Knjižni sejem

Velenjski knjižni pozdrav ob svetovnem dnevu knjige

PODARITE SI KNJIGO Z VELENJSKO NOTO

23.04.2024
9:00 - 17:00
Staro Velenje
Velenjska knjižna fundacija, Ivo Stropnik
UVKF vas prisrčno vabi, da 23. aprila – ob svetovnem dnevu knjige – obiščete »Knjigolin« Velenjske knjižne fundacije – ulični samopostrežni avtomat za nakup knjig z velenjsko noto, ki deluje 24/7/365 in se nahaja v prehodu stavbe na Starem trgu 35. Ob svetovnem dnevu knjige vas ob nakupu knjige po katalonski (in še kakšni) tradiciji pričakata tudi ...
Knjige ob kakršnem koli vremenu so!
* * *
Praznovanje dneva knjige je povezano s starim ljudskim običajem, ki izhaja iz Katalonije, ko so si Katalonci od nekdaj na dan svetega Jurija 23. aprila podarjali vrtnico in knjigo. Rekli so: "Vrtnica je za ljubezen, knjiga pa za vedno!" Dan je posvečen promociji branja, hkrati pa je želja spodbuditi ljudi, še posebej mlade, da odkrijejo užitke branja in pridobijo spoštovanje do avtorskih del tistih, ki so s svojimi deli pripomogli h kulturnemu napredku človeštva. Svetovni dan knjige je razglasil Unesco leta 1995. Praznik je tesno povezan s književnostjo: tega dne leta 1616 sta umrla znamenita književnika Miguel de Cervantes in William Shakespeare. (Unesco)
Velenjski knjižni pozdrav ob svetovnem dnevu knjige

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content