SI
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 10. marec 2020

Marec 2020
PoToSrČePeSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
April 2020
PoToSrČePeSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
       

9. seja Sveta Mestne občine Velenje

  Sejna dvorana Mestne občine Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline - javna prestavitev nalog

Javna predstavitev raziskovalnih nalog. 
  Saša Inkubator d.o.o., Šaleška cesta 2, Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Slikanje mandal

Na delavnici boste naslikali rožo življenja in spoznali njen pomen. Delavnico bo vodila Alojzija Šipek, ustvarjalka mandal. Prispevek je 6 eur na srečanje. Prijave na 031-383-629 (Alojzija).
  Knjižnica Velenje (študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Torkova peta - ustvarjalnica za otroke in starše

Obešalo za nakit

Ko se zima poslovi, radi prevetrimo tudi naše omare in predale. Zagotovo bomo v njih našli tudi verižice in sponke za lase, ki jih iščemo že vse od poletja. Da jih ne bi ponovno izgubili, bomo ob pomoči Andreje Zelenik izdelali okrasno obešalo za shranjevanje nakita.

  Vila Rožle
  Prost vstop
Preberi več »

Brezplačna joga smeha

Vabljeni na igrivo skupinsko vadbo joge smeha, kjer bomo prebudili notranjega otroka in se prepustili valovom krohota. Joga smeha je skupek dihalnih in smejalnih vaj, ki naše telo napolnijo s kisikom, zaradi česar se počutimo bolj vitalni in energetsko napojeni. Psiholoških in telesnih koristi smeha je nešteto, zato vas z največjim veseljem vabimo na prvo srečanje, ki ga bo za vas vodila certificirana inštruktorica joge smeha in se sami prepričate o vseh pozitivnih lastnostih sproščenega hihitanja. 
  Društvo NOVUS, Center za družine Harmonija (FARMIN Trg mladosti 6, 3. nadstropje, levo)
  Prost vstop
Preberi več »

Predavanje dr. Toneta Ravnikarja

Predavanje z naslovom »Grad Velenje in njegovi lastniki v srednjem in zgodnjem novem veku« bo prvo iz ciklusa strokovnih predavanj ob 750. obletnici prve omembe Velenjskega gradu v pisnih virih. Tokrat bo spregovoril zgodovinar, odličen strokovnjak za zgodovino Šaleške doline ter bivši sodelavec Muzeja Velenje dr. Tone Ravnikar.
  Velenjski grad
  Prost vstop
Preberi več »

Predstavitev pedagogike montessori

V Galeriji Velenje smo pričeli z montessori uricami za predšolske otroke, ki bodo na sporedu vsak mesec. Toda kaj sploh je pedagogika montessori? Kako izgledajo montessori materiali in kaj je njihova posebnost? Kaj pomeni »svoboda znotraj meja«? Dobrodošli vsi (starši), ki bi želeli izvedeti več. Z vami bo Ajda Hudej, pedagoginja montessori 3-6.

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Jaz in ti, drugi in mi: resničnostni pogovor Aleša Črniča z Juretom Puklom

Jure Pukl, saksofonist, ki življenje posveča sodobnim interpretacijam jazza, je eden najbolj mednarodno uveljavljenih slovenskih glasbenikov. Po študiju na Dunaju, v Haagu in Gradcu že sedem let živi v svetovni jazzovski prestolnici. Časopis Delo ga je poimenoval »velenjski Newyorčan«, The Guardian pa je v njem prepoznal »vzhajajočo zvezdo generacije, ki ustvarja glasbo novega stoletja«.
  Knjižnica Velenje (preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Naslikaj mi zgodbo

Ob vsaki dobri zgodbi se v nas narišejo slike pokrajine, osebe, ki v njih nastopajo, celotno vzdušje ... Vsaka zgodba ima toliko podob, kolikor ima bralcev. Naš natečaj vas postavlja pred izziv - s fotografijo nam pokažite, kako ste doživeli in videli zgodbo iz romana, pesmi, pravljice …
Vaše fotografije zbiramo od 8. 2. do 31. 8. 2020. Dodan naj bo naslov zgodbe, ki vas je navdahnila. Sodelujete lahko z največ dvema izdelkoma. Komisija bo izbrala devet najboljših fotografij, ki bodo razstavljene na našem osrednjem razstavišču, avtorji le-teh pa bodo dobili simbolično nagrado. Fotografije pošljite na e-mail: stanka.ledinek@vel.sik.si.
Boste sprejeli izziv?

  Knjižnica Velenje (Knjižnica Velenje, Šoštanj in Šmartno ob Paki)
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava Korenine naše prihodnosti

Fotografije nam predstavljajo vélike ljudi zavidljive starosti, ki s svojo aktivnostjo in delom bogatijo ne le sebe, temveč celotno družbo. Ideja Petra Greiner, foto Rene Gomolj,grafika Anja Tomanič.
  Knjižnica Velenje (osrednje razstavišče)
  Prost vstop
Preberi več »