SI
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 26. marec 2020

Marec 2020
PoToSrČePeSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
April 2020
PoToSrČePeSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

Branje je potovanje

Odkrivali bodo svet tiskane besede iz bogate zakladnice knjig Krožek vodita Andreja Kac in Edita Prah Šincek.
  Knjižnica Velenje (mladinska soba)
  Prost vstop
Preberi več »

Zaključna 37. prireditev v gibanju Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline

Razglasitev rezultatov, podelitev priznanj in nagrad ter vročitev skulpture Bergmandeljc. 
  Glasbena šola Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Klepet pod Pustim gradom: Janko Zacirkovnik

Na mesečni prireditvi v Muzeju usnjarstva na Slovenskem bo tokrat gostoval Šoštanjčan Janko Zacirkovnik, ki je znan po dolgoletnem delovanju v Pihalnem orkestru Zarja Šoštanj, saj je član orkestra že več kot 40 let. Dejaven je bil tudi v Odbojkarskem klubu Šoštanj–Topolšica, bil pa je tudi član Sveta Občine Šoštanj in član Sveta KS Šoštanj. Janko Zacirkovnik je prejemnik več občinskih in državnih priznanj in nagrad.
  Muzej usnjarstva na Slovenskem
  Prost vstop
Preberi več »

Slovenski modni fotograf Jernej se predstavi

Jernej Jelen, mlad slovenski fotograf, ki prihaja iz Velenja, nam bo na predavanju približal svet visoke mode.
  Knjižnica Velenje (študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Lovro Korošec, bariton in Barbara Verhovnik, klavir - koncert iz cikla GM oder - ODPOVEDANO!

V skladu z navodili Ministrstva za zdravje in Nacionalnega centra za javno zdravje v zvezi z virusom SARS-CoV-2 (COVID-19) je koncert ODPOVEDAN.

Lovro Korošec je študent solopetja v razredu prof. Pie Brodnik na Akademiji za glasbo v Ljubljani, Barbara Verhovnik pa na isti akademiji študira v razredu prof. Vladimirja Mlinarića. Sta bratranec in sestrična, ki že vrsto let sodelujeta in sooblikujeta koncertne sporede. Letos sta se udeležila seminarja interpretacije samospeva pod vodstvom sopranistke Marthe Guth in pianistke Erike Switzer.

Spored: Ralph Vaughan Williams, Fran Gerbič, Benjamin Ipavec, Risto Savin, Miroslav Vilhar

V 29. sezoni koncertnega cikla mladih GM oder nastopajo mladi slovenski glasbeniki in komorne skupine, ki jih je izbrala strokovna žirija v sestavi Maja Rome, soloviolistka Orkestra Slovenske filharmonije in profesorica na Akademiji za glasbo UL, Črt Sojar Voglar, skladatelj in profesor na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, ter muzikolog in član uredniškega odbora revije Glasna Tomaž Gržeta.
  Glasbena šola Velenje (Orgelska dvorana)
  Prost vstop
Preberi več »

Izlet - Meškova pot I

Vodnik izleta je Marija Kuzman.
  Prost vstop
Preberi več »

Prestavljeno - Izdelajmo animirano voščilnico

Vabljeni, da se nam pridružite na pomladni ustvarjalni delavnici - tokrat v znamenju animiranega filma. Izdelovali bomo animirane voščilnice za različne priložnosti - kratke animacije bomo s pomočjo barvnega kolaža v tehniki »stop motion« animacije spremenili v lepe želje za naše najljubše. Udeleženci delavnice boste ustvarili lastno animacijo od ideje do končnega izdelka, zato na koledarju hitro preverite, kdo ima rojstni dan!

Stop motion animacija je tehnika ustvarjanja iluzije gibanja, ki nastane s predvajanjem serije slik. Vsaka sličica animacije je alternacija prejšnje sličice, pri dovolj hitrem predvajanju sličic pa se niz stoječih slik zlije v gibanje. Izraz animacija izhaja iz latinske besede anima, ki pomeni duša. Predmete in podobe oživljamo, jim dajemo dušo.

Delavnica je brezplačna in namenjana odraslim in mladim. Obvezne prijave do 13. 3. 2020 in več informacij na: tjasa.selic@festival-velenje.si.

  Dom kulture Velenje (preddverje male dvorane)
  Prost vstop
Preberi več »

Naslikaj mi zgodbo

Ob vsaki dobri zgodbi se v nas narišejo slike pokrajine, osebe, ki v njih nastopajo, celotno vzdušje ... Vsaka zgodba ima toliko podob, kolikor ima bralcev. Naš natečaj vas postavlja pred izziv - s fotografijo nam pokažite, kako ste doživeli in videli zgodbo iz romana, pesmi, pravljice …
Vaše fotografije zbiramo od 8. 2. do 31. 8. 2020. Dodan naj bo naslov zgodbe, ki vas je navdahnila. Sodelujete lahko z največ dvema izdelkoma. Komisija bo izbrala devet najboljših fotografij, ki bodo razstavljene na našem osrednjem razstavišču, avtorji le-teh pa bodo dobili simbolično nagrado. Fotografije pošljite na e-mail: stanka.ledinek@vel.sik.si.
Boste sprejeli izziv?

  Knjižnica Velenje (Knjižnica Velenje, Šoštanj in Šmartno ob Paki)
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Pisani živalski svet (reprodukcije del Jelke Reichman)

Tokratno razstavo so otroci Vrtca Velenje pripravili v čast in poklon največji slovenski otroški ilustratorki Jelki Reichman ob njenem življenjskem jubileju.
  Knjižnica Velenje (otroški oddelek)
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Bralec meseca

Bralec meseca marca je David Vidmar Čeru.
Avtorica razstave je Stanka Ledinek.

  Knjižnica Velenje (steklena dvojčka)
  Prost vstop
Preberi več »