SI

Koledar dogodkov - November 2018

November 2018
PoToSrČePeSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
       
December 2018
PoToSrČePeSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Melissa Aldana kvartet

Jesenska Max zgodba
Melissa Aldana - saksofon, Sam Harris - klavir, Rick Rosato - kontrabas, Feliks Lecaros - bobni
  Max klub
  Vsopnina bo!
Preberi več »

Prid’te GOR: DJ telovadnica, breakdance delavnica, grafiti

Ljubljansko športno-kulturno društvo GOR predstavlja vsesplošni hip-hop jam Prid'te Gor: aktivno druženje ob spoznavanju elementov hip-hop kulture. Z vami bodo mentorji: Adisa Stanovnik (popping, locking), Blaž Kranjc aka B-boy Kranskee (breakdance), Igor Večerič aka Dj Woo-D (DJ).

  eMCe plac
  Prost vstop
Preberi več »

Klavirski duo Gorišek – Lazar in Zagrebški kvartet saksofonov

Abonma Klasika in izven

Klavirski duo Gorišek – Lazar: Bojan Gorišek – klavir, Milko Lazar – klavir
Zagrebški kvartet saksofonov: Dragan Sremec – sopranski saksofon, Goran Merčep – altovski saksofon, Saša Nestorović – tenorski saksofon, Matjaž Drevenšek – baritonski saksofon

Skladatelj in pianist Milko Lazar ter saksofonist Matjaž Drevenšek sta zasnovala zanimiv glasbeni projekt, v katerem bosta moči združila dva uigrana ansambla – klavirski duo Gorišek-Lazar in Zagrebški kvartet saksofonov. Koncert bo zasnovan tako, da se bo v njem prepletala glasba Phillipa Glassa in Milka Lazarja za dva klavirja ter glasba za sekstet (kvartet saksofonov in dva klavirja). Konceptualno se bo naslanjal na zelo zanimivo, tako imenovano »minimalistično« ali »repetativno« glasbo. Projekt bo jeseni 2018 premierno predstavljen na štirih slovenskih prizoriščih – tudi v Velenju, ki je zaradi dveh odličnih klavirjev v dvorani glasbene šole idealen koncertni prostor in akustično prizorišče.
Milko Lazar in Bojan Gorišek sta ustanovila klavirski duo leta 2004 ter koncertirata doma in po celi Evropi kot tudi na treh turnejah po ZDA. Zagrebški kvartet saksofonov pa slavi 30 let neprekinjenega delovanja v isti sestavi in je eden najstarejših saksofonskih kvartetov v bližnji in daljni okolici.

Program:
Phillip Glass: Four Movements for Two Pianos, Koncert za kvartet saksofonov in orkester
M. Lazar: Obscure Dances, Faust (suita iz baleta Faust)

  Glasbena šola Velenje (Velika dvorana)
  Vstopnina: 10 €
Preberi več »

Brina Vogelnik kvartet "Grad gori!"

Abonma Klub in izven

Projekt Grad gori!

Brina Vogelnik – vokal
Barja Drnovšek – violina
Matija Solce – harmonika
Blaž Celarec – tolkala

Lutkarica, oblikovalka in pevka z bisernim glasom Brina Vogelnik je ena najbolj prepoznavnih (so)oblikovalk sodobne domače etno glasbe, ki se kot micelij razrašča že vse od začetka novega tisočletja in pomembno vpliva na zaznavanje in preoblikovanje etno glasbe pri nas. V skoraj dvajsetih letih odrskih izkušenj je posnela pet albumov z različnimi zasedbami ter album otroških pesmic Bisergora. Preboj na mednarodno »world music« sceno ji je uspel z zasedbo Brina, v kateri godejo znana imena ljubljanske glasbene scene. Skupina je posnela tri odmevne albume: Mlado leto, Pasja legenda in Slečena koža ter jih ponesla vse do Mehike in ZDA. Pred štirimi leti je združila moči z Janezom Dovčem in v duetu posnela avtorski projekt Pomladne sanje.

V projektu Grad gori!, ki se je pred štirimi leti rodil na festivalu Plavajoči grad (Floating Castle) na gradu Snežnik, se skupaj z violinistko Barjo Drnovšek ter harmonikarjem in lutkarjem Matijo Solcetom vrača k svojim začetkom, v slovenske in evropske ljudske zgodbe. Zasedbo bo z ritmi tolkal oplemenitil Blaž Celarec.

 

  Dvorana Center Nova
  Vstopnina: 12 €
Preberi več »

E.J.Strickland kvintet

Jesenska Max zgodba
Promocija novega albuma "Warriors for Peace"
E.J.Strickland - bobni, Jure Pukl - tenor saksofon, Linda Oh - kontrabas, Tabor Gable - klavir, Jaleel Shaw - alto saksofon
  Vstopnina bo!
Preberi več »

Večer glasbe Lojzeta Slaka

Na koncertu bo predstavljena zgodba Lojzeta Slaka od rojstva do smrti. Po koncertu bo družina Slak predstavila razstavo ''Moje plošče so moje knjige''. Okusili boste lahko tudi domače dobrote, ki jih sami pridelujejo. Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Moje karte.
  Večnamenska dvorana Vinska Gora
  Prost vstop
Preberi več »