SI

Koledar dogodkov - November 2018

November 2018
PoToSrČePeSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
       
December 2018
PoToSrČePeSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Šola za starše "Otroci so naše največje bogastvo"

PREHRANJEVANJE V DRUŽINSKEM KROGU

Prehrana je zelo pomembna za zdravje, rast in razvoj otrok, pa seveda tudi za zdravje in počutje odraslih. Na prvem srečanju nove sezone Šole za starše bo predavateljica Nataša Forstner Holešek predstavila, zakaj je pomembno, da se zdravo prehranjujemo. Kaj zdrava prehrana v resnici je in kaj vam priporoča, vam bo predstavila raziskovalka zdravega načina življenja iz Velenja.  Po zaključenem univerzitetnem študiju živilske tehnologije in prehrane  se je zaradi lastnih zdravstvenih težav še bolj poglobila v nadaljnji študij prehrane pri različnih alergijah in avtoimunih boleznih. Verjame, da se lahko vsi dobro počutimo v svojem telesu. Poiskati pa moramo najbolj primeren način prehrane, ki ustreza tako našemu telesu, kot življenjskemu stilu. Vse, kar poučuje in o čemer svetuje, je preizkusila tudi na sebi. Z veseljem bo z vami delila svoje znanje in lastne izkušnje.

  Vila Rožle
  Prost vstop
Preberi več »

Torkova peta - ustvarjalnica za otroke in starše

JESEN V KOZARCU

Tokratna ustvarjalnica bo namenjena jesenskemu raziskovanju Sončnega parka. Gozdar Dušan nam bo predstavil barvita drevesa, ki s svojimi čarobnimi zlatorjavimi barvami krasijo naš park. Nabrali bomo nekaj plodov in si v ustvarjalnici izdelali čisto poseben jesenski zaklad v kozarcu.

  Vila Rožle
  Prost vstop
Preberi več »

Torkova peta - ustvarjalnica za otroke in starše

KOSTANJEVE USTVARJALNE VRAGOLIJE

Letošnja jesen nas je bogato obdarila s kostanjem, ki je tudi kot simbol tega lepega, pisanega letnega časa. Služil nam bo kot osnova, s pomočjo katere bomo z malo domišljije ustvarili pravi živalski živ žav.

  Vila Rožle
  Prost vstop
Preberi več »

Muzej na obisku v Vili Rožle

Gumbi in gumbarstvo v Šaleški dolini

Muzej Velenje tokrat prihaja na obisk v Vilo Rožle z občasno razstavo, ki predstavlja bogato zgodovino gumbarstva v Šaleški dolini, del razstave pa je posvečen gumbom, ki jih izdelujejo v podjetju Dolejši modni gumbi, danes največjem proizvajalcu gumbov v Sloveniji. Ob odprtju razstave, ki jo bo predstavila avtorica Pina Špegel, bodo zavrteli tudi njen kratek dokumentarni film o pestri zgodovini gumbov. Razstava bo na ogled do 14. decembra 2018, v decembru pa bomo pripravili tudi ustvarjalno druženje za družine, na katerem bomo ustvarjali z gumbi.

 

  Vila Rožle
  Prost vstop
Preberi več »

Sredina peta - ustvarjalnica za otroke in starše

Imejmo se radi!

Ko ima otrok nekoga rad, mu to velikokrat pokaže s toplim objemom. Želimo si, da bi jih bilo čez  leto veliko, zato bomo simbolično izdelali medveda, ki bo vsak dan poskrbel, da bo topel objem v našem domu  vedno prisoten. Ustvarjalnico posvečamo Svetovnemu dnevu otroka.

  Vila Rožle
  Prost vstop
Preberi več »

Torkova peta - ustvarjalnica za otroke in starše

ALICA V ČUDEŽNI DEŽELI
6. novembra, pred natanko 153 leti, je izšlo literarno delo z naslovom Alica v čudežni deželi. Zaradi svoje fantazijske vsebine, igrivosti, humorja in simbolike, so knjigo  vzljubile prav vse generacije, še posebej otroci. Na torkovi peti se bomo pogovorili o zgodbi, ki navdušuje še danes. Spoznali bomo glavno junakinjo Alico in si v ustvarjalnici izdelali zajčka, krivca za njen skok v čudoviti svet domišljije.
  Vila Rožle
  Prost vstop
Preberi več »

Sončne zgodbe mladega mesta

Razstava pripoveduje zgodbo o Sončnem parku in Vili Rožle, o času, ko je Velenje postajalo mesto ter o ljudeh, ki so ga zgradili.
  Vila Rožle
  Prost vstop
Preberi več »