SI

Koledar dogodkov - 16. oktober 2018

Oktober 2018
PoToSrČePeSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
       
November 2018
PoToSrČePeSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
       

Klekljanje

Prepletanje tankih niti v različnih tehnikah.
  AZ Ljudska univerza Velenje (Večgeneracijski center Planet generacij)
  Prost vstop
Preberi več »

Sodelovanje staršev z učitelji

Trening starševstva
Za dobro ozračje v šoli in doma je zelo pomembno sodelovanje staršev z učitelji. Pomembno je, da kot starš sodelujete z otrokovim učiteljem ali učitelji že od začetka šolskega leta. Kakšen pa je najboljši način, da sodelujemo z učitelji? Bomo otroku s tem še kako dodatno pomagali? Na treningu starševstva bomo skupaj odgovarjali na ta vprašanja, dotaknili pa se bomo tudi teme, kako pomagati otrokom pri učenju.
  FARMIN, Trg mladosti 6, 3. nadstropje, levo
  Prost vstop
Preberi več »

Eins, zwei, drei – po nemško zdaj!

Ura pravljic v nemškem jeziku je namenjena otrokom od 5. leta. Pripovedoval bo Frenk Špiler.

  Knjižnica Velenje (Pravljična soba)
  Prost vstop
Preberi več »

Torkova peta - ustvarjalnica za otroke in starše

»MALI KUHARJI UŽIVAJO V DAROVIH JESENI«

Danes  je svetovni dan hrane. Na torkovi peti bomo uvodoma spregovorili o tem, kaj jemo, kaj je zdravo, koliko hrane zavržemo … Jesen je čas, ko nas s pridelki obdari tudi narava. Letos so jablane še posebej dobro obrodile. Zato bomo v kuhinji Vile Rožle spekli okusne mafine iz jabolk in skute.

  Vila Rožle
  Prost vstop
Preberi več »

Zdrav duh v zdravem telesu

Hiter način življenja, služba, šolanje, stresne situacije, so največkrat razlogi, da v svoj urnik ne umestimo dovolj gibanja. Toda ali se  zavedate, kakšno uslugo bi naredili telesu z nekaj fizične aktivnosti v različnih oblikah? Začnite častiti svoje telo in posledično sebe ter se nam pridružite.
  Večgeneracijski center Planet generacij
  Prost vstop
Preberi več »

Klepet pod arkadami, gost: Emil Milan Šterberk

Emil Milan Šterbenk je eden najstarejših prebivalcev Šaleške doline, ki se odlično spominja dogodkov pred in med 2. svetovno vojno. Pripovedoval bo o dogodkih povezanih z njegovim bogatim življenjem, selitvijo zaradi izkopavanja premoga in še o marsičem.
  Velenjski grad
  Prost vstop
Preberi več »

Marko Lukan: Nagrada

Knjiga pokaže brutalni vpogled v današnji ustroj slovenske družbe in je bralcu v premislek, pravi avtor Marko Lukan. Delo, ki razkriva realnost slovenske družbe skozi koncept sedmih smrtnih grehov. V romanu si sledijo: Superbia (napuh), Avaritia (pohlep), Luxuria (pohota), Ira (jeza), Gula (požrešnost), Invidia (zavist) in Acedia (lenoba). Začetnice teh poglavij dajo besedo SALIGIAkar – iz latinščine prevedeno – pomeni PROPADANJE. Lahko tudi čiščenje. Propadanju navkljub pa je – avtorjevo trdno prepričanje – v ljudeh še vedno prisotno DOBRO, zato doda še  kanček človečnosti in upanja.
  Knjižnica Velenje (Študijska čitalnica)
  Prost vstop
Preberi več »

Italijanščina ob kavi

Učenje italijanščine je lahko tudi zabavno. Za vas smo pripravili sproščeno druženje ob kavici in priložnost za učenje vsakodnevno uporabnih fraz. Skupaj bomo spoznavali italijanski jezik, kulturo in običaje.
  AZ Ljudska univerza Velenje
  Prost vstop
Preberi več »

Sončne zgodbe mladega mesta

Razstava pripoveduje zgodbo o Sončnem parku in Vili Rožle, o času, ko je Velenje postajalo mesto ter o ljudeh, ki so ga zgradili.
  Vila Rožle
  Prost vstop
Preberi več »

233 stopnic v zgodovino

Razstava, postavljena ob stopnicah, ki od Vile Bianca vodijo do Velenjskega gradu, ponuja kratek, a celovit pregled zgodovine Šaleške doline od pradavnine do današnjih dni.
  Pešpot na Velenjski grad
  Prost vstop
Preberi več »