SI
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - Marec 2021

Marec 2021
PoToSrČePeSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       
April 2021
PoToSrČePeSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
       

Mi smo kultura

Fotografiranje za fotografski in spletni projekt

V uspešnem fotografskem in spletnem projektu projektu »Mi smo kultura« se dramski igralec Jernej Čampelj predstavlja kot fotograf. Fotografski in medijski (spletni) projekt 172 pogledov delavcev v kulturi je ob letošnji obeležitvi slovenskega kulturnega praznika nosil podnaslov »Poglejte kulturi v oči«. Gre za projekt avtorja, ki v odsotnosti odra ostaja kulturno kreativen, izkazuje živost, hkrati pa je to projekt stotine aktivno povezanih s kulturo, ki so zaradi pandemije ostali brez dela (in mnogi brez kruha). Pa tudi brez prostora za izražanje, brez kulturnih porabnikov (obiskovalcev/spremljevalcev dogodkov), a so našli svoj kulturni modus ustvarjanja na drugačen in inovativen način. Zaradi odmevnosti projekta se fotografska akcija širi, fotografiranje kulturnikov se seli iz Ljubljane v druge slovenske kraje in prihaja tudi v Velenje.

Zaradi zdravstvenih ukrepov epidemije bo fotografiranje potekalo po terminskem dogovoru s fotografom.
Prijave: Facebook, javna skupina #Mi smo kultura ali campelj.nejc@gmail.com

  Dom kulture Velenje (mala dvorana)
  Prost vstop
Preberi več »

Družabne urice "Bingo"

Se še spomnite kako ste nekoč s prijatelji, sosedi ali sošolci igrali Bingo, ko še ni bilo toliko modernih in pisanih družabnih iger?

Ker so naša srečanja v živo onemogočena, smo se odločili, da preko spletne aplikacije ZOOM ob jutranji kavici izvedemo družabno igro BINGO. 

Želimo vam obuditi spomin na dobre stare čase in vas vljudno vabimo na družabne urice BINGA, ki bodo v torek, 9. 3. 2021 ob 8:00 uri.

Vsak prijavljeni bo prejel dve ali tri naključni igralni kartici, katere je zaradi lažje spremljave zaželeno, da si sprintate, da boste lahko številke lažje spremljali jih tudi kasneje prečrtali.  V primeru, da nimate printerja, si številke lahko prepišete/prerišete.

Prijave so obvezne na mail: sabina.lebar@drustvo-novus.com, da vam lahko v ponedeljek tekom dneva pošljemo povezavo do ZOOM-A in vaše igralne kartice.

Vljudno vabljeni.

  Spletna aplikacija ZOOM
  Prost vstop
Preberi več »

Kviz "Lepo je biti razgledan"

Vljudno vabljeni na družabne urice oz. zabavni kviz "Lepo je biti razgledan", ki bo v sredo, 17. 3. 2021 ob 13.30 uri.Igra je podobna igri »Lepo je biti milijonar«. 

Pri vsakem vprašanju imate na voljo 4 odgovore, od tega je le eden pravilen. Igra se igra tako na čas, kot tudi na pravilen odgovor. Za vsak odgovor imate na voljo 20 sekund, tako, da vmes ne morete »poguglati« in poiskati pravilnega odgovora. 

Tokrat bodo v kvizu obravnavane naslednje teme:
- Zgodovina Slovenije
- Zgodovina športa v Sloveniji oz. športni uspehi v Sloveniji
- Človeško telo 

Igra bo potekala preko spletne strani in preko Zooma, zato je obvezno, da kviz rešujete na računalniku, da lahko naredite t.i. dva ekrana. 

Za vse dodatne informacije in prijave smo vam na voljo na:sabina.lebar@drustvo-novus.com ali 064-244-804

Za kviz lahko poveste tudi vašim prijateljem, a vendar je število mest omejeno!
  Računalniška aplikacija ZOOM
  Prost vstop
Preberi več »

Drevesa podarijo pesem za na pot

Prostorska inštalacija ob svetovnih dnevih gozda in poezije
Gozd in pesniške besede praznujejo svoj dan 21. marca. Morda gre le za naključje, a imajo veliko skupnega. Blagodejno pobožajo našo dušo, če se zazremo vanje ali jim prisluhnemo; so mojstrovina narave in človeške ustvarjalnosti. Čeprav se pnejo visoko v nebo ali se slišijo daleč, jih zlahka ogrozimo, uničimo, prezremo. Človek je tisti, ki jim lahko ohrani prostor pod soncem, njihovo vitalno moč in življenjsko silo. Vse to bo tudi človeku ohranilo življenje – telesno in duhovno …
Ob čudovitih drevesih, ki stojijo v našem mestu, smo postavili prostorsko inštalacijo, ki vam nekatera drevesa predstavlja tudi v besedi, med njih pa smo izobesili pesmi iz svetovne literarne zakladnice. Postojte ob njih, spoznajte jih, izberite si pesem in jo vzemite s seboj. Odprite oči in dušo …Različne mestne lokacije: gozdiček pri Domu kulture Velenje, ob peš in kolesarski poti mimo OŠ MPT, pred OŠ Antona Aškerca, ob peš in kolesarski poti na Gorico (pod Vilo Herberstein), Sončni park (v bližini ploščadi s sončno uro) 
  vstop prost
Preberi več »

Sprehod po Velenju

Vabimo vas, da se nam pridružite na sredinem sprehodu po Velenju. 

Dobimo se na Velenjski promenadi, potem pa bomo odšli v neznano. 

Število mest je omejeno, zato so obvezne predhodne prijave na: sara.rancan@drustvo-novus.com ali na: 064-199-365

Vljudno vabljeni.
  Na velenjski promenadi
  Prost vstop
Preberi več »

Malha dobrih zgodb: spodbujamo družinsko branje

V Knjižnici Velenje spodbujamo družinsko branje, saj se zavedamo, kako pomemben je zgodnji stik otroka s knjigo. Za vse družine, ki želijo s svojimi otroki kakovostno, igrivo in poučno preživljati prosti čas, smo pripravili majhne nahrbtnike, ki smo jih nostalgično poimenovali malhe. Vanje smo skrili zanimive knjige, za katere verjamemo, da jih bodo starši, stari starši, starejši bratje in sestre z veseljem prebirali mlajšim članom družine, skupaj ustvarjali, se o prebranem pogovarjali in predvsem skupaj preživljali prosti čas. Malhe so namenjene predvsem za družine s predšolskimi otroki, ki še ne berejo sami.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »