Kino predstave

Je kir ke riku? Poharska komedija

Redna filmska predstava

03.03.2024
19:00
Kino Velenje, velika dvorana
Festival Velenje - Kino Velenje
6 EUR

Komedija, 82 min (Slovenija)
Režija: Andrej Pratnemer in Denis Vengust
Igrajo: Uroš Steklasa, Zala Žvikart Meglič, Stanka Macuh, Aleš Mrzdovnik, Mateja Rebernak, Katja Hatunšek Lesjak, Matej Vučina, Domen Sajbert

V idilično, na videz zaspano vasico pod Pohorjem pride Ljubljančan Gašper. Po dolgem času ga domov pripelje njegovo dekle Ana. Njun obisk sprva vznemiri njeno tradicionalno kmečko pohorsko družino, očeta Franca, teto Treziko in sestrični Jolandi ter Klavdijo. Nato se nemir preseli še na Aninega bivšega fanta, klenega Pohorca Toneta. Gašper pooseblja vse, kar se Pohorcem upira, zato se ga sklenejo čim prej znebiti. Kako? Na veliko precej zabavnih načinov; med drugim ga izzovejo k posebni vaški iniciaciji, ki bi naj Gašperja »posvetila« v Pohorca. Jim bo uspelo? Ceremonija se spreobrne v nevaren nesporazum, pri katerem gre Gašperju celo za življenje. Kako se bo zadeva razvila in kako mu bo pri tem pomagalo učenje pohorščine, boste izvedeli v novem celovečernem filmu, ki je posnet v pohorskem narečju. Da o zabavnih likih, ki zapletajo in odpletajo zgodbo, ne govorimo. Da imajo maslo, in to pristno pohorsko, na glavi vsi – od župnika do vaškega posebneža Luke – se pokaže v filmski zgodbi. Smeh in solze so zagotovljeni!

 

Je kir ke riku? Poharska komedija

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content