SI
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - Februar 2021

Februar 2021
PoToSrČePeSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
       
       
Marec 2021
PoToSrČePeSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       

Virtualno na čaju z Maticem Velerjem, modnim ustvarjalcem

Virtualni klepet kustosinje Milene Koren Božiček z avtorjem aktualne razstave v Galeriji Velenje Maticem Velerjem. V  klepetu bosta odgrinjala drobce njegove ustvarjalne poti od študija v Londonu do nastajanja del za razstavo, sredi katere bo klepet potekal. 

Klepet lahko spremljate na spletnih platformah Galerije Velenje (spletna stran, FB, Instagram, YouTube). Najdete ga tudi tukaj.


  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Teatralna ekspresivnost - Modni svetovi Matica Velerja

Ogled razstave

Razstava Matica Velerja, diplomiranca Naravoslovnotehniške fakultete v Ljubljani in magistra Royal Collega of Art v Londonu, je zastavljena kot osebni umetniško estetiziran modni projekt. Zgrajen je na avtorjevi izhodiščni ideji, ki mu jo je za ključno odločitev za njegovo karierno pot v svetu mode še posebej vzbudil prostor Galerije Velenje s svojo izjemno modernistično arhitekturo.

Ob slovenskem kulturnem prazniku prijazno vabljeni na ogled!

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Moje novo delo: Uršula Skornšek

Začetek projekta

Moje novo delo je nov projekt, v katerem  bodo vizualni ustvarjalci predstavili nastajanje svojih del po konceptu, s katerim bi s svojim najnovejšim delom najbolje nagovorili tiste, ki sta jim umetnost in kultura blizu ali pa jim bosta prav zaradi katerega izmed teh predstavljenih del postali blizu. Prva se bo predstavila akademska slikarka Uršula Skornšek.

Njeno novo delo bo na ogled v Galeriji Velenje, projekt pa boste lahko spremljali tudi na spletnih platformah Galerije Velenje.

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Spletna počitniška delavnica: Domača pustna lasulja

Vsako leto v pustnem tednu navdušujemo drug drugega z domiselnostjo in raznolikostjo pustnih kostumov. Nepogrešljiv del kostuma je tudi izbira lasulje. Ker smo letošnjo leto omejeni na naše domove, vam bomo predstavili idejo, kako v zavetju svojega doma ustvariti unikatno pustno lasuljo. Več o delavnici na spletnih platformah Galerije Velenje (spletna stran, FB, Instagram).

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Marjanca Jemec Božič, Razkošje domišljije

Ogled filma – spomin na razstavo ilustracij

V času šolskih počitnic vas želimo virtualno popeljati v Razkošje domišljije. Takšen je bil naslov razstave ilustracij izjemne avtorice Marjance Jemec Božič, ki smo jo v septembru, času Pikinega festivala, gostili v Galeriji Velenje. Ob razstavi smo posneli kratek film, ki ga tokrat predvajamo premierno. Po razstavi pa vas bo popeljala kustosinja razstave Milena Koren Božiček. Film je nastal v produkciji Festivala Velenje, posnel pa ga je naš sodelavec Peter Žagar. 

Film so lahko ogledate tukaj.

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Teatralna ekspresivnost/Modni svetovi Matica Velerja

Mladi modni oblikovalec Matic Veler ima že bogate reference v modni umetnosti. Njegova filozofija ustvarjanja temelji na spoznavanju sebe, lastne estetike in njenega razvoja. Do nje sta ga vodila odraščanje v Velenju, v mestu z brutalistično arhitekturo, zgrajenemu v času socializma, in spoznavanje zgodovine umetnosti, ki sta narekovali projekt ustvarjen za prostor Galerije Velenje. Umetniško estetiziran modni projekt je zgrajen na avtorjevi izhodiščni ideji, ki mu jo je za ključno odločitev za njegovo karierno pot v svetu mode še posebej vzbudil prostor Galerije Velenje s svojo izjemno modernistično arhitekturo. Dojemanje te globine in razvijanje individualnosti v odnosu do okolja in bivanja so odlike odprtosti mladega oblikovalca, ki jih vedno znova realizira v novih materialih in eksponatih. V ta prostor bo Veler s skrbno koncipirano razstavo treh ključnih nosilcev - modnih skulptur, prostorskih instalacij in videa - povezal v celostno instalacijo, ki v kompleksnost estetizacije pomembno dodaja konkretni galerijski interier. Njegov proces ustvarjanja je razpet med čisto linijo modernizma in dediščino baročnega izročila, ki ga povezuje v ideji, opredmetenju in izvedbi s sodobno tehnologijo. V tej teatralni ekspresiji so njegovi artefakti primeri svojevrstne arhitekturne estetike, kosi visoke mode in vizualnih instalacij.

Razstava bo na ogled do 6. marca 2021.

  Galerija Velenje
  Vstopnina: 0 €
Preberi več »

Spletna akcija: Kultura …

Kultura ima v naši družbi kar nekaj pomenov. V Galeriji Velenje jo največkrat povezujemo z dejavnostjo, ki obsega področje človekovega umskega, zlasti umetniškega delovanja, ustvarjanja. A to še zdaleč ni vse! Na kaj ob njej pomislite vi? Vam že sama beseda zbuja posebna čustva, vas nagovori kako drugače, vam obudi kak topel spomin?

Ob bližajočem se slovenskem kulturnem prazniku vas vabimo, da sodelujete v naši spletni akciji KULTURA ...

Prosimo vas, da z lastnoročno pisavo dopolnite oziroma nadaljujete stavek

KULTURA …

V svoje nadaljevanje lahko vključite svoje mnenje, svoja razmišljanja, kritičnost, iz njega lahko nastane stavek, besedna zveza, lahko besedo tudi likovno obogatite. Sodelovanje je anonimno. Uporabite lahko zelo enostavne prijeme – papir in svinčnik, tablo, steno, platno ipd. Vašo dopolnitev iztočnice fotografirajte in pošljite na elektronski naslov: info@galerijavelenje.si do petka, 5. 2. 2021.

Vaše kulturne razlage bomo na praznični 8. februar objavili na naših spletnih platformah.  

Hvala za vaše sodelovanje!

KULTURA … je tudi lep pozdrav!

ekipa Galerije Velenje

 

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Spletna likovna ustvarjalnica za otroke in mlade: Moja sanjska obleka

V počitniškem tednu vabimo vse mlajše likovne ustvarjalce, da si ogledate in raziščete aktualno razstavo Matica Velerja. Po ogledu njegovih čudovitih modnih kreacij lahko nato ustvarite skico svoje sanjske obleke.

Več o ustvarjalnici bo objavljeno na spletni strani: www.galerijavelenje.si.

Vaše modne kreacije bodo na ogled na spletnih platformah Galerije Velenje.

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »