SI
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Dan mladosti

Prostorska inštalacija

Zaradi slabe vremenske napovedi dogodek odpade.

Dan mladosti je bil v času Socialistične federativne republike Jugoslavije praznik jugoslovanske mladine. Obeleževal se je 25. maja, na dan, ko se je praznoval rojstni dan predsednik države Josipa Broza Tita (v resnici rojenega 7. maja).

Glavni simbol praznika je bila štafeta mladosti oz. Titova štafeta. Štafeta je vsako leto štartala iz drugega mesta, več kot mesečno pot skozi vse jugoslovanske republike je zaključila 25. maja v Beogradu, glavnem mestu SFRJ. Predaja štafete je bila prireditev, v kateri je sodelovalo več tisoč mladih iz vse Jugoslavije, prenašala pa jo je tudi televizija.

Na ta dan so bili mladi iz vrst pionirjev sprejeti v Zvezo komunistične mladine Jugoslavije, kar so spremljale glasbene in športne prireditve. Vse je potekalo pod sloganom bratstva in enotnosti, ki je povezoval različne narodnosti znotraj Jugoslavije.

Na Titovemu trgu bomo obudili spomin na ta nekoč zelo priljubljen praznik s prostorsko inštalacijo, talnimi športnimi igrami ter razstavo o osmih Titovih mestih.

  Titov trg
  Prost vstop
Deli s prijatelji