SI

Koledar dogodkov - Februar 2019

Februar 2019
PoToSrČePeSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728   
       
Marec 2019
PoToSrČePeSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       

Predstavitev programa Brainobrain

Brainobrain je mednarodni večkrat nagrajeni program za izobraževanje otrok med 5. in 14. letom starosti. Predstavitev je namenjena predvsem staršem. Predstavili bomo metode dela, pripomočke in cilje programa.
  UMstvarjalnica, Trg mladosti 6, Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Šola za starše - "Otroci so naše največje bogastvo"

Trma, raziskovanje in sram pri otroku

»Spodrsljaji v odnosu naj ne bodo tegoba, temveč izziv!«, pravi dr. Andreja Poljanec, gostja februarskega predavanja na temo »Otroci so naše največje bogastvo«. K temu dodaja: »Ukvarjanje z otroki je čudovita, a hkrati zahtevna priložnost preoblikovanja sebe ob njih. Je tudi način učenja čim bolj zadovoljnega, sproščenega in suverenega vodenja otrok v ta naš ljubi svet. Trma je zagotovo eden prvih intenzivnih izzivov, ki odrasle postavlja pred zahtevna vprašanja: kako se odzvati na otroka, da nas bo upošteval, kako mu razložiti stvari, da jih bo razumel, koliko svobode pri odločanju mu dovoliti, da nam ne bo »zrasel čez glavo«, kako ga pomiriti, ko ga napade trma, koliko od njega zahtevati, ker že marsikaj razume, čustveno pa je še zelo nezrel … «

Docent dr. Andreja Poljanec, po osnovni izobrazbi psihologinja, je specialistka zakonske in družinske terapije. Zaposlena je na Fakulteti za psihoterapevtsko znanost Sigmunda Freuda v Ljubljani, predava pa tudi na Fakulteti za uporabne družbene študije. S sodelavci je ustanovila Študijsko-raziskovalni center za družino, kjer je strokovna vodja in kot terapevtka zaposlena na programu »Pomoč mladim družinam v stiski«. Je avtorica knjig Med dvema ognjema, Rahločutnost do otrok, Rahločutno starševstvo, ter slikanic Moj svet in Starševstvo ima okus po sreči … Predava doma in v tujini. Z možem imata pet otrok.

 

  Vila Rožle
  Prost vstop
Preberi več »

Čustvena inteligenca najstnika

Predavanje
Najstniki danes vstopajo v svet, ki je docela drugačen od sveta prejšnjih generacij. Sposobnost obvladovanja čustev predstavlja pomembno vlogo pri soočanju z raznimi težavami in izzivi, s katerimi se srečujejo. Raziskave potrjujejo, da čustveno-inteligentne sposobnosti igrajo čedalje pomembnejšo vlogo pri vrhunski storilnosti. Razvita čustvena inteligenca omogoča boljše odnose s samim seboj in drugimi, lažje reševanje težav, lažje pridobivanje znanja in večjo osebno in socialno blaginjo. Na predavanju boste spoznali pet sklopov čustvenih sposobnosti in modele čustvene inteligence. Vabljeni
  FARMIN, Trg mladosti 6, 3320 Velenje, 3. nadstropje levo
  Prost vstop
Preberi več »

Poznavanje bontona in njegov vpliv na dober odnos do soljudi

Bonton je družbeno sprejemljivo vedenje, ki ga določa čas in prostor v katerem živimo. Nikoli ni dovolj, če poznamo samo pravila bontona ali se jih morda celo naučimo na pamet in jih uporabljamo vedno v eni in isti obliki. Veliko pomembneje je, da razvijemo občutek, kaj je primerno za nas, našo osebnost, naš položaj in naše področje ob pravem trenutku. Bonton ima vedno opraviti s prijaznostjo, vljudnostjo, spoštovanjem in pripravljenost za pomoč. Slabo poznavanje bontona nas lahko privede do situacij v kateri lahko »zmrznemo« in se počutimo slabo. Dobro poznavanje bontona pa nam da občutek samozavesti in varnosti, da se lahko v vsaki situaciji dobro znajdemo.
  FARMIN, Trg mladosti 6, 3320 Velenje, 3. nadstropje levo
  Prost vstop
Preberi več »

Brezplačno tematsko vodenje za občane: MIC – most med šolo in podjetji

Kako ter na kakšni opremi poteka izobraževanje in kakšne projekte razvijajo na MIC-u? Dijaki Šole za storitvene dejavnosti bodo v sodelovanju z dijaki Šole za strojništvo, geotehniko in okolje in Elektro in računalniške šole predstavili potek izobraževanja in dela na prvem medpodjetniškem izobraževalnem centru v Sloveniji.

Zbirno mesto: Medpodjetniški izobraževalni center (MIC) Velenje

  MIC - Medpodjetniški izobraževalni center
  Prost vstop
Preberi več »

5 jezikov ljubezni I. del

Pogovorna delavnica
  FARMIN, Trg mladosti 6, 3320 Velenje, 3. nadstropje levo
  Prost vstop
Preberi več »

Računalništvo za starejše

Neformalno druženje
Sprijaznimo se, da živimo v dobi digitalne tehnologije, kjer je uporaba računalnika in pametnega telefona skoraj obvezna. Pri nas se lahko neformalno družite s praktičnim učenjem računalništva za starejše.  Odkrijte, kako preprosto je uporabiti e-pošto, izdelati dokument, si urediti profil na spletnih omrežjih ali narediti fotoalbum.
  FARMIN, Trg mladosti 6, 3320 Velenje, 3. nadstropje levo
  Prost vstop
Preberi več »

Ko komunikacija v družini zataji I. del

Trening starševstva
Na treningu starševstva boste spoznali preproste in učinkovite starševske strategije za bolj srečno in umirjeno družinsko življenje. Začeli boste z razmišljanjem o sebi - kakšne vrednote imate kot starši in kakšen odnos si želite z vašim otrokom. Sledi razumevanje otrokovih možganov - razvoj možganov, vpliv različnih področij možganov na otrokovo obnašanje, kaj se dogaja v možganih vašega otroka, ko je izpostavljen stresu. Nato bomo podrobneje pogledali otrokova čustva, kot so jeza - kako, kdaj in zakaj doživljajo določene občutke na velik način in zakaj je za vas kot starš pomembno, da obdržite svoje občutke. Sledi praktični del, ki vam bo pomagal zgraditi orodje, s katerim se boste lahko osredotočili na načine, ki omogočajo pozitivno starševstvo – igrivo, sočutno in povezano.
  FARMIN, Trg mladosti 6, Velenje, 3. nadstropje, levo
  Prost vstop
Preberi več »

Živila, ki pripomorejo h krepitvi našega imunskega sistema

Pozimi je manj sonca in posledično obstaja več tveganja za naš obrambni sistem. Pri hitrih spremembah vremena je pomembno, da prisluhnemo sebi in svojemu telesu in da začnemo čimprej krepiti lasten imunski sistem. Zelo pomembno je, da smo aktivni in da je naš krožnik pisano obarvan. Kako pa vi krepite vaš imunski sistem? Pridite in se nam pridružite na pogovorni delavnici.
  FARMIN, Trg mladosti 6, Velenje, 3. nadstropje, levo
  Prost vstop
Preberi več »

Malčkova zakladnica: predavanja o otrokovem razvoju in druženje za mamice

Danaja Marinšek bo ob pogovoru in praktičnih prikazih spregovorila o dilemah mladih staršev. Sproščeno druženje je namenjeno malčkom in mamicam/očkom. Druženje je brezplačno, vendar so dobrodošle prijave na: danaja@banjanje.si.
  Knjižnica Velenje (Pravljična soba)
  Prost vstop
Preberi več »