SI
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - Marec 2021

Marec 2021
PoToSrČePeSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       
April 2021
PoToSrČePeSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
       

PRESTAVLJENO - Džumbus

Maksi Pikin abonma

Zavod Federacija Ljubljana, Werk 89, Dunaj, Cankarjev dom Ljubljana, Kuskus
Zvočna igrana predstava

Besedilo: Peter Kus, Nana Milčinski
Režija, glasba inštrumenti: Peter Kus
Igrajo: Krištof Hrastnik, Ivana Percan Kodarin, Filip Šebšajevič

  Dom kulture Velenje (velika dvorana)
  Za Maksi Pikin abonma in izven (5 EUR)
Preberi več »

Loti in izgubljeni zmaji

Spletni ogled filma preko nove spletne platforme

Kino Velenje je eden izmed dvajsetih kinematografov v Art kino mreži Slovenije (AKMS), ki od 8. marca prek lastne spletne platforme omogoča ogled skrbno izbranega filmskega programa.

Celoten filmski program je dostopen TUKAJ:

Več o platformi si lahko preberete tudi na spletni strani Festivala Velenje.

Film bo na voljo od 13. do 20. marca 2021.

  6,5 EUR
Preberi več »

Zverinice iz gozda Hokipoki

Spletni ogled filma preko platforme
Sinhroniziran lutkovni muzikal (4+)

Režija: Rasmus A. Sivertsen
Dolžina: 75 min

Kino Velenje je eden izmed dvajsetih kinematografov v Art kino mreži Slovenije (AKMS), ki od 8. marca prek lastne spletne platforme omogoča ogled skrbno izbranega filmskega programa. Celoten filmski program in nakup filma: TUKAJ:

Na spletnem sporedu: od 20. marca do 27. marca 2021 preko spletne platforme AKMS (zgornji link ali na spletni strani Festivala Velenje in Kina Velenje)

  6,5 EUR
Preberi več »

Praznujemo svetovni dan lutk!

Spletno praznujemo, si ogledujemo, raziskujemo!

Lutkarji Lutkovnega gledališča Velenje se vam bodo ob svetovnem dnevu lutk najprej predstavili s kratko poslanico, ki vas bo popeljala v svet nenavadnih in neživih predmetov, ki jim sami vdihujejo življenje, jih popeljejo v zgodbe in z njimi razveseljujejo otroke; razložila vam bo, zakaj jim je ta svet tako ljub in dragocen.

Sledila bo lutkovna predstava Kako se kuha pravljica o Rdeči kapici v izvedbi naših lutkarjev.
Nastala je po motivih vsem znani otroške pravljice. Prvi jo je zapisal francoski pisatelj, moralist in izobraženec Charles Perrault že leta 1697 v knjigi Pravljice mati goske. Njegova Rdeča kapica je metafora neposlušne mlade deklice, preveč zaupljive do tujih gospodov, ki so kot »volkovi«. Brez »garde dame« se nikakor ne bi smela sama podati v temen gozd, zato slabo konca … Rdeča kapica, ki jo pripovedujemo današnjim otrokom, je verzija bratov Grimm iz leta 1812 – nekoliko manj zapletena, čeprav je še vedno dokaj kruta; volka na koncu razrežejo in mu v trebuh zašijejo kamne, nakar revež utone v vodnjaku. Po pravici povedano, gre za eno prvih grozljivk, ki jo slišijo nežna ušesa naših otrok. V naši predstavi nas je zanimalo, kako se ob vsem tem počuti volk, in kaj bi bilo, če bi nekega dne preprosto rekel: »Dovolj imam!« Pravljico odločno rešuje gospod Pavliha, ki je volku stalno za petami. 
Režija in scenarij: Alice Čop/Scenografija: Kajetan in Alice Čop/Igrajo: Ema Hozjan, Vanja Kretič in Mojca Mačkovšek/Glasba: Gorazd Planko

Za konec vas vabimo še, da vse videno in slišano preizkusite tudi sami in se prelevite v lutkarje – pa brez skrbi, skozi ustvarjanje vas bodo vodili izkušeni mački te prav posebne in čarobne gledališke umetnosti!

Sprehodite se še po velenjski Cankarjevi ulici, kjer bo v stekleni vitrini izobešena tudi mednarodna poslanica ob svetovnem dnevu lutk, družbo pa ji bodo delale – kdo drug kot lutke! In seveda držite pesti, da se čimprej srečamo tudi v živo, nova predstava Lutkovnega gledališča Velenje je že povsem nared!

Ogled praznovanja bo možen preko spletnih platform Festivala Velenje in Lutkovnega gledališča Velenje. Predstavo si lahko ogledate tukaj.

  vstop prost
Preberi več »

Ko se mama na ogled postavi ...

Likovni natečaj za otroke ob materinskem dnevu

Mame so najlepše, ko zasijejo v otroških očeh. Da bi se na njihove podobe ohranil najbolj iskren spomin, vabimo vse otroke (starost res ne igra vloge!), da svoje mame skozi umetniške portrete predstavite tudi nam. Mamo lahko ustvarite v različnih likovnih tehnikah, poskusite pa poleg zunanjih potez poudariti tudi čudovite osebnostne lastnosti vaših mam. Velikost vašega dela naj ne presega format A3. Verjamemo, da bodo vaši portreti barviti, zabavni in edinstveni – takšni, kot so mame.

Ustvarjeno likovno delo opremite s podatki (ime in priimek avtorja, razred oz. starost, naslov likovnega dela in likovna tehnika) in ga prinesite v Galerijo Veleje, Titov trg 5, 3320 Velenje ali pošljite njegovo fotografijo po elektronski pošti na naslov: info@galerijavelenje.si.

Dela bomo sprejemali do petka, 19. marca 2021.

Prispela dela bodo na ogled ob materinskem dnevu, 25. marca 2021, na različnih lokacijah po našem mestu in na spletnih platformah Galerije Velenje in Festivala Velenje. 

  Prost vstop
Preberi več »