Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 19. junij 2019

Junij 2019
PoToSrČePeSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       
Julij 2019
PoToSrČePeSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       

Gimnastični pripomočki nas naredijo bolj gibčne

Gimnastični pripomočki pripomorejo k izboljšanju drže in povečanje moči v telesu. Najpogostejša pripomočka, ki ju uporabljamo v vsakdanjem življenju sta kolebnica in žoga, malo manj pa uporabljamo kije, obroče in trake. Zelo pomembno je, da otroci čimprej dobijo navado za pravilno telesno držo in da jih starši čimprej navadijo na gibanje v vsakodnevnem življenju. Vljudno vabljeni, da se nem pridružite na praktični delavnici, kjer se boste lahko preizkusite  v različnih gimnastičnih pripomočkih.
  FARMIN Trg mladosti 6, 3. nadstropje, levo
  Prost vstop
Preberi več »

Vrednote v družini

Trening starševstva
Vrednota je čemur posameznik priznava večjo vrednost in tej stvari tudi daje prednost. So tisto kar nas v življenju privlači ali odbija ter posledično tako temu posvečamo več časa. Vrednote nam dajejo odgovor na vprašanje… kako je smiselno živeti, določajo naše prioritete in s tem tudi vplivajo na naše odločanje. Vsaka skupnost oz. skupina ljudi sčasoma ustvari v svojem krogu svoje vrednote, jih prevzame in deluje v skladu z njimi. Tako se tudi družine medsebojno ločujejo oz. razlikujejo po svojih vrednotah. Vabimo vas, da se nam pridružite na pogovorni delavnici, kjer bomo skupaj ugotavljali, kako so se družinske vrednote spreminjale skozi zadnja desetletja, kakšne so vrednote danes ter ali bi bilo dobro morda nekatere vrednote priklicati nazaj in jih zopet na lestvici družinskih vrednot postaviti na prvo mesto! 
  FARMIN Trg mladosti 6, 3. nadstropje, levo
  Prost vstop
Preberi več »

Večer v amfiteatru – Z glasbo in plesom v poletje z učenkami in učenci OŠ Antona Aškerca

Učenci in učitelji Osnovne šole Antona Aškerca bodo pripravili glasbeno-plesni program ob zaključku šolskega leta 2018/2019. Vabljeni!

  Velenjska promenada
  Prost vstop
Preberi več »

Aleksij Kobal: Podtaknjenci/The Planted, slike

Odprtje razstave

Aleksij Kobal je leta 1986 diplomiral na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani pri profesorju Janezu Berniku. Podiplomski študij iz slikarstva je zaključil leta 1993 pri profesorici Metki Krašovec. Za likovno udejstvovanje je prejel več priznanj in nagrad, med drugim tudi nagrado Prešernovega sklada. Kot svobodni umetnik živi in dela v Ljubljani. Za seboj ima obsežen in raznolik slikarski opus, v katerem se vseskozi zrcali neomajna vera v moč in sporočilnost slikarske podobe.
Na odprtju bo avtorja in razstavo predstavil Andrej Medved.
Razstavo Podtaknjenci je Galerija Velenje pripravila v sodelovanju z Mestno galerijo Nova Gorica.

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Koncert Big banda Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje

MoZZAJik festival
Mladi glasbeniki, ki na šoli pridobivajo formalno glasbeno izobrazbo, imajo  s sodelovanjem v orkestru priložnost spoznati zabavno, predvsem swing, latino in popularno glasbo.
  Dom kulture Velenje (Pred Domom kulture Velenje, oder pod magnolijami)
  Prost vstop
Preberi več »

Izlet - od Lipice do Škocjana

Zahtevnost poti je označena s črko L.
  Prost vstop
Preberi več »

Večgeneracijske igrarije centra Planet generacij

V okviru Ljudske univerze Velenje deluje Večgeneracijski center Planet generacij, ki se bo v času Pikinega festivala preselil na prizorišče dogajanja, na prosto. Igre z živopisanim padalom in drugimi rekviziti bodo vsakodnevno popestrile Pikine cirkuške vragolije na Titovem trgu. Vabimo vas tudi na ustvarjalne delavnice na travnik oz. ploščad pred Ljudsko univerzo, kjer lahko izdelate igrivo Piko na gugalnici ter njenega čudovitega konja. Sicer pa ste vsak dan, tekom celega leta, od 8. do 18. ure vabljeni v Planet generacij, kjer ponujamo različne brezplačne delavnice in druženje za vse generacije.   

  travnik pri Domu kulture Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Prva berila

Stalna razstava iz zbirke Prvih beril zbiratelja in kulturnika Marjana Marinška.
  Knjižnica Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Teden vseživljenjskega učenja 2019

Brezplačne delavnice, predavanja in drugi dogodki
V letu 2019 bo Teden vseživljenjskega učenja potekal od 10. maja do 30. junija. Največ brezplačnih delavnic, predavanj, predstavitev in drugih dogodkov se bo zvrstilo v tednu od 10. do 19. maja. Aktivnosti bodo potekale na različnih lokacijah, in sicer na Ljudski univerzi Velenje ter pri partnerskih organizacijah oz. na terenu. 

Podroben seznam dogodkov najdete na spletni strani http://www.lu-velenje.si/vsezivljenjsko-ucenje/teden-vsezivljenjskega-ucenja

Čas je za praznovanje vseživljenjskega učenja v Sloveniji! Smo del #TVU2019. Pridite in praznujte z nami!
  Prost vstop
Preberi več »

Čebela

Razstava fotografij kranjske sivke, domače čebele in njene najljubše paše na domačih medonosnih rastlinah avtorice Kate Laštro je posvečena 2. svetovnemu dnevu čebel. Razstava je del projekta Zelena knjižnica za zeleno pismenost. V sodelovanju z DPM Levi breg Velenje. 
  Knjižnica Velenje (Sončna stena)
  Prost vstop
Preberi več »