Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Brezplačno svetovanje

Mestna občina Velenje ponuja prebivalkam in prebivalcem občine različna brezplačna svetovanja priznanih strokovnjakov iz različnih področij. Trenutno izvajamo brezplačno PRAVNO in ENERGETSKO svetovanje. Zaradi spremenljivega obiska zainteresiranih občanov svetujemo najavo na v tekstu opisane telefonske številke.

Pravno svetovanje

V prvem nadstropju upravne stavbe MO Velenje se v sobi 101 nahaja pisarna, v kateri pravna svetovalka svetuje in pojasnjuje občankam in občanom iz različnih področij prava. Zaradi organizacije dela so potrebne najave na telefonsko številko 03/ 8961 620, kjer bodo zainteresirani dobili termin obiska. Svetovalka je prisotna vsak:
  • torek od 14.00 do 16.00
  • prvo in tretjo sredo v mesecu od 12.00 do 14.00
  • drugo in četrto sredo v mesecu od 15.00 do 17.00
  • četrtek od 8.00 do 10.00

Energetsko svetovanje

V okviru mreže ENSVET za občanke in občane Mestne občine Velenje nudimo brezplačno strokovno svetovanje o učinkoviti rabi energije v gospodinjstvih. Neodvisni strokovnjaki in energetski svetovalci so na voljo za nasvete in pomoč pri izboru, načrtovanju in uresničevanju investicijskih ukrepov učinkovite rabe energije in rabe obnovljivih virov v stanovanjskih stavbah in pri pridobivanju sredstev Eko sklada. Več kot 90 % prejetih vlog za nepovratna sredstva ali posojila je rešenih pozitivno.

Teme svetovanja so ogrevanje, energetska sanacija stavb, obnovljivi viri energije, možnosti pridobitve nepovratnih finančnih spodbud Eko sklada, mobilnost in varčevanje energije.

Za razgovor v svetovalni pisarni, ki se nahaja v prostorih Mestne četrti Levi breg vzhod (Kardeljev trg 7), se lahko naročite na telefonski številki 041 232 176 ali elektronskem naslovu robert.spegel@ensvet.si (na kratko opišite problematiko, ki jo želite obravnavati na sestanku). Na osnovi podatkov bo svetovalec analiziral rabo energije v gospodinjstvu, ocenil možne prihranke, predlagal ukrepe in preveril ekonomičnost predlaganega ukrepa z enostavno vračilno dobo investicije. Svetovalec bo pripravil tudi zapisnik, na osnovi katerega izdela pisno poročilo.

Po izdani odločbi o dodelitvi pravice do nepovratne finančne spodbude in po predložitvi podpisane pogodbe o izplačilu nepovratne finančne spodbude se nakazilo nepovratnih sredstev izvede v pogodbenem roku. V primeru, če dokumentacija ni popolna, vlagatelj prejme poziv za dopolnitev.

Dodatne informacije so dostopne na spodnji povezavi:

Podjetniško svetovanje

Na pobudo župana Mestne občine Velenje Bojana Kontiča smo se s podpisom Sporazuma o sodelovanju povezale organizacije Savinjsko–šaleška gospodarska zbornica, Območna obrtno-podjetniška zbornica Velenje, Savinjsko– šaleška območna razvojna agencija, d. o. o., in SAŠA inkubator, d. o. o., s ciljem, da skupaj tvorimo učinkovito podporno okolje za razvoj podjetništva v Velenju.

Vsem potencialnim in obstoječim podjetjem smo v vseh organizacijah na voljo za brezplačno svetovanje od razvoja ideje do prodora na trg, svetovanja z davčnega, pravnega, finančnega področja, izvajamo promocijske aktivnosti za podjetja. Nudimo tudi storitve VEM točke.

Na voljo smo vam v PC Standardu ali na samem sedežu posamezne organizacije.

SPORAZUM O SKUPNEM SODELOVANJU

 

Brezplačno podjetniško svetovanje o postopkih registracije podjetja, ukrepih za spodbujanje zaposlovanja in samozaposlovanja ter sklepanju pogodb o zaposlitvi se izvaja tudi na sedežu Območne obrtno-podjetniške zbornice Velenje (Stari trg 2)
      · ob ponedeljkih in sredah od 9. do 14. ure po predhodnem naročilu.

Za dodatne informacije pokličite na telefonsko številko 03 898 20 00.