TUKAJ:


Na spletnem sporedu: od 15. aprila do 12. maja 2021 preko spletne platforme AKMS (link zgoraj ter na spletni strani Festivala Velenje in Kina Velenje)

Paket vsebuje drame Naš vsakdan, Lara in Zbogom, sin moj.

" /> Koledar dogodkov - Mestna občina Velenje
SI
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Sinovi, paket tematskih filmov

Ogled filmov preko spletne platforme
Kino Velenje prek lastne spletne platforme omogoča ogled skrbno izbranega filmskega programa. Celoten filmski program in nakup filma TUKAJ:


Na spletnem sporedu: od 15. aprila do 12. maja 2021 preko spletne platforme AKMS (link zgoraj ter na spletni strani Festivala Velenje in Kina Velenje)

Paket vsebuje drame Naš vsakdan, Lara in Zbogom, sin moj.


  6,5 EUR
Organizator: Festival Velenje - Kino Velenje
  03 898 07 25
  https://kino.velenje.si/

Naš vsakdan: Filmska sevdalinka Ines Tanović (omnibus Neke druge zgodbe) je presunljiv in čustveno pristen, toda hkrati umirjen, humoren in realističen portret sarajevske meščanske družine v tranzicijski družbi. Skoraj štiridesetletni Saša pripada generaciji, ki ji je vojna vzela mladost, ambicije in upe za svetlo prihodnost. Njegova sestra je kot otrok prebegnila iz obleganega Sarajeva in živi v Sloveniji. Oče in družinski glavar se kot direktor krčevito oklepa podjetja, ki je zastarelo in propada, ter ostro obsoja sinovo malodušje in brezdelje. V njunem navzkrižnem ognju je mati, ki se v požrtvovalni skrbi za dom dobro zaveda, da je družina tisto najpomembnejše.

Lara: Tankočutna, večplastna zgodba o izgubljenih sanjah, ljubezni do glasbe ter zapletenem razmerju med materjo in sinom. Nemški film je posnet po scenariju slovenskega scenarista in režiserja Blaža Kutina. Na dan, ko Lara praznuje šestdeset let, se njen sin Viktor, obetavni pianist, pripravlja na najpomembnejši koncert kariere. A Lare ni med povabljenimi …

Zbogom, sin moj: Na začetku osemdesetih let sta Liyun in Yaojun srečen par, dokler tragični dogodek njunega življenja ne obrne na glavo. Naslednja tri desetletja se usoda zakoncev, bridko zaznamovana s politiko enega otroka, prepleta z usodo sodobne Kitajske. Film je osvojil nagradi za najboljšega igralca in igralko v Berlinu, ogledali pa smo si ga lahko tudi na Liffu.

Deli s prijatelji