SI
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 21. september 2021

September 2021
PoToSrČePeSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       
Oktober 2021
PoToSrČePeSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

Alzheimer cafe: Demenca, bolezen mnogih obrazov

Demenca, bolezen mnogih obrazov, ki človeka oropa tistega, kar je najbolj človeško – spomina in osebnega dostojanstva. Ko bolezen napreduje, se bolnik z demenco potaplja v brezizrazen svet pozabe, brez včeraj, danes, jutri, medsebojni odnosi pa se drastično spremenijo. Na tokratnem srečanju bo potekal pogovor o demenci z znanimi velenjskimi zdravnicami, ki imajo mnogo poklicnih in osebnih izkušenj -  Marina Žuber, Iwona Ewa Kosi in Urška Trebičnik.

V sodelovanju z DEOS Center starejših Zimzelen.
  Knjižnica Velenje (preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Malha dobrih zgodb: spodbujamo družinsko branje

V Knjižnici Velenje spodbujamo družinsko branje, saj se zavedamo, kako pomemben je zgodnji stik otroka s knjigo. Za vse družine, ki želijo s svojimi otroki kakovostno, igrivo in poučno preživljati prosti čas, smo pripravili majhne nahrbtnike, ki smo jih nostalgično poimenovali malhe. Vanje smo skrili zanimive knjige, za katere verjamemo, da jih bodo starši, stari starši, starejši bratje in sestre z veseljem prebirali mlajšim članom družine, skupaj ustvarjali, se o prebranem pogovarjali in predvsem skupaj preživljali prosti čas. Malhe so namenjene predvsem za družine s predšolskimi otroki, ki še ne berejo sami.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava dijakov Gimnazije Velenje – likovna smer

Postavitev v Mladinskem razstavišču Knjižnice Velenje predstavlja izbor ustvarjalnosti dijakov likovne smeri umetniške gimnazije ŠC Velenje. Tokratni izdelki so posebni, saj so nastali v času pouka na daljavo, ko so se tradicionalnim metodam poučevanja, ustvarjanja in komuniciranja pridružile še alternativne spletne različice. Posebne okoliščine so oblikovale tudi teme, razmišljanja in čutenja ustvarjalcev in pustile svojo sled na dijaških izdelkih. 
  Knjižnica Velenje (Mladinska soba)
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Herbarij, brezčasni zapisi narave

Pika pozna številna čarobna in zdravilna zelišča, ki rastejo okoli njene vile Čira čara. Razstavljene bodo glinene ploščice z vtisnjenimi zelišči in rastlinami, ki so jih naredile spretne roke zeliščarice Kate Laštro. Razstavo je pripravila Kata Laštro.
  Knjižnica Velenje (Sončna stena)
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava 31. Pikin festival

Na domoznanskem razstavišču bo predstavljeno raznorodno gradivo, ki je nastalo pod okriljem minule izvedbe največje prireditve za otroke v Sloveniji. Strnjeno bo predstavljena raznolika produkcija, ki povzema uspešno izpolnjevanje poslanstva Pikinega festivala tudi v preteklem letu, v tako zelo spremenjenih razmerah. Razstavo je pripravil Peter Groznik – Peč.

  Knjižnica Velenje (domoznansko razstavišče)
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Bralka meseca

Bralka meseca septembra bo klovnesa in pisateljica Eva Škofič Maurer, častna pokroviteljica 32. Pikinega festivala. Od leta 2004 je ustanoviteljica in umetniški vodja Rdečih noskov - klovnov zdravnikov, Društva za pomoč bolnim in trpečim. Predstavila nam bo knjige, ki so ji segle do srca in za vedno našle tam svoj kotiček. Ne zamudite ogleda, zanimiv izbor se nam obeta. Razstavo je pripravila Stanka Ledinek.

  Knjižnica Velenje (Steklena dvojčka)
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Otroška razIGRAnost

Otroška razigranost ne pozna meja, igra in kakovostne igrače, primerne starosti otroka pa so neprecenljive in izjemnega pomena v otroštvu vsakogar. Tega se v Knjižnici Velenje dobro zavedajo, zato imajo odlično in raznovrstno izbiro igrač za izposojo. Z razstavo skušajo predstaviti različne vrste igrač, ki jih ponuja igroteka in njihov pomen za razvoj otroka. Razstavo sta pripravili Metka Pivk Srdič in Stanka Ledinek.
  Knjižnica Velenje (preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Pika Nogavička ima rdeča lička

Otroke iz Vrtca Velenje je spet obiskala Pika Nogavička. Tokrat so se otroci s Piko igrali, raziskovali in spoznavali nove ter stare, že pozabljene igre, ki jih je Pika izbrskala iz svoje zakladnice iger. Predvsem pa so se med igro zabavali in veselili skupnega druženja. Otroci so svoja doživetja poustvarili v likovnih delih, v katerih je v ospredje postavljena Pika Nogavička – najbolj zabavna in igriva deklica na svetu. Razstavo so pripravili otroci in strokovne sodelavke Vrtca Velenje.


  Knjižnica Velenje (otroški oddelek)
  Prost vstop
Preberi več »

Zeliščna abeceda

V okviru projekta Zelena knjižnica za zeleno pismenost pod mentorstvom Kate Laštro bo vsak torek potekal študijski krožek Zeliščna abeceda.  Posvečen bo življenju in delovanju zeliščarice Kunigunde, srednjeveške grajske mladenke. V sodelovanju z Univerzo za tretje življenjsko obdobje Velenje in DPM Levi breg Velenje.

  Knjižnica Velenje (študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »