Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 9. november 2021

November 2021
PoToSrČePeSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
       
December 2021
PoToSrČePeSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       

Grajske flavte

Na Velenjskem gradu se bodo predstavili učenci in dijaki oddelka za flavto Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje.
  Velenjski grad
  Prost vstop
Preberi več »

PRESTAVLJENO! Spomini na 50 ustvarjalnih let v galeriji

Pogovor

Pogovor je zaradi bolezni predstavljen na kasnejši datum, o katerem vas bomo pravočasno obvestili. Hvala za razumevanje.

Stavba, v kateri domuje Galerija Velenje, letos praznuje 50 let. V teh letih se je v njej zvrstilo nešteto razstav, dogodkov, pogovorov, srečanj, kulturno-vzgojnih projektov … Z ustvarjalci programa bomo obudili spomin na pestro dogajanje v tej hiši.

Za obisk dogodka je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) za starejše od 15 let ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti.

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Delavnica na temo priprave in pripovedovanja zgodb - ODPADE

Delavnica na temo priprave in pripovedovanja zgodb, ki sodi v projekt »MOST-Čebela bere med« in bi morala biti v torek, 9.11. ob 18.00 v Knjižnici Šmartno ob Paki, se zaradi  zdravstvenih razmer in oteženih pogojev priprave takšnih dogodkov, za nedoločen čas predstavi. O novem terminu bomo pravočasno obvestili.
  Knjižnica Šmartno ob Paki
  Prost vstop
Preberi več »

Viki Grošelj: Krona Slovenije

Alpinist in plodovit knjižni publicist s področja alpinizma in gorništva Viki Grošelj je lansko karanteno preživel konstruktivno, saj si je zamislil lastno pohodno pot, ki po njegovem mnenju združuje najlepše, kar ponujajo slovenske gore. Rezultat je vodnik s pomenljivim naslovom Krona Slovenije, ki planinca popelje na približno desetdnevno pustolovščino po krožni poti Ljubljana-Triglav-Stol-Grintovec-Ljubljana.
  Knjižnica Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »

Kako se je domačijam v Šaleku reklo po domače: Stropnik; Vetrnik

Člani Turističnega društva Šalek so posneli 12 filmov, ki bodo prikazani v 8 zaporednih torkih.  
Ciril Špital – po domače Stropnik: »Ata Bogoslav Špital je bil vsestransko aktiven: bil je gasilec, igral je v dramski sekciji in še mnogo kje je sodeloval. Režiral je tudi dve igri. Bil je tudi furman in je bil zelo cenjen. Okoliški kmetje so ga spraševali  za mnenje. Cesta in predor pod Šaleškim gradom sta našo zemljo razdela na dva dela.«

Rafael Goršek – po domače Vetrnik: »Leta 1926 so moji predniki kupili domačijo Vetrnik. Moj oče je bil  tudi muzikant in je ustanovil ansambel Šaleški fantje. Tudi jaz sem glasbenik, igram harmoniko. Pri naši hiši je bilo zmeraj veselo. Zbirali smo se zaradi kresovanja, postavljanja mlaja, ličkanja koruze, hoje po mejah krajevne skupnosti itd. Kmetija je premajhna, da bi lahko živeli samo od nje. Moraš imeti še službo. Stroški so preveliki. Preden smo kupili traktor, so težaško delo opravljali voli: oranje, spravilo pridelka, prevoz lesa iz gozda.« 
  Knjižnica Velenje (preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Prva berila

Stalna razstava iz zbirke Prvih beril zbiratelja in kulturnika Marjana Marinška.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Malha dobrih zgodb: spodbujamo družinsko branje

V Knjižnici Velenje spodbujamo družinsko branje, saj se zavedamo, kako pomemben je zgodnji stik otroka s knjigo. Za vse družine, ki želijo s svojimi otroki kakovostno, igrivo in poučno preživljati prosti čas, smo pripravili majhne nahrbtnike, ki smo jih nostalgično poimenovali malhe. Vanje smo skrili zanimive knjige, za katere verjamemo, da jih bodo starši, stari starši, starejši bratje in sestre z veseljem prebirali mlajšim članom družine, skupaj ustvarjali, se o prebranem pogovarjali in predvsem skupaj preživljali prosti čas. Malhe so namenjene predvsem za družine s predšolskimi otroki, ki še ne berejo sami.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Spletni Kino Velenje

Ogled filmov preko spletne platforme

Kino Velenje je eden izmed dvajsetih kinematografov v Art kino mreži Slovenije (AKMS), ki preko lastne spletne platforme omogoča ogled skrbno izbranega kakovostnega filmskega programa za različne generacije.

DOSTOP DO PLATFORME je možen preko spletnih strani FESTIVALA VELENJE ali KINA VELENJE.

Platforma je preprosta in varna za uporabnika, omogoča legalen ogled filmov, z enotnim kuriranim programom in cenikom. Na voljo so filmi različnih žanrov, za različne okuse in generacije. Program osvežujemo tedensko, z enim dogodkom – predstavitev novega filma – za splošno publiko (vsak četrtek ob 19. uri) in enim dogodkom za mlada občinstva (vsako soboto ob 17. uri). Na voljo so tudi posebni paketi skrbno izbranih tematskih filmov po posebej ugodni ceni. Filme si je mogoče ogledati na osebnem računalniku, tablici, pametnem telefonu ali televizorju. S plačilom 6,5 EUR gledalec dobi 7-dnevni dostop za ogled filma oziroma za sklop filmov posebnega izbora. Vse o registraciji, računu in najemu filma izveste na spletni platformi. Na njej se odvijajo tudi spremljevalni dogodki in vsebine. Spletna platforma je kinu komplementarna storitev, ki jo člani AKMS in s tem Kino Velenje omogočajo v tesnem partnerstvu z distributerji oziroma ponudniki vsebin ter s tem omogočamo dostop do filmskega programa vsem tistim, ki zaradi katerega koli razloga ne morejo ali težje obiščejo kino. Ponudba spletne platforme AKMS se bo zato razvijala in dopolnjevala.

Nadgradite obisk kina v živo tudi s spletnim kinom!

  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Lepi kamen – Šoštanj 110

Aleksander Kavčnik se ob občinskem prazniku MO Šoštanj in 110. obletnici pridobitve mestnih pravic Šoštanja predstavlja s serijo fotografij. Vse fotografije so bile posnete z mobilnim telefonom Huawei P30 Pro.

Razstava bo na ogled do konca novembra.

  Knjižnica Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Naše mesto Šoštanj

Otroci vrtca Šoštanj so ustvarjali ob 110. obletnici mesta Šoštanj.

  Knjižnica Šoštanj
  Prost vstop
Preberi več »