Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 16. september 2021

September 2021
PoToSrČePeSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       
Oktober 2021
PoToSrČePeSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

Sočutna info točka Slovenskega društva Hospic - območni odbor Velenje

Lepo vabljeni na sočutno info točko Slovenskega društva Hospic – območni odbor Velenje, ki jo bomo za vas pripravili dne 16.9.2021 v Merkator centru Velenje. Na stojnici bomo od 10.00 do 12.00 ure. Predstavili vam bomo delovanje in programe društva ter vas seznanili tudi z različnimi oblikami pomoči, ki jih nudimo. Vljudno vabljeni, da nas obiščete.

  Mercator center Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Program za najmlajše ob praznovanju MČ Levi breg - Vzhod

Lutkovna predstava Repa velikanka in delavnica za otroke

Praznovanju 40. obletnice Mestne četrti Levi breg - Vzhod se pridružuje tudi Festival Velenje. V četrtek, 16. septembra, bodo na račun prišli najmlajši obiskovalci - na Kardeljevi ploščadi bodo od 16.30 dalje lahko ustvarjali v kreativni delavnici ter si ob 17. uri ogledali lutkovno predstavo Repa velikanka v izvedbi Lutkovnega gledališča Velenje. Vse obiskovalce pa bo pozdravila tudi prav posebna gostja – Pika Nogavička, ki bo pred tem obiskala svoj, že 32. Pikin festival v središču mesta.

Organizator si pridružuje pravico, da lahko glede na okoliščine spremeni datum oziroma prilagodi vsebino dogodka ali ga celo odpove. Udeležba na dogodkih bo mogoča le ob upoštevanju pogoja PCT.

 

  Kardeljeva ploščad
  Prost vstop
Preberi več »

Večeri v amfiteatru

Večeri v amfiteatru: CVETKE

Vokalno skupino Cvetke, ki deluje pod okriljem Kulturno-prosvetnega društva Franc Schreiner Šentilj, sestavljajo vedno nasmejana dekleta, ki jih že od malih nog skupaj druži veselje do petja in prijateljske vezi, v bolj ali manj nespremenjeni zasedbi pod umetniškim vodstvom Urške Turinek pa delujejo od leta 2014. Zasedba prihaja iz okolice Velenja, natančneje iz Šentilja pri Velenju, sestavljajo pa jo tri altistke - Barbara Skutnik, Monika Koren in Urška Turinek - ter tri sopranistke - Lucija Koren, Eva Kozman in Maruša Kozman.

 

  Velenjska promenada
  Prost vstop
Preberi več »

Odprtje prenovljene stalne razstave Mastodont

Muzej Velenje vabi na odprtje prenovljene stalne razstave Mastodont. Prenova razstave je potekala v sodelovanju s Paleontološkim inštitutom Ivana Rakovca ZRC SAZU ter Prirodoslovnim muzejem Slovenije in predstavlja pomemben mejnik pri obnovi vsebin Muzeja Velenje. Velenjski muzealci torej sporočajo: Raztrobi povsod, mastodont spet je tod! V programu odprtja bodo nastopili tolkalci Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje in plesalka Lucija Boruta.
  Velenjski grad
  Prost vstop
Preberi več »

Gvatemala – kraj mnogih dreves

Ana Seher nas bo popeljala v Gvatemalo, deželo, ki ji pravijo tudi kraj mnogih dreves in še  zadnje zatočišče nekoč cvetočega imperija Majev. Ena najbolj indijanskih in pisanih dežel Srednje Amerike. Dežela vulkanov, bujne narave in mnogoterih oblik življenja z bogato zgodovino. Najbolj nepozabna pa so zagotovo srečanja z ljudmi. 
  Knjižnica Velenje (preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Jazz Rarities Lab

Max klub jazz festival 2021
Peter Mihelič
David Jarh
Nikola Matošič
Gašper Bertoncelj
  Max klub Velenje
  Vstopnina: 10 €
Preberi več »

Prva berila

Stalna razstava iz zbirke Prvih beril zbiratelja in kulturnika Marjana Marinška.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Malha dobrih zgodb: spodbujamo družinsko branje

V Knjižnici Velenje spodbujamo družinsko branje, saj se zavedamo, kako pomemben je zgodnji stik otroka s knjigo. Za vse družine, ki želijo s svojimi otroki kakovostno, igrivo in poučno preživljati prosti čas, smo pripravili majhne nahrbtnike, ki smo jih nostalgično poimenovali malhe. Vanje smo skrili zanimive knjige, za katere verjamemo, da jih bodo starši, stari starši, starejši bratje in sestre z veseljem prebirali mlajšim članom družine, skupaj ustvarjali, se o prebranem pogovarjali in predvsem skupaj preživljali prosti čas. Malhe so namenjene predvsem za družine s predšolskimi otroki, ki še ne berejo sami.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava dijakov Gimnazije Velenje – likovna smer

Postavitev v Mladinskem razstavišču Knjižnice Velenje predstavlja izbor ustvarjalnosti dijakov likovne smeri umetniške gimnazije ŠC Velenje. Tokratni izdelki so posebni, saj so nastali v času pouka na daljavo, ko so se tradicionalnim metodam poučevanja, ustvarjanja in komuniciranja pridružile še alternativne spletne različice. Posebne okoliščine so oblikovale tudi teme, razmišljanja in čutenja ustvarjalcev in pustile svojo sled na dijaških izdelkih. 
  Knjižnica Velenje (Mladinska soba)
  Prost vstop
Preberi več »