SI
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - Junij 2021

Junij 2021
PoToSrČePeSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
       
Julij 2021
PoToSrČePeSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
       

SToP plays POP

Koncert SToP plays POP z gostjo Sanjo Mlinar Marin

SToP plays POP je novejši projekt skupine Slovenski tolkalni projekt (SToP) saj so si prepoznavni in izjemni slovenski tolkalci za »pokoronski« čas zastavili nekaj sproščenega, zabavnega in zanimivega. Projekt je nekaj posebnega. Iz bližnje glasbene zgodovine so glasbeniki izbrskali nekatere popularne pesmi in jim dali novo »tolkalno« preobleko. Tako so med drugim izbrali skladbe Stinga, Queenov, Glorie Estefan, skupine Toto, AHA in tudi domačih Avsenikov.
Seveda glasba takšnega ne bi zaživela brez vokalov. Gostja pri projektu je domača pevka Sanja Mlinar Marin.

Koncert novega projekta bo hkrati tudi eden prvih odprtih glasbenih dogodkov na novem prizorišču ob Velenjskem jezeru.

  Prireditveni oder ob Velenjskem jezeru
  Prost vstop
Preberi več »

Joga v grajskem parku

Vabljeni na jogo, ki jo v čudovitem ambientu prenovljenega parka Velenjskega gradu ob lepem vremenu vodi sodelavka Muzeja Velenje Nina Časl. 
  Park Velenjskega gradu
  Prost vstop
Preberi več »

Joga v grajskem parku

Vabljeni na jogo, ki jo v čudovitem ambientu prenovljenega parka Velenjskega gradu ob lepem vremenu vodi sodelavka Muzeja Velenje Nina Časl. 
  Park Velenjskega gradu
  Prost vstop
Preberi več »

Fotografsko-zeliščarsko srečanje na Grilovi domačiji

V okviru dogodka Poletje na Grilovi domačiji pripravljamo fotografsko-zeliščarsko srečanje, na katerem boste lahko spoznali litovsko fotografinjo Emilijo Petrauskienė, ki skupaj z Muzejem Velenje pripravlja projekt, posvečen stari fotografski tehniki mokrega kolodija in dokumentiranju rastlin Grilove domačije. Udeleženci srečanja bodo imeli odlično priložnost v živo spoznati proces fotografiranja s to tehniko, izvedeli bodo tudi marsikaj zanimivega o področju botanične fotografije kot tudi zeliščnem in zelenjavnem vrtovih Grilove domačije. Dogodek pripravljamo v sodelovanju z Društvom zeliščarjev Velenje. Dogodek bo potekal v slovenskem jeziku, zeliščarji pa bodo poskrbeli tudi za zeliščni namaz. 
  Grilova domačija
  Prost vstop
Preberi več »

Dan odprtih vrat Spominskega centra 1991

Na dan državnosti vabimo na brezplačen ogled Spominskega centra 1991, posvečenega Šaleški in Zgornji Savinjski dolini v procesih osamosvajanja Slovenije. 
  Spominski center 1991
  Prost vstop
Preberi več »

Javno vodstvo po Spominskem centru 1991

Ob 30. obletnici osamosvojitve Slovenije vabimo na javno vodstvo po stalni razstavi Spominskega centra 1991. Po razstavi bo obiskovalce popeljal kustos Muzeja Velenje in avtor razstave Vinko Mihelak. 
  Spominski center 1991
  Prost vstop
Preberi več »

Ustvarjanje z milnimi mehurčki

Spletna ustvarjalna delavnica za poletne dni
Za popestritev poletnega dneva se nam pridružite in ustvarite svojo mehurčkasto umetnino.
Potrebovali boste milnico, slamico, nekaj manjših, plitvih posodic in tempera barve. No, pa zvrhano mero dobre volje!

Delavnica bo na ogled na spletni, Facebook in Youtube strani Festivala Velenje.
Najdete jo tudi tukaj.
  Prost vstop
Preberi več »

19. seja Sveta Mestne občine Velenje

  Mestna občina Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Leteče lutke: Princeska na zrnu graha

Poletne kulturne prireditve 2021

Leteče lutke bodo tudi v letošnjem poletju s pomočjo domačih lutkarjev obiskale različne mestne in primestne skupnosti. Kot prvo bo tokrat zaživelo prizorišče pri Podružnični osnovni šoli Šentilj in to s predstavo Princeska na zrnu graha.

Esmeralda, lastnica potujoče komedijantske skupine, ima polne roke dela s šolanjem novih pomočnikov. Hoja po vrvi in žongliranje sta v njuni izvedbi popolna polomija ... Kaj naj z njima? Vendar pravita, da znata igrati z lutkami. Menda sta vadila in pripravila »Princeso na zrnu praha«. Pardon – graha! Predstava pripoveduje o tem, da je vredno čakati na tisto, kar si srčno želimo, in ne pristajati na manj. Kajti, kjer je dobrota, je ljubezen.

Lutkovno gledališče Velenje
Scenarij in režija: Alice Čop
Igrajo: Vanja Kretič (Esmeralda), Noemi Čop (Serafina) in Borut Ring (Antonio)

V primeru slabega vremena bo predstava odpadla.

  Pri POŠ Šentilj
  Vstop prost,
Preberi več »

Spletni Kino Velenje

Ogled filmov preko spletne platforme

Kino Velenje je eden izmed dvajsetih kinematografov v Art kino mreži Slovenije (AKMS), ki preko lastne spletne platforme omogoča ogled skrbno izbranega kakovostnega filmskega programa za različne generacije.

DOSTOP DO PLATFORME je možen preko spletnih strani FESTIVALA VELENJE ali KINA VELENJE.

Platforma je preprosta in varna za uporabnika, omogoča legalen ogled filmov, z enotnim kuriranim programom in cenikom. Na voljo so filmi različnih žanrov, za različne okuse in generacije. Program osvežujemo tedensko, z enim dogodkom – predstavitev novega filma – za splošno publiko (vsak četrtek ob 19. uri) in enim dogodkom za mlada občinstva (vsako soboto ob 17. uri). Na voljo so tudi posebni paketi skrbno izbranih tematskih filmov po posebej ugodni ceni. Filme si je mogoče ogledati na osebnem računalniku, tablici, pametnem telefonu ali televizorju. S plačilom 6,5 EUR gledalec dobi 7-dnevni dostop za ogled filma oziroma za sklop filmov posebnega izbora. Vse o registraciji, računu in najemu filma izveste na spletni platformi. Na njej se odvijajo tudi spremljevalni dogodki in vsebine. Spletna platforma je kinu komplementarna storitev, ki jo člani AKMS in s tem Kino Velenje omogočajo v tesnem partnerstvu z distributerji oziroma ponudniki vsebin ter s tem omogočamo dostop do filmskega programa vsem tistim, ki zaradi katerega koli razloga ne morejo ali težje obiščejo kino. Ponudba spletne platforme AKMS se bo zato razvijala in dopolnjevala.

Nadgradite obisk kina v živo tudi s spletnim kinom!

  Prost vstop
Preberi več »