Razstava

Mavrica mandal

03.05.2024 - 31.05.2024
Knjižnica Velenje, Sončna stena
Knjižnica Velenje

Mandala je osnovni simbol pri osredotočanju, meditaciji, zrelostnemu procesu, zdravljenju. So simboli, narisani ali upodobljeni v krogu, ki nam v hitrem sodobnem svetu pomagajo iskati ravnovesje, harmonijo in osebno rast. 

Avtorica Mateja Rednjak je budna opazovalka narave in lepega. Preko risanja mandal in drugih motivov išče svoj jaz in notranji mir. Na mavrico so jo pripeljale najrazličnejše poti; od petja, pomirjujočega šepeta vode, žuborenja gozdnih listov, ozemljitve ob razbohotenem domačem vrtu, plesa, do fotografiranja, izvajanja masaž, aranžerstva in strastne priprave eksotičnih jedi. Mateja je tudi hčerka, žena in mamica dveh otrok, s katerima se uči življenja. Užije ga najbolj skozi iskanje sebe. Ob mandalah, voščilnicah, izdelovanju nakita, vabil, pobarvank, sestavljank, nalepk se umiri in hkrati črpa življenjsko energijo. V svoje delo usmerja vso svojo pozitivno energijo in veliko mero sebe. Na papir vse to prenese ročno s pisalom, saj tako ilustracije dobijo osebni pridih. Ilustracije umirijo misli in narišejo  
Mavrica mandal

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content