Skoči na vsebino
Vklopi način za slabovidne
SI
Vklopi način za slabovidne
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Jubilejni geodetski dnevi v Velenju

21. 9. 2022

Jutri in v petek, 22. in 23. septembra 2022, bo Celjsko geodetsko društvo v Velenju organiziralo 50. Geodetski dan, ki bo v Domu kulture Velenje in Galeriji Velenje potekal kar dva dneva. Letos z naslovom Digitalna preobrazba za trajnostne odločitve v prostoru. Predstavili bodo pomembnost povezovanja katastra nepremičnin z drugimi evidencami ter priložnosti, ki se pri tem ponujajo geodeziji in geodetom. V galeriji bodo na ogled trenutno najboljša geodetska oprema in programske rešitve za zajemanje podatkov. Goste bosta jutri, v četrtek, ob 8.30 v Domu kulture Velenje med drugim pozdravila tudi župan Mestne občine Velenje Peter Dermol in minister za okolje in prostor Republike Slovenije Uroš Brežan, župan Peter Dermol bo goste nagovoril tudi ob 18. uri na slavnostni akademiji v domu kulture.

Geodeti so pripravili kakovosten program s strokovnimi vsebinami in možnost za druženje z udeleženci z vseh koncev Slovenije in iz tujine. Zanimivo bo tudi pri razstavljavcih v Galeriji Velenje, saj bodo prvič organizirali predavanja sodelujočih.

V drugi etaži Galerije Velenje bodo potekala predavanja, ki bodo brezplačna. Na voljo bosta dva termina, in sicer jutri ob 17. uri in 23. septembra ob 9.30. V prvi etaži galerije bodo na ogled trenutno najboljša geodetska oprema in programske rešitve za zajemanje podatkov, tako na področju daljinskega zaznavanja (droni in pripadajoča programska oprema za obdelavo zajetih oblakov točk), kot tudi oprema za klasičen zajem podatkov na terenu (teodoliti, GPS naprave …). Pred galerijo si bo možno ogledati tudi avtomobil za zajemanje podatkov.

Deli s prijatelji