Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 30. november 2021

November 2021
PoToSrČePeSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
       
December 2021
PoToSrČePeSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       

21. seja Sveta Mestne občine Velenje

Svetnice in svetniki se bodo sestali na redni novembrski seji sveta, na kateri bodo obravnavali kar nekaj pomembnih vsebinskih točk, med drugim tudi osnutka proračunov za leti 2022 in 2023.
  sejna dvorana Mestne občine Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

konS ≡ Narisani žužki oživijo

Si vedel, da lahko s posebnim črnilom narišeš žuželko, potem pa se z majhno pomočjo elektrike začne premikati? Pridruži se delavnici “Narisani žužki oživijo”, ki bo potekala 30. novembra od 17. do 19. ure v Regionalnem multimedijskem centru Kunigunda.

Prijave: Delavnica je primerna za otroke med 9. in 15. letom in je brezplačna. Zaradi omejenega števila mest je obvezna predhodna prijava na prijave@mc-velenje.si. Delavnica bo izvedena v skladu z ukrepi in priporočili NIJZ.

  Regionalni multimedijski center Kunigunda, Trg mladosti 7
  Prost vstop
Preberi več »

Kako se je domačijam v Šaleku reklo po domače: Grobelnik

Člani Turističnega društva Šalek so posneli 12 filmov, ki bodo prikazani v 8 zaporednih torkih. 

Stanislav Grobelnik – po domače Žnidar (Bevče): »Bil sem nezakonski sin. Oče se je kasneje poročil na Trbulovo  kmetijo v Šaleku. V službo, v jamo na Starem jašku, sem hodil leto in pol peš, več kot eno uro na eno stran. Doma smo pridelovali skoraj vse za preživetje. Življenje je bilo težko. K Obircu v trgovino sem nesel jajca, ki jih je kura znesla, da smo imeli za sladkor ali sol. V šolo sem hodil pod Goriško rebrjo, kjer so bili sadovnjaki, in mimo zadružnih hlevov. Na Gorici je bil upravnik tudi moj stric, Goriški Hanza.«
  Knjižnica Velenje (preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

konS GADGETI

konS ≡ modul
Kaj sploh je sodobna raziskovalna umetnost in na kakšen način se prepleta s tehnologijo? Na razstavi izdelkov, kaj smo na konS delavnicah v Velenju že ustvarili in kaj še bomo, si lahko ogledate raznolike izdelke t.i hands on (tehničnih) delavnic, predstavili pa bomo tudi izkustvene delavnice. Delavnice pripravljamo za vse generacije od 7. leta dalje. Se ti zdi zanimivo? V kolikor bi rad bil obveščen o prihajajočih delavnicah in o projektu konS, nam piši na prijave@mc-velenje.si.  
  Izložba Voila Beauty
  Prost vstop
Preberi več »

Prva berila

Stalna razstava iz zbirke Prvih beril zbiratelja in kulturnika Marjana Marinška.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Malha dobrih zgodb: spodbujamo družinsko branje

V Knjižnici Velenje spodbujamo družinsko branje, saj se zavedamo, kako pomemben je zgodnji stik otroka s knjigo. Za vse družine, ki želijo s svojimi otroki kakovostno, igrivo in poučno preživljati prosti čas, smo pripravili majhne nahrbtnike, ki smo jih nostalgično poimenovali malhe. Vanje smo skrili zanimive knjige, za katere verjamemo, da jih bodo starši, stari starši, starejši bratje in sestre z veseljem prebirali mlajšim članom družine, skupaj ustvarjali, se o prebranem pogovarjali in predvsem skupaj preživljali prosti čas. Malhe so namenjene predvsem za družine s predšolskimi otroki, ki še ne berejo sami.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Spletni Kino Velenje

Ogled filmov preko spletne platforme

Kino Velenje je eden izmed dvajsetih kinematografov v Art kino mreži Slovenije (AKMS), ki preko lastne spletne platforme omogoča ogled skrbno izbranega kakovostnega filmskega programa za različne generacije.

DOSTOP DO PLATFORME je možen preko spletnih strani FESTIVALA VELENJE ali KINA VELENJE.

Platforma je preprosta in varna za uporabnika, omogoča legalen ogled filmov, z enotnim kuriranim programom in cenikom. Na voljo so filmi različnih žanrov, za različne okuse in generacije. Program osvežujemo tedensko, z enim dogodkom – predstavitev novega filma – za splošno publiko (vsak četrtek ob 19. uri) in enim dogodkom za mlada občinstva (vsako soboto ob 17. uri). Na voljo so tudi posebni paketi skrbno izbranih tematskih filmov po posebej ugodni ceni. Filme si je mogoče ogledati na osebnem računalniku, tablici, pametnem telefonu ali televizorju. S plačilom 6,5 EUR gledalec dobi 7-dnevni dostop za ogled filma oziroma za sklop filmov posebnega izbora. Vse o registraciji, računu in najemu filma izveste na spletni platformi. Na njej se odvijajo tudi spremljevalni dogodki in vsebine. Spletna platforma je kinu komplementarna storitev, ki jo člani AKMS in s tem Kino Velenje omogočajo v tesnem partnerstvu z distributerji oziroma ponudniki vsebin ter s tem omogočamo dostop do filmskega programa vsem tistim, ki zaradi katerega koli razloga ne morejo ali težje obiščejo kino. Ponudba spletne platforme AKMS se bo zato razvijala in dopolnjevala.

Nadgradite obisk kina v živo tudi s spletnim kinom!

  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Lepi kamen – Šoštanj 110

Aleksander Kavčnik se ob občinskem prazniku MO Šoštanj in 110. obletnici pridobitve mestnih pravic Šoštanja predstavlja s serijo fotografij. Vse fotografije so bile posnete z mobilnim telefonom Huawei P30 Pro.

Razstava bo na ogled do konca novembra.

  Knjižnica Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Naše mesto Šoštanj

Otroci vrtca Šoštanj so ustvarjali ob 110. obletnici mesta Šoštanj.

  Knjižnica Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Pika Nogavička ima rdeča lička

Otroke iz Vrtca Velenje je spet obiskala Pika Nogavička. Tokrat so se otroci s Piko igrali, raziskovali in spoznavali nove ter stare, že pozabljene igre, ki jih je Pika izbrskala iz svoje zakladnice iger. Predvsem pa so se med igro zabavali in veselili skupnega druženja. Otroci so svoja doživetja poustvarili v likovnih delih, v katerih je v ospredje postavljena Pika Nogavička – najbolj zabavna in igriva deklica na svetu. Razstavo so pripravili otroci in strokovne sodelavke Vrtca Velenje.


  Knjižnica Velenje (otroški oddelek)
  Prost vstop
Preberi več »