SI
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

V središču - 2022

Januar 2022
26. 1. 2022

V Pirešici kmalu še en del kanalizacije

V prihodnjem tednu bomo pričeli z izgradnjo kanalizacije v naselju Pirešica. Zaradi del bo oviran promet, zato voznike in stanovalce pozivamo k dodatni previdnosti.
Preberi več
21. 1. 2022

Z Donirano hrano lani razdelili hrano v vrednosti več kot 223 tisoč evrov

S projektom Donirana hrana, ki ga v Mestni občini Velenje izvajamo že vse od leta 2014 smo lani razdelili 33 ton sadja, zelenjave, pečenega mesa, sendvičev in ostalih mesnih izdelkov ter 138.447 kosov kruha, pekovskega peciva, mleka, mlečnih izdelkov in jajc.
Preberi več
20. 1. 2022

Lani rešili skoraj 40 stanovanjskih stisk

V Mestni občini Velenje smo lani z dodelitvijo neprofitnih stanovanj rešili 38 stanovanjskih stisk, letos bomo lahko pomagali predvidoma več kot 15 družinam. Prav tako bodo kmalu na voljo stanovanja za mlade. V Velenju načrtujemo tudi dve večji stanovanjski novogradnji, in sicer eno na območju med pošto in reko Pako, drugo pa na Zlatem griču.
Preberi več
19. 1. 2022

Velenjski policisti uspešni pri iskanju vandala

Policisti Policijske postaje Velenje so podali kazensko ovadbo zoper mladoletno osebo, ki je konec lanskega leta po mestu uničila 32 košev za smeti in s tem občino oškodovala za 4 tisoč evrov. Za uspešno rešen primer se jim najlepše zahvaljujemo.
Preberi več
17. 1. 2022

Za pravičen izstop iz premoga potrebujemo bolj ambiciozen načrt za delovna mesta

V lokalni skupnosti menimo, da letnica 2033 za izstop iz premoga ni realna, saj do takrat v Sloveniji ne bo mogoče nadomestiti obstoječih virov električne energije. Skrb vzbujajoče je tudi, da strategija ne določa odgovornega organa, ki bo spremljal in usmerjal celotni proces ter ščitil interese premogovnih regij.
Preberi več
14. 1. 2022

Umrl je Velenjčan Franc Avberšek

Spomin na Franca Avberška bomo počastili z izobešanjem žalne zastave pred občinsko stavbo.
Preberi več
14. 1. 2022

Novinarska konferenca – Odziv na sprejeto strategijo za izstop iz premoga

V ponedeljek, 17. januarja, ob 10. uri bomo pred občinsko stavbo Mestne občine Velenje pripravili novinarsko konferenco v zvezi z včeraj na vladi sprejeto Nacionalno strategijo za izstop iz premoga in prestrukturiranje premogovnih regij v skladu z načeli pravičnega prehoda.
Preberi več
14. 1. 2022

Na Visti trenirajo tudi člani Smučarskoskakalnega kluba Velenje

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol se je včeraj na Visti pridružil članom Smučarskoskakalnega kluba na treningu teka na smučeh, ki ga lahko športniki opravijo kar v Velenju. V tem tednu smo tekaško progo, ki jo dnevno obišče približno 70 tekačev, ob vikendih pa tudi več, podaljšali. Prav tako je na Visti včeraj zaživela nova sankaška površina, ki je primerna tudi za prve smučarske zavoje.
Preberi več
13. 1. 2022

Ohranjamo več sredstev za nadpovprečne športne dosežke

V Mestni občini Velenje preko razpisa za sofinanciranje programa športa namenjamo 539.500 evrov, od tega 300.000 evrov za nadpovprečne športne dosežke. Že drugič zapored za šport namenjamo dodatnih 100 tisoč evrov, saj spodbujamo nadpovprečne športne rezultate iz državnega in mednarodnega nivoja ter ohranjamo športni standard iz obdobja pred začetkom epidemije. Razpis bo jutri objavljen na spletni strani Mestne občine Velenje www.velenje.si (Javne objave in razpisi). Prijave zbiramo do vključno 4. februarja 2022.
Preberi več
12. 1. 2022

Objavljen razpis za sofinanciranje programov/projektov/prireditev, ki niso predmet drugih financiranj

Mestna občina Velenje je na spletni strani www.velenje.si objavila javni razpis za sofinanciranje programov/projektov/prireditev, ki niso predmet drugih financiranj iz proračuna Mestne občine Velenje za leti 2022 in 2023.
Preberi več
11. 1. 2022

Na Visti obilo možnosti za zimsko rekreacijo

V teh dneh, ko so bile temperature dovolj nizke, smo s snežnim topom na Visti naredili dovolj snega, da je od danes na voljo še dodatnih 180 metrov tekaške steze za klasični slog in skating (skupaj 560 metrov). Od četrtka, 13. januarja, dalje pa bo na voljo tudi sankališče v izmeri 40 x 60 metrov, ki bo primerno tudi za prve smučarske zavoje najmlajših. Vse je osvetljeno, mini smučišče in sankališče pa bosta zaradi večje varnosti ločena z naletno mrežo.
Preberi več
11. 1. 2022

Center ponovne uporabe v deseto leto delovanja

Vabljeni, da obiščete CPU v Podjetniškem centru Standard (Šaleška 2d) v središču mestu! Z nakupom dajemo izdelkom novo priložnost.
Preberi več
11. 1. 2022

Do 25. februarja rok za prijavo k izvedbi občinskih proslav v 2022

Decembra smo na spletni strani www.velenje.si (Javne objave) objavili Javno povabilo za izvedbo osrednjih občinskih proslav v letu 2022.
Preberi več
7. 1. 2022

Zbiramo pobude za priznanje kulturni ustvarjalec leta Mestne občine Velenje

Pobude zbiramo do vključno ponedeljka, 17. januarja 2022, do 12. ure.
Preberi več
7. 1. 2022

Poziv k urejanju priobalnih zemljišč

Direkcija Republike Slovenije za vode poziva vse lastnike priobalnih zemljišč ob vodotokih 2. reda, da skladno z določili Zakona o vodah odstranijo odvečne zarasti na bregovih, odpadlo listje in druge plavajoče predmete, odpadke in druge odvržene predmete ter snovi z vodnih in priobalnih zemljišč.
Preberi več
6. 1. 2022

Zbiramo finančna sredstva za družino iz Podgorja

V Podgorju je v torek požar zajel stanovanjsko hišo, ki trenutno ni primerna za bivanje. Na račun Odbora za pomoč občankam in občanom smo nakazali 10 tisoč evrov, ki jih bomo namenili za nujna sanacijska dela in gradbeni material. K solidarnosti pozivamo tudi posameznike in podjetja, ki lahko sredstva nakažejo na podračun za dobrodelne namene SI56 0133 3600 0000 925.
Preberi več
4. 1. 2022

V mestni hiši in preddverju doma kulture razstava MI SMO KULTURA

Razstava, ki je bila in še bo na ogled v različnih slovenskih mestih, ozavešča o položaju delavk in delavcev v kulturi.
Preberi več