Predstavitev knjige

Predstavitev knjige Jožeta Hohkrauta Moja življenjska pot

22.04.2024
18:00 - 19:00
Staro Velenje, Kreativni center Čuk (Velenje, Stari trg 11, pritlična avla)
Velenjska knjižna fundacija
V ponedeljek, 22. aprila 2024, ob 18. uri vabljeni v Kreativni center Čuk (Velenje, Stari trg 11, pritlična avla) na predstavitev knjige Jožeta Hohkrauta Moja življenjska pot, ki je v izšla pri Velenjski knjižni fundaciji. Z avtorjem bo spomine na njegovo mladost, preživeto v štirih evropskih državah, oživljal Jože Krajnc.
Jože Hohkraut, sin narodnega heroja Alojza Hohkrauta (1901–1942), je bil rojen leta 1933 na Nizozemskem. Z družino je nato živel v Belgiji in Nemčiji, po koncu 2. svetovne vojne pa so se vrnili v Jugoslavijo, v Kočevje. Jožetova stara mama in stari oče sta živela v Velenju, zato je sem prihajal na počitnice. V Velenje se je preselil sredi petdesetih let 20. stol. in tu živi še danes (kot upokojeni velenjski rudar in ljubiteljski slikar akvarelist).
Jože Hohkraut: MOJA ŽIVLJENJSKA POT (utrinki iz mladosti) / zbirka Velenjana – dom in misel (spomini z velenjsko noto) / urednik zbirke Ivo Stropnik / spominske zapise spodbudili in skupaj z avtorjem uredili Damijan Kljajič, Jože Krajnc in Pia Pogorelčnik / Oblikovalska ureditev Nuša Fužir / S pomočjo MO Velenje izdala Velenjska knjižna fundacija, april 2024
Predstavitev knjige Jožeta Hohkrauta Moja življenjska pot

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content