SI
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 5. december 2021

December 2021
PoToSrČePeSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       
Januar 2022
PoToSrČePeSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Prva berila

Stalna razstava iz zbirke Prvih beril zbiratelja in kulturnika Marjana Marinška.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Malha dobrih zgodb: spodbujamo družinsko branje

V Knjižnici Velenje spodbujamo družinsko branje, saj se zavedamo, kako pomemben je zgodnji stik otroka s knjigo. Za vse družine, ki želijo s svojimi otroki kakovostno, igrivo in poučno preživljati prosti čas, smo pripravili majhne nahrbtnike, ki smo jih nostalgično poimenovali malhe. Vanje smo skrili zanimive knjige, za katere verjamemo, da jih bodo starši, stari starši, starejši bratje in sestre z veseljem prebirali mlajšim članom družine, skupaj ustvarjali, se o prebranem pogovarjali in predvsem skupaj preživljali prosti čas. Malhe so namenjene predvsem za družine s predšolskimi otroki, ki še ne berejo sami.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Pod pretvezo

Katja Klinc, študentka Akademije za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, bivša dijakinja Gimnazije Velenje, se predstavlja s svojimi plakati, ki so nastali kot odsev dogajanja v zadnjem letu, ko smo bili večino časa za štirimi stenami naših domov ali pa pod masko. Na razstavi bodo dela zbirke mask in okolice, ki nas pripravi do tega, da si nadenemo pretvezo. 
  Knjižnica Velenje (mladinska soba)
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava gledaliških plakatov, listov in fotografij

Domoznanska zbirka Knjižnice Velenje je letos bogatejša za gradivo iz arhiva Amaterskega gledališča Velenje. Delček bogate zbirke gledaliških plakatov, listov, fotografij in video posnetkov predstavljamo na razstavi. Razstavo je pripravil Silvo Grmovšek in bo na ogled do konca decembra 2021.
  Knjižnica Velenje (domoznansko razstavišče)
  Prost vstop
Preberi več »

Privoščite si čas za knjigo

Čas se ustavi v družbi dobre knjige, zato se pustite presenetiti in si postrezite s paketom treh romanov po izboru vaše knjižničarke ali knjižničarja. Verjamemo, da vam bo ta način olajšal izposojo knjig in vas zazibal v čarobne zimske dni.
Knjižne pakte smo pripravili tudi v Knjižnici Šoštanj in Šmartno ob Paki.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Julia Schneider in Lena Kadriye Ziyal: Moramo se pogovoriti, UI

Bodo čez trideset let vse neprijetno delo za nas opravili roboti? Ali pa nas bodo pokorili, da bomo postali podredljivi sužnji? Pionirski stripovski esej o UI vas vabi na ilustrirano potovanje skozi razsežnosti in implikacije inovativne tehnologije.

V sodelovanju z Mladinskim centrom Velenje. 
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Zimska idila ob Škalskem jezeru

Frenk Špiler se je sprehajal okoli Škalskega jezera s fotoaparatom in v svoj objektiv ujel nekaj čudovitih zimskih utrinkov.
  Knjižnica Velenje (Osrednje razstavišče)
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Dežela Škratovnija in zmešana zelena abeceda

Razstava ilustracij Katje Talajić in Valentine Cehner, iz knjige Kate Laštro Dežela Škratovnija in zmešana zelena abeceda. 
  Knjižnica Velenje (Sončna stena)
  Prost vstop
Preberi več »

Bralec meseca

Tokratni bralec meseca je spletni bralni klub Sončni žarek. Sodelujoči smo združili ideje za branje in postavili na ogled naše najljubše čtivo. Vsak je izbral 3-4 knjige, zato je v vitrinah pravi jagodni izbor.

Razstavo je pripravila Stanka Ledinek. 
  Knjižnica Velenje (Steklena dvojčka)
  Prost vstop
Preberi več »

Klic iz omare

Knjižnica Velenje že več kot 10 let izposoja igrače za otroke. V letošnjem letu prirejamo sejem igrač nekoliko drugače. Tokrat namreč prosimo otroke in njihove starše, da pobrskajo po omarah in prinesejo v knjižnico odvečne, a lepo ohranjene igrače. Tisti, ki si igrač ne morete kupiti, si lahko pridete v knjižnico izbrati svojo igračo. 

Akcijo Klic iz omare izvajamo v sodelovanju z Rotary klubom Velenje, ki nam od samega začetka vsako leto podari tudi donacijo za nakup novih igrač za Igroteko. 

  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »