SI
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

6. jesenski sejem na Titovem trgu

7. 10. 2009

V soboto velenjski Titov trg v znamenju jesenskih lepot in dobrot

V soboto, 10. oktobra, bo na velenjskem Titovem trgu ponovno živahno, saj bo Festival Velenje organiziral že 6. velenjski jesenski sejem. Sejem so poimenovali Sejem lepot
in dobrot, namenjen pa bo predstavitvi in prodaji dobrot s podeželja, cvetja, izdelkov domače obrti ter pripomočkov za vrtnarstvo, cvetličarstvo ter kmetovanje. Organizatorji pričakujejo na sejmu več kot 40 razstavljalcev iz vse Slovenije, med njimi bodo sadjarji, vrtnarji, čebelarji, vinarji, zeliščarji, pridelovalci vrtnin, društva podeželskih žena Nekaj stojnic bo namenjenih predstavitvi izdelkov domače in umetnostne obrti. Sicer pa bo na sejmu mogoče poskusiti tudi različne jesenske dobrote. Na sejmu bodo ves čas prisotni tudi strokovnjaki, ki bodo obiskovalcem svetovali, kako vzgajati in negovati cvetje in drevje.

Da bo sobotno dogajanje na trgu kar najbolj prijetno, so organizatorji poskrbeli še za vrsto spremljevalnih dejavnosti. Tudi letos prirejajo izbor najbolj nenavadnih jesenskih pridelkov, ki so zrasli na poljih in njivah izdelke bodo med 9. in 11. uro zbirali na posebej označeni stojnici na Titovem trgu, ob 12. uri pa razglasili tudi zmagovalce tega tekmovanja.

V sklopu jesenskega sejma bo potekalo tudi tekmovanje v kuhanju golaža. Golažijado prireja Turistična zveza Velenje, v kuhanju pa se bo pomerilo osem ekip. Predstavniki Podjetja za urejanje okolja (PUP, d.d.) pa bodo pripravili strokovno vodenje s spoznavanjem dreves mesta. Zbor bo ob 11. uri pred Domom kulture Velenje.

Bogat bo tudi program na odru pred domom kulture tu se bodo predstavili številni pevci in plesalci Gobarsko društvo Marauh iz Velenja bo pripravilo razstavo gob, šaleški likovniki pa bodo priredili likovno delavnico. Na trgu bo zanimivo tudi za otroke - Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje ter Vrtec Velenje namreč pripravljata otroške ustvarjalne delavnice. Zagotovo bo eden prijetnejših sobotnih dogodkov obisk Tetke Jeseni, ki navdušuje že generacije velenjskih otrok in njihovih staršev.

Pri organizaciji in izvedbi 6. jesenskega sejma sodelujejo še Mestna občina Velenje, PUP Velenje, Turistična zveza Velenje in vsa turistična društva, Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje, Vrtec Velenje, KGZ Celje izpostava Velenje, ZKD Šaleške doline, JSKD Velenje, Društvo šaleških likovnikov ter številni partnerji.

Kontaktni osebi:
Silvija Bašnec: 03/898-25-71 ali 041-265-839
Barbara Pokorny: 041-535-567

Deli s prijatelji