Koncert

Matej Zupan - flavta in Andreja Kosmač - klavir

Abonma Klasika in izven

19.03.2024
19:30
Glasbena šola Velenje, Marinova dvorana
Festival Velenje, Glasbena šola Velenje
16 EUR

"Poti fantazije"

Sezono bo sklenil koncert, na katerem se bodo prepletale fantazije, variacije in plesi. Nastopila bosta uveljavljena in dobro poznana glasbenika: flavtist Matej Zupan in pianistka Andreja Kosmač. Zupan deluje kot profesor za flavto na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani. Bil je solo flavtist Simfonikov RTV Slovenija. Aktiven je kot član Pihalnega kvinteta ARIART, Komornega orkestra Academia Ars Musicae in Ansambla za sodobno glasbo MD7. Kot solist in član različnih komornih sestavov je nastopal v Evropi, Severni in Južni Ameriki ter Aziji. Snemal je za RTV Slovenija, RAI in ÖRF. Posnel je več samostojnih zgoščenk, nekaj tudi z zasedbama Pihalni kvintet Ariart in Ansambel za sodobno glasbo MD7. Redno vodi seminarje za flavto v Sloveniji, na Hrvaškem, v Angliji, Avstriji, Italiji, Srbiji, Grčiji, Luksemburgu, Braziliji in ZDA.

Pianistka Andreja Kosmač je z odliko diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Dubravke Tomšič Srebotnjak. V prvi vrsti se posveča igranju komorne glasbe. Na recitalih in koncertih nastopa z uveljavljenimi domačimi in tujimi umetniki, predvsem s pevci in flavtisti. Pogosto kot korepetitorka sodeluje na mojstrskih tečajih, ki jih vodijo vrhunski umetniki. Kot pedagoginja je dejavna na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, kot umetniška sodelavka pa tudi na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Program: C. Frühling, F. Schubert, A. Srebotnjak, M. Meyer-Olbersleben

Pol ure pred koncertom, ob 19. uri, bo v Glasbeni šoli Velenje tudi pogovor z nastopajočima.

Cikel "Večni ples"
Abonma Klasika sofinancira Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije.

Carl Frühling  (1868-1937): Fantazija, op. 55 (1929)
Franz Schubert  (1797-1828):Variacije na temo Suho cvetje iz cikla Lepa mlinarica D.802, op. 170 (1824)
Alojz Srebotnjak  (1931-2010): Slovenski ljudski plesi, za flavto in klavir(1982), Koroška, Štajerska, Primorska, Bela Krajina, Rezija, Gorenjska, Prekmurje
Max Meyer-Olbersleben  (1850-1927): Fantasie-sonate, op. 17 (1883): Lebhaft, Ständchen, Bacchanale

Matej Zupan - flavta in Andreja Kosmač - klavir

ZAVRTI IN SE RAZVAJAJ!

  • Kolo lahko zavrtiš enkrat na dan.
Poizkusi srečo
Strinjam se, da me Mestna občina Velenje obvešča o vseh svojih novostih in dogodkih, saj želim biti informiran/-a o pomembnem dogajanju v mojem kraju.
Več o vaših novih pravicah po GDPR uredbi izveste tukaj.
Strinjam se s pravili nagradne igre in dovoljujem, da se moji oddani osebni podatki uporabijo za potrebe nagradne igre.
Never
Remind later
No thanks
Skip to content