SI
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - Junij 2021

Junij 2021
PoToSrČePeSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
       
Julij 2021
PoToSrČePeSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
       

Knjižni sejem

Za vse ljubitelje starih knjig, sejem rabljenih knjig, prvi ponedeljek v mesecu. Da knjige ne bi romale na odpad, jim skušamo najti na sejmu nov dom, tako ohranimo dostojanstvo starim odsluženim knjigam, ki še vedno nosijo v sebi sporočilo za vsakogar, ki si bo vzel čas zanjo in njene porumenele liste.

Poleg podarjenih knjig prodajamo tudi knjige, ki so odslužile svojo nalogo v naši knjižnici, z namenom, da najdejo pot med ljudi in tako polepšajo dan strastnim bralcem in zbirateljem.

Simbolična cena knjige je 1 €. 
  Knjižnica Velenje (Mestna knjižnica Šoštanj)
  Prost vstop
Preberi več »

Naravni biseri Slovenije

Na potopisnem predavanju Francija Horvata bomo lahko spoznali Slovenijo od Prekmurja do Primorske, od gora, kamnitih osamelcev, rek, slapov, jezer, dolin in jam, do nekaterih zaščitenih rastlin ter živali, ki živijo na tem področju. Namen predavanja pa je opozoriti na domače naravne lepote, ki se jih vse premalo zavedamo, kljub temu, da so nam tako blizu.
  Knjižnica Velenje (študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Pravljična joga

Pravljična joga je zanimiva kombinacija pripovedovanja in telovadbe. Spodbuja gibčnost in domišljijo, hkrati pa omogoča otroku, da je, kar želi biti. Je ena redkih dejavnosti, kjer ni tekmovalnosti in ki jo vsakdo zmore. Pravljična joga je namenjena otrokom, starejšim od treh let. V pravljični sobi je lahko naenkrat do deset otrok. Prijave na dogodek sprejemajo na otroškem oddelku Knjižnice Velenje, tel. 03 898 25 55. Z vami bosta Nina Časl in Metka Pivk Srdič.
  Knjižnica Velenje (pravljična soba)
  Prost vstop
Preberi več »

Zaključek Bralne značke za odrasle

Ob zaključku 12. bralne sezone  Bralne značke za odrasle smo v goste povabili domačina, pisatelja in pesnika Iva Stropnika. Z njim se bo o njegovem bogatem ustvarjalnem opusu  pogovarjala Brina Zabukovnik Jerič.

Ob tej priložnosti bomo vsem sodelujočim podelili priznanja in nagrade.

Zaradi ukrepov ob omejitvi zbiranja in omejenega števila obiskovalcev prosimo, da se za obisk dogodka prijavite na mail: meta.pivk@vel.sik.si.
  Knjižnica Velenje (preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Kajuh v glasbi, Kajuh v drugih jezikih

Ob bližajoči stoletnici Kajuhovega rojstva pripravlja Knjižnica Velenje zbirko sedmih knjig o našem rojaku, pod naslovom KAJUH100. Predstavili bomo prvi dve knjigi: Kajuh v glasbi dr. Franca Križnarja in Kajuh v drugih jezikih Davida Vidmarja Čeruja. V sodelovanju z Zavodom za Kulturo Šoštanj.
  Knjižnica Velenje (Kulturni dom Šoštanj)
  Prost vstop
Preberi več »

Moč branja: bralni klub za odrasle

Vabljeni na teraso pred Knjižnico Velenje, kjer bomo prebirali odlomke iz knjige Vlaste Nussdorfer Nekaj vam želim povedati. Bralni krožek vodita Brina Zabukovnik Jerič in Andreja Kac. 
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Ura pravljic

Ura pravljic je namenjena otrokom, starejšim od treh let. V pravljični sobi je lahko naenkrat do deset otrok. Prijave na dogodek sprejemajo na otroškem oddelku Knjižnice Velenje, tel. 03 898 25 55. Z vami bo Vesna Gaber Podhovnik.
  Knjižnica Velenje (pravljična soba)
  Prost vstop
Preberi več »

Zeliščarna - po poteh zeliščarice Kunigunde

Vabljeni na ogled in predstavitev rastlin, ki rastejo in uspevajo v našem okolju v juniju. Kreativna zeliščarica Kata Laštro bo posredovala uporabne informacije o  rastlinah, nabiranju, uporabi in delovanju na izboljšanje kakovosti življenja.

Udeleženci naj imajo primerno obutev in oblačila  (zaščita pred klopi, košarica za nabiranje, škarje). 

Zeliščarna je del projekta  Zelena knjižnica za zeleno pismenost, v sodelovanju z DPM Levi breg Velenje, ob podpori MOV.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Sončni žarek

V letošnjem letu so se v našem bralnem klubu spletle močne vezi. V sončnem poletnem mesecu je čas, da se tudi osebno spoznamo. 24. junija ob 19.00 se bomo tako prvič srečali "v živo". Odvisno od trenutnih razmer, bo srečanje potekalo v knjižnici ali v Sončnem parku. Na naše poletno druženje prinesite knjigo svojega najljubšega slovenskega pesnika, iz katere bomo prebirali pesmi po lastni izbiri.

Več informacij na epošti: stanka.ledinek@vel.sik.si
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Vsi kupujemo, vsi prodajamo

Za vse ljubitelje starih knjig, sejem rabljenih knjig, zadnjo soboto v mesecu. Simbolična cena knjige je 1 €.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »