminjati odnos do minevanja, smrti in žalovanja v prid človekovega dostojanstva in sočutja. Vabljeni vsi, ki ste izgubili bližnjega in se soočate s procesom žalovanja, potrebujete pogovor, podporo in dodatne informacije povezane s procesom žalovanja. V prostorih vežic na pokopališču Podkraj so vam na voljo vsak četrtek od 8.30 do 10.00 ure na voljo usposobljeni prostovoljci Slovenskega društva hospic - Območnega odbora Velenje. e-mail: velenje@hospic.si

tel.: 051 415 447, 041 365 731

  pokopališče Podkraj
  Prost vstop
Preberi več »

konS ≡ modul: MIC - PREDSTAVITEV PROJEKTOV

V Medpodjetniškem izobraževalnem centru MIC bodo predstavili tri večje projekte: Talentjourney kateremu je cilj je nadgraditi trenutni sistem robotike, Laboratorij za 3D tisk in Sistem Bicy: avtomatiziran sistem za izposojo koles.

  Medpodjetniški izobraževalni center – MIC, Koroška cesta 62a
  Prost vstop
Preberi več »

Pravljična meditacija za otroke z Janjo in medvedkom Tapkom

Sproščanje s pravljično meditacijo in tapkanje pri katerem se bodo otroci »polnili« s pozitivno in ustvarjalno energijo. 
Z vami bo Janja Rednjak.
  Knjižnica Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »

Javno vodstvo po razstavi Katje Felle

vodstvo

Katja Felle (roj. 1988 v Slovenj Gradcu) je vizualna umetnica, ki deluje na področjih slikarstva, umetnostnega izobraževanja ter umetniškega dela z družbenimi skupinami in institucijami. Leta 2015 je z diplomo zaključila študij slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani. Leta 2017 je bila sprejeta na Institut für Kunst im Kontext, Universität der Künste Berlin, kjer je leta 2020 študij zaključila z magistrskim delom Editing Memory (mentor prof. dr. Jörg Heiser). Z umetniškimi deli in projekti se je predstavila na več samostojnih in skupinskih razstavah, med drugim v: BELLEPARAIS_raum für kunst, München; Koroška galerija likovnih umetnosti, Slovenj Gradec; Künstlerhaus Klagenfurt; Mestna galerija Nova Gorica; Moderna galerija MG+MSUM, Ljubljana; nGbK – neue Gesellschaft für bildende Kunst, Berlin; TURBA Gallery, Hannover idr. Njena dela so del javnih in zasebnih zbirk v Sloveniji, Avstriji in Nemčiji. Je samozaposlena v kulturi, živi in dela pa v Parizu in Slovenj Gradcu.

Po razstavi bo vodila Kornelija Križnič.

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Sončni žarek: spletni bralni klub

V februarskem bralnem klubu Sončni žarek se bomo družili ob knjigi Draga Jančarja: To noč sem jo videl. Glavna junakinja romana je Veronika Zarnik, mlada ženska iz meščanske družbe, ki nikoli ne stopi neposredno pred bralca, saj sta nam njena življenjska usoda in podoba predstavljeni skozi oči petih različnih pripovedovalcev. To so: njen nekdanji ljubimec, oficir jugoslovanske kraljeve vojske; njena mati; zdravnik nemške okupacijske vojske; družinska gospodinja; nekdanji partizan.

Pogovor vodi Stanka Ledinek. Za dodatne informacije in prijave pišite na e-naslov: stanka.ledinek@vel.sik.si.
  Splet
  Prost vstop
Preberi več »

Sodelujte pri pripravi Lokalnega programa kulture 2022–2028

Lokalni program kulture 2022-2028
V četrtek, 24. februarja, bo ob 18. uri v mali dvorani Doma kulture Velenje potekala javna razprava o osnutku lokalnega programa kulture. Vse zainteresirane občane, ki bi želeli sodelovati s svojimi predlogi, vabimo, da se javne razprave udeležijo. 

Mestna občina Velenje je pripravila Osnutek Lokalnega programa kulture 2022–2028, ki bo ob slovenskem kulturnem prazniku objavljen spletni strani www.velenje.si (Obvestila občanom). Občani lahko podajo svoje pripombe na vsebino osnutka. Svoje predloge lahko zainteresirani do 23. februarja pošljejo na elektronski naslov darja.plaznik@velenje.si. 

Prijazno vabljeni k sodelovanju.
  Dom kulture Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Prva berila

Stalna razstava iz zbirke Prvih beril zbiratelja in kulturnika Marjana Marinška.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Privoščite si čas za knjigo

Čas se ustavi v družbi dobre knjige, zato se pustite presenetiti in si postrezite s paketom treh romanov po izboru vaše knjižničarke ali knjižničarja. Verjamemo, da vam bo ta način olajšal izposojo knjig in vas zazibal v čarobne zimske dni.
Knjižne pakte smo pripravili tudi v Knjižnici Šoštanj in Šmartno ob Paki.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Zima v Vrtcu Šoštanj

Na otroškem oddelku bo na ogled razstava otroških likovnih del na temo Zima. Razstavljali bodo otroci Vrtca Šoštanj, enote Biba. 
  Knjižnica Šoštanj (otroški oddelek)
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Zimska pravljica

Na otroškem oddelku bodo pripravili pravljice, ki govorijo o naravi, živalih in dogodivščinah pozimi. Vse knjige si bodo otroci lahko izposodili.
  Knjižnica Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »