Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Koledar dogodkov - 12. junij 2019

Junij 2019
PoToSrČePeSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       
Julij 2019
PoToSrČePeSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       

Poletje je lahko čas za spremembe

Kako življenjske navade vplivajo na našo telesno težo? Smo dovolj motivirani, da se zdravo prehranjujemo? Kakšen je primeren ritem prehranjevanja? Ali je poletje res najbolj primeren čas za spremembe v našem življenju? Kaj lahko naredimo za boljše počutje? Vabljeni na brezplačno pogovorno delavnico.
  FARMIN Trg mladosti 6, 3. nadstropje, levo
  Prost vstop
Preberi več »

Strah pred spremembami

Predavanje
Reka življenja teče včasih skozi brzice, včasih skozi mirne tolmune. Spremembe so stalnica v našem življenju. Skozi spremembe rastemo, se učimo prilagajanja na novo okolje in sprejemanja novih pogledov na življenje. Če nam spodleti prvi korak na novi poti je to samo uvid, da morda pa naj postopamo naslednjič drugače. Vendar pogosto ravno zaradi strahu pred neuspehom razmišljamo na spremembo v našem življenju kot na neko nezaželeno situacijo, ki nas običajno navdaja s strahom. Ljudje se lagodneje in varneje počutimo v naši znani »coni udobja«, kjer se nič ne spreminja in nam je vse poznano. Vsekakor se nam naše življenje spreminja skozi naša življenjska obdobja ali pa spremembo v našem življenju povzroči kakšen nepričakovan dogodek. Ne glede ali se za spremembo odločimo sami ali nas v to prisili morda posamezna situacija, je pomembno, kako se znamo njo soočati. 
Vabimo vas na pogovorno delavnico, skozi katero bomo ozavestili: kako podobne spremembe oz. dogodki v našem življenju različno vplivajo na posameznika ter, kako lahko na spremembe gledamo kot na darilo in življenjsko priložnost. 

  FARMIN Trg mladosti 6, 3. nadstropje, levo
  Prost vstop
Preberi več »

Predstavitev mestnega kolesarskega omrežja

S projektom Mestno kolesarsko omrežje želimo, da se kolesarsko omrežje v Velenju dogradi in prometno uredi. Projekt bo potekal v treh fazah, pri katerem se ena že intenzivno izvaja, z drugo pa bomo začeli kmalu. Celoten projekt želimo predstaviti našim občankam in občanom. Spodbuditi želimo kolesarjenje v mestu, saj redna uporaba kolesa pozitivno vpliva na stroške prevoza, zmanjšanje emisij škodljivih vplivov v okolje in na zdravje vsakega izmed nas.

  sejna dvorana Mestne občine Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Zeliščarna

V junijski  Zeliščarni boste spoznali nabor zelišč, ki so primerna za zdravje telesa, uma, duše in duha, za ohranjanje in vzdrževanje ravnovesja, za nego in razvajanje skozi poletje. Zeliščarna je del projekta Zelena pismenost, ki je delno financiran s strani MOV. Vodi Kata Laštro, kreativna zelčiščarica. V sodelovanju z DPM Levi breg.
  Knjižnica Velenje (Preddverje)
  Prost vstop
Preberi več »

Prevarani sokoli

Knjiga Prevarani sokoli iz arhivskega gradiva pojasnjuje vzroke za ukinitev sokolske organizacije po 2SV, čeprav je bila po uradnem tolmačenju zgodovine ena od ustanoviteljic OF. Sokoli so bili največja slovenska prostovoljna organizacija. Mnogi sokolski običaji so se tudi po ukinitvi pod drugim imenom obdržali, npr. štafeta, ki so jo od leta 1934 v čast kralju Petru I. izvedli sarajevski sokoli. Knjigo bosta predstavila avtorja Ivan Čuk in Aleks Leo Vest. Izid knjige je sofinancirala Mestna občina Velenje.
  Knjižnica Velenje (Študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Dolgotrajna oskrba – Tudi ti boš star!

pogovorni večer

Dolgotrajna oskrba je področje, ki s staranjem prebivalstva vse bolj stopa v ospredje. Staranje je naraven proces, ki ga ni moč zaustaviti, zato je pomembno kako preživljamo jesen našega življenja. Ne dodajajmo življenju leta, temveč letom življenje!

Ženski forum Socialnih demokratov SAŠA organizira pogovorni večer o pomenu aktivnega staranja prebivalstva ter dolgotrajni oskrbi. Gostje pogovornega večera bodo red. prof. dr. Brigita Skela Savič, znanstvena svetnica in Violeta Potočnik Krajnc, direktorica Doma za varstvo odraslih Velenje.

  Galerija Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Koncert - Kristina Golob, klavir

Nastop študentke Akademije za glasbo v Ljubljani, mentor red. prof. Hinko Haas.
  Glasbena šola Velenje (Orgelska dvorana)
  Prost vstop
Preberi več »

A Tribute to The Beatles

S projektom A tribute to The Beatles se želijo člani Jazz Punt Big Banda pokloniti sijajnemu sestavu glasbenikov iz Liverpoola, skupini The Beatles, ki velja za najpomembnejšo, najvplivnejšo in najuspešnejšo glasbeno skupino vseh časov. Veličino Paula McCartneya, Johna Lennona, Georgea Harrisona in Ringa Starra so prepoznali tudi v džezovskih vodah, priredbe njihovih skladb pa so še danes železni repertoar slehernega jazz glasbenika. V primeru slabega vremena bo dogodek prestavljen.
  Pred Domom kulture Velenje, Oder pod magnolijami
  Prost vstop
Preberi več »

Večgeneracijske igrarije centra Planet generacij

V okviru Ljudske univerze Velenje deluje Večgeneracijski center Planet generacij, ki se bo v času Pikinega festivala preselil na prizorišče dogajanja, na prosto. Igre z živopisanim padalom in drugimi rekviziti bodo vsakodnevno popestrile Pikine cirkuške vragolije na Titovem trgu. Vabimo vas tudi na ustvarjalne delavnice na travnik oz. ploščad pred Ljudsko univerzo, kjer lahko izdelate igrivo Piko na gugalnici ter njenega čudovitega konja. Sicer pa ste vsak dan, tekom celega leta, od 8. do 18. ure vabljeni v Planet generacij, kjer ponujamo različne brezplačne delavnice in druženje za vse generacije.   

  travnik pri Domu kulture Velenje
  Prost vstop
Preberi več »