Razstava

1. Robijeva likovna kolonija

03.06.2024 - 31.08.2024
Knjižnica Velenje, mladinska soba
Knjižnica Velenje

V četrtek, 25. 4. 2024, je na Osnovni šoli Mihe Pintarja Toleda potekala 1. Robijeva likovna kolonija, izvedena v soorganizaciji OŠ MPT ter OŠ Livada. Zbrali so se v spomin ter počastitev na velikega človeka, prijatelja, ustvarjalca in likovnega pedagoga Roberta Klančnika. Robert je bil človek z izjemno energijo, ki je znal učence motivirati in iz njih izvabiti najboljše. V svoji dolgoletni prisotnosti na področju likovne umetnosti je preizkusil nešteto novih, včasih nekoliko »norih«, likovnih zamisli in s svojimi svežimi pristopi oral ledino na področju likovne umetnosti v Sloveniji. Bil je, in še vedno je, vzor številnim. 

Kolonije so se udeležile vse šole Šaleške doline in sicer OŠ Mihe Pintarja Toleda, OŠ Livada, OŠ Gustava Šiliha, OŠ Gorica, OŠ Antona Aškerca, Oš Šalek, OŠ Gorica, CVIU ter OŠ Šoštanj. Potekala je v umirjenem, kreativnem vzdušju z mislijo na Robija, ki ostaja z nami, v nas, nikoli pozabljen. Mentorja kolonije:

Klaudija Vidak in Vid Sevčnikar.

1. Robijeva likovna kolonija

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content