SI
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

FREE seminar v Velenju

15. 10. 2009

v petek, 16. oktobra 2009, bomo med 10. in 13. uro v dvorani Centra Nova v Velenju pripravili mednarodni seminar o povezovanju in prenosu znanja iz raziskovalnih okolij v podjetja.
Seminar FREE je namenjen vsem vodilnim delavcem v razvojno naravnanih podjetjih ter vsem zainteresiranim, ki želijo vzpodbuditi R&R aktivnosti in se vključiti med podjetja, ki že uspešno sodelujejo v procesu prenosa znanja iz raziskovalnih organizacij v industrijo. Na seminarju se bodo predstavili mednarodni partnerji, ki imajo številne izkušnje na področju razvoja spodbudnih inovativnih okolij, mednarodnih projektih, ki jih podpirajo finančni instrumenti EU. Me drugim bomo gostili tudi American Access inkubator iz Silicijeve doline, ki na ameriškem tržišču odpira poslovne možnosti visokotehnološkim podjetjem iz celega sveta.
Mestna občina Velenje se aktivno vključuje v projekte razvoja spodbudnega inovativnega okolja, s katerimi želimo omogočiti razvoj in nastanek podjetij, ki temeljijo na družbi znanja. Eden teh projektov, v okviru katerega pripravljamo tudi tokratni seminar, je projekt FREE From Research to Enterprise.
Seminar je sofinanciran iz Programa teritorialnega sodelovanja na področju osrednje Evrope, zato je brezplačen.
Mestna občina Velenje projekt izvaja v sodelovanju z Univerzo v Debrecenu iz Madžarske, Raziskovalnim centrom Amitie in Regijskim centrom za spodbujanje inovacij Centuria RIT iz Italije, Agencijo za prestrukturiranje industrijskih panog Klimentovska iz Češke ter Tehnocentrom Univerze v Mariboru. S projektom želimo vplivati na inovacijsko osveščenost splošne in strokovne javnosti s pomočjo različnih javnih dogodkov, ustanoviti mednarodno mrežo promotorjev prenosa znanja v podjetja ter dolgoročno razviti vzpodbudno in inovativno okolje za prenos znanj in ustanovitev novih R&R podjetij.
Seminar bo potekal v angleškem jeziku, vendar bomo vsa gradiva in povzetke predavanj zagotovili tudi v slovenskem jeziku. Prilagamo tudi podroben program seminarja.

VABILO

PROGRAM

PODATKI ZA NOVINARJE - FREE SEMINAR

PODATKI ZA NOVINARJE - PC RUDARSKI DOM

Deli s prijatelji