Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 24. julij 2021

Julij 2021
PoToSrČePeSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
       
Avgust 2021
PoToSrČePeSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

O majhni Anici, Sobotne lutkarije

Lutkovna predstava

Anica ima, ker je še majhen otrok – na svet zelo poseben, radoveden pogled. V zgodbi nekega dne izgubi svojo najljubšo igračo, rumeno žogico. Poda se v svet, da bi jo našla, in med iskanjem z začudenjem ugotovi, čemu vsemu je njena žoga podobna.
Produkcija:
Festival Velenje – Lutkovno gledališče Velenje, 30 min, 2+

V primeru slabega vremena bo predstava v Domu kulture Velenje.

  travnik pri Domu kulture Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Mastodont na obisku: počitniška delavnica

Na Velenjskem gradu domuje stalna razstava ostankov okostij mastodontov, prednikov slona, ki so v Šaleški dolini živeli pred približno 3 milijoni let. Na delavnici bodo udeleženci izvedeli več zanimivosti o teh izjemnih fosilnih živalih, izdelali pa bodo tudi odlitek pravega mastodontovega zoba in se odpravili na pohod do obeležja najdb mastodonta v bližini Škalskega jezera. Nepozaben spomin na srečanje z daljno preteklostjo!

  Prireditveni oder
  Prost vstop
Preberi več »

Klubski maraton RŠ: Matthias von Stumberger und seine Jugend in Project XM1

Klubski maraton Radia Študent vsako leto znova išče, izkoplje in razkrije presežke najnovejše domače glasbene produkcije. Tokrat se bo karavana v Velenju ustavila na Letnem kinu ob Škalskem jezeru. Nastopili bodo: Matthias von Stumberger und seine Jugend, distorzirani vokali in umazane kitare, ki surfajo skozi rife in robustni jezdeci traperske krajine Project XM1.

  Letni kino ob Škalskem jezeru
  Prost vstop
Preberi več »

Hollywoodska prevara

Redna predstava (The Comeback Trail)
Akcijska komedija, 104 minute (ZDA)
Režija: George Gallo
Igrajo: Robert De Niro, Morgan Freeman, Tommy Lee Jones, Zach Braff, Kate Katzman, Emile Hirsch
  Kino Velenje (velika dvorana)
  5 EUR
Preberi več »

Violinissimo

Mladinski komorni godalni orkester (Nemčija)

Mladinski komorni orkester je v Erdingu leta 2004 ustanovila violinistka Ulli Büsel. Ansambel vedno igra brez dirigenta. Vodilo njihovega koncepta je, da se mladi glasbeniki z glasbo v orkestru ukvarjajo neodvisno in odgovorno, pri čemer spoštujejo drug drugega in poglobljeno začutijo ter razumejo posamezna glasbena dela s svojim prispevkom v skupini.
Za glasbenega vodjo je pomembno, da vsak glasbenik obdrži svoj individualni način muziciranja, vendar ostaja prostor za ostale člane orkestra, tako da jih pozorno posluša in razume skupno glasbo. To vodi do globoke intenzivnosti in izraznosti. Orkester Violinissimo je v svoji domovini in tujini prejel številna najvišja priznanja in odlične odzive. Dirigent je šef, a pri Violinissimu je drugače. Hierarhije izginejo, ker so se skupne glasbene ideje razvile demokratično. Individualnost je zaželena in bogati orkester.

Program: A. Vivaldi, J. S. Bach, M. Bruch, D. Šostakovič, E. Bloch, P. de Sarasate, U. Büsel, N. Skalkottas
V sodelovanju z EMARS in Muzejem Velenje.

V primeru slabega vremena bo koncert v Domu kulture Velenje.

  atrij Velenjskega gradu
  Prost vstop
Preberi več »

Prva berila

Stalna razstava iz zbirke Prvih beril zbiratelja in kulturnika Marjana Marinška.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Malha dobrih zgodb: spodbujamo družinsko branje

V Knjižnici Velenje spodbujamo družinsko branje, saj se zavedamo, kako pomemben je zgodnji stik otroka s knjigo. Za vse družine, ki želijo s svojimi otroki kakovostno, igrivo in poučno preživljati prosti čas, smo pripravili majhne nahrbtnike, ki smo jih nostalgično poimenovali malhe. Vanje smo skrili zanimive knjige, za katere verjamemo, da jih bodo starši, stari starši, starejši bratje in sestre z veseljem prebirali mlajšim članom družine, skupaj ustvarjali, se o prebranem pogovarjali in predvsem skupaj preživljali prosti čas. Malhe so namenjene predvsem za družine s predšolskimi otroki, ki še ne berejo sami.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Nagajiva pomlad

Izdelke na temo pomlad so ustvarjali otroci iz Vrtca Šoštanj, stari od 4 do 6 let. Pri ustvarjanju so nadvse uživali in bili zelo domiselni.
  Knjižnica Velenje (Mestna knjižnica Šoštanj, otroški oddelek)
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Trije metulji

Izložbeno okno knjižnice so s svojimi izdelki osvežili Oranžni in Rdeči palčki (otroci, stari 4-6 let) iz Vrtca Sonček Šmartno ob Paki s pomočjo svojih vzgojiteljic.
  Knjižnica Velenje (Knjižnica Šmartno ob Paki)
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava dijakov Gimnazije Velenje – likovna smer

Postavitev v Mladinskem razstavišču Knjižnice Velenje predstavlja izbor ustvarjalnosti dijakov likovne smeri umetniške gimnazije ŠC Velenje. Tokratni izdelki so posebni, saj so nastali v času pouka na daljavo, ko so se tradicionalnim metodam poučevanja, ustvarjanja in komuniciranja pridružile še alternativne spletne različice. Posebne okoliščine so oblikovale tudi teme, razmišljanja in čutenja ustvarjalcev in pustile svojo sled na dijaških izdelkih. 
  Knjižnica Velenje (Mladinska soba)
  Prost vstop
Preberi več »