SI
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Nadaljujemo s testiranji s hitrimi antigenskimi testi (1.-5.2.)

29. 1. 2021

Tudi naslednji teden se boste lahko v prostorih Rdeče dvorane Velenje testirali na SARS-CoV-2 s hitrimi antigenskimi testi. Testiranja bodo potekala od ponedeljka, 1. februarja, do petka, 5. februarja, med 10. in 14. uro. S testiranjem na okužbo z novim koronavirusom s hitrimi testi želimo v čim večji meri odkriti vse tiste okužene osebe, ki nimajo značilnih znakov okužbe in bi zato nevede širili okužbo na druge zdrave osebe v bližini, zato testiranja po priporočilih stroke priporočamo. Od 4. do 28. januarja je bilo testiranih 1.851 oseb, od tega je bilo 93 pozitivnih.

Testiranje s hitrimi testi je izjemno pomemben ukrep, ki v času epidemije in visokih tveganj okužbe pomaga zaustavljati širitev virusa in hkrati omogoča omejeno opravljanje določenih dejavnosti.

Testiranje, ki ga zaposleni iz Zdravstvenega doma Velenje izvajajo v Rdeči dvorani Velenje, je brezplačno in prostovoljno, predhodno naročanje ni možno. Zainteresirani občanke in občani naj bodo zdravi in naj imajo s seboj zdravstveno izkaznico in osebni dokument. Testiranje ni ustrezno za osebe s simptomi na sum okužbe s SARS-CoV-2. Te osebe se morajo na testiranje naročiti preko osebnega zdravnika.

 

Deli s prijatelji