SI

Koledar dogodkov - 26. marec 2019

Marec 2019
PoToSrČePeSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       
April 2019
PoToSrČePeSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
       

Postavljanje dobrih temeljev v družini

trening starševstva
Današnji starši se na področju vzgoje počutijo negotovo. Želijo si vzgajati pravilno in včasih zaidejo v slepo ulico. Katere so tiste vrednote, ki bi jih starši naj privzgojili otrokom, da bodo zrasli v samostojne, kritične osebnosti? S številnimi primeri bomo bogatili trening starševstva.
  FARMIN Trg mladosti 6, 3. nadstropje, levo
  Prost vstop
Preberi več »

Likovna delavnica za skupine iz vrtca

Likovna delavnica za skupine iz vrtca ob razstavi Dominika Mahniča in Stojana Kneževića.

Po ogledu razstave bodo otroci ustvarjali v likovni delavnici z likovno pedagoginjo Nino Cvirn.

  Galerija Velenje
  zaključena skupina
Preberi več »

Kuharska delavnica

Kako vključiti brezmesne pečenke in polpete v obroke

 

  Efenkova 61 b, Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Torkova peta - ustvarjalnica za otroke in starše

Narava se prebuja
21. marca se prične meteorološka pomlad. Narava se bo končno prebudila, z njo pa tudi živali. Prvi pomladni torek bo zato posvečen praznovanju pomladi in ustvarjanju izdelkov, ki bodo mlade ustvarjalce na to spomnili tudi, ko jih bodo odnesli domov.
  Vila Rožle
  Prost vstop
Preberi več »

Letni koncert aktiva za kitaro, citre in harfo Glasbene šole Velenje

Nastop učencev in dijakov.
  Glasbena šola Velenje (Velika dvorana)
  Prost vstop
Preberi več »

Nina Strnad in Peter Mihelič kvartet feat. Jaka Kopač - nadomestni termin

Max klub Jazz festival (2)

Nina Strnad – vokal
Peter Mihelič – klavir
Jaka Kopač – alt saksofon
Nikola Matošič – kontrabas
Teo Collori – kitara

Večer za ljubitelje tradicionalnega, melodičnega jazza. Odlični instrumentalisti skupaj z enim trenutno najlepših slovenskih vokalov. Pianist Peter Mihelič je eden skritih in pogosto neupravičeno prezrtih zakladov slovenskega jazza. Že več kot dvajset let živi in ustvarja v New Yorku, kjer sodeluje s slovitimi imeni kot so Sheila Jordan, Duško Gojković, Gianni Basso in ostali. V iskanju novih glasbenih izrazov poskuša med drugim združiti različne glasbene smeri, predvsem klasično glasbo in jazz. V dolgoletnem sodelovanju z verjetno najbolj nasmejanim kontrabasistom tega sveta Nikolo Matošićem, so nastale nepozabne kompozicije, ki spadajo v zakladnico slovenske jazzovske ustvarjalnosti. Ker lepega ni nikdar dovolj, muziciranje omenjene dvojice popestri pevka Nina Strnad, ki se poleg tenkočutnega izvajanja lahko upravičeno pohvali tudi z enim trenutno najlepših in suverenih vokalov na slovenski glasbeni sceni. Posebej za ta večer so k sodelovanju povabili še virtuoza na kitari Tea Collorija in vrhunskega jazzovskega alt saksofonista Jako Kopača, s katerima bodo pričarali razgiban večer prijetne glasbe.

Max klub jazz abonma velja tudi za koncertne dogodke Jazz Ravne.
  Max klub Velenje
  Vstopnina: 10 €
Preberi več »

Večgeneracijske igrarije centra Planet generacij

V okviru Ljudske univerze Velenje deluje Večgeneracijski center Planet generacij, ki se bo v času Pikinega festivala preselil na prizorišče dogajanja, na prosto. Igre z živopisanim padalom in drugimi rekviziti bodo vsakodnevno popestrile Pikine cirkuške vragolije na Titovem trgu. Vabimo vas tudi na ustvarjalne delavnice na travnik oz. ploščad pred Ljudsko univerzo, kjer lahko izdelate igrivo Piko na gugalnici ter njenega čudovitega konja. Sicer pa ste vsak dan, tekom celega leta, od 8. do 18. ure vabljeni v Planet generacij, kjer ponujamo različne brezplačne delavnice in druženje za vse generacije.   

  travnik pri Domu kulture Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Razstava "Litosfera"

Gostujoča razstava vzorcev kamnin iz študijskih zbirk Oddelka za geologijo Naravoslovno tehnične fakultete Univerze v Ljubljani.
  Velenjski grad
  Prost vstop
Preberi več »

Pehar suhih hrušk

Otroci Vrtca Velenje so se v letošnjem Cankarjevem letu v okviru projekta »Zavrtimo čas nazaj« seznanili z znanim slovenskim pesnikom in pisateljem Ivanom Cankarjem. Njegova pripoved Pehar suhih hrušk je otroke spodbudila k razmišljanju in raziskovanju načina življenja nekoč. Svoja spoznanja in doživetja te pripovedi ter njenega avtorja so upodobili v različnih tehnikah.
  Knjižnica Velenje (Otroški oddelek)
  Prost vstop
Preberi več »

Tudi zate sonce sije

Likovna razstava učenk in učencev Centra za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje Velenje, kjer že šestdeset let soustvarjajo spodbudno okolje za celovit napredek otroka, učenca in  mladostnika s posebnimi potrebami. Razstavo bo pripravil prof. Robert Klančnik.
  Knjižnica Velenje (Mladinska soba)
  Prost vstop
Preberi več »